after setting up mailserver, cannot deliver mail..

Discussion in 'Server Operation' started by mmistroni, Jan 27, 2008.

  1. mmistroni

    mmistroni New Member

    hello all,
    i have setup a mailserver on my server following 'The perfect Setup' tutorial..
    Looks like it is working fine as when i type telnet localhost 25 i got what i am supposed to receive from server...
    Now, i tried to setup a mail account following informations here:

    but when i try to send mail from my gmail account, it always bounce back to me...

    here's the reply i got from gmail
    This is the mail system at host
    I'm sorry to have to inform you that your message could not
    be delivered to one or more recipients. It's attached below.
    For further assistance, please send mail to postmaster.
    If you do so, please include this problem report. You can
    delete your own text from the attached returned message.
                      The mail system
    <[email protected]> (expanded from <[email protected]>):
       mail for loops back to myself
    Final-Recipient: rfc822; [email protected]
    Original-Recipient: rfc822;[email protected]
    Action: failed
    Status: 5.4.6
    Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for loops back to
    ---------- Forwarded message ----------
    From: "Marco Mistroni" <[email protected]>
    To: [email protected]
    Date: Sun, 27 Jan 2008 11:52:53 +0000
    Subject: this is another test to see if it is working
    this is to test if mail on is workin gfine
    here's my
    # See /usr/share/postfix/ for a commented, more complete version
    # Debian specific:  Specifying a file name will cause the first
    # line of that file to be used as the name.  The Debian default
    # is /etc/mailname.
    #myorigin = /etc/mailname
    smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
    biff = no
    # appending .domain is the MUA's job.
    append_dot_mydomain = no
    # Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
    #delay_warning_time = 4h
    # TLS parameters
    smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
    smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
    smtpd_use_tls = yes
    smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
    smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache
    # See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
    # information on enabling SSL in the smtp client.
    myhostname =
    alias_maps = hash:/etc/aliases
    alias_database = hash:/etc/aliases
    myorigin = /etc/mailname
    relayhost = 
    mynetworks =
    mailbox_command = 
    mailbox_size_limit = 0
    recipient_delimiter = +
    inet_interfaces = all
    inet_protocols = all
    smtpd_sasl_local_domain = 
    smtpd_sasl_auth_enable = yes
    smtpd_sasl_security_options = noanonymous
    broken_sasl_auth_clients = yes
    smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, reject_unauth_destination
    smtpd_tls_auth_only = no
    smtp_use_tls = yes
    smtp_tls_note_starttls_offer = yes
    smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
    smtpd_tls_loglevel = 1
    smtpd_tls_received_header = yes
    smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
    tls_random_source = dev:/dev/urandom
    home_mailbox = Maildir/
    virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
    mydestination = /etc/postfix/local-host-names
    here's my virtusertable
    [email protected]  root
    any reasons of why messages keep on bouncing back?

    thanks and regardfs
  2. mmistroni

    mmistroni New Member

    here what's in mail.log
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/cleanup[21262]: 8F15920B91: message-id=<[email protected]>
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/qmgr[21250]: 8F15920B91: from=<[email protected]>, size=2033, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/local[21264]: 8F15920B91: to=<[email protected]>, orig_to=<[email protected]>, relay=local, delay=0.14, delays=0.08/0.04/0/0.02, dsn=5.1.1, status=bounced (unknown user: "xtrahost")
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/cleanup[21262]: AB63420B94: message-id=<[email protected]>
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/qmgr[21250]: AB63420B94: from=<>, size=3950, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/bounce[21265]: 8F15920B91: sender non-delivery notification: AB63420B94
    Jan 27 12:11:03 ubuntu-7 postfix/qmgr[21250]: 8F15920B91: removed
    Jan 27 12:11:04 ubuntu-7 postfix/smtp[21267]: AB63420B94: to=<[email protected]>,[]:25, delay=0.81, delays=0/0.01/0.25/0.55, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1201435951 35si2893839nfu.12)
    Jan 27 12:11:04 ubuntu-7 postfix/qmgr[21250]: AB63420B94: removed
    Jan 27 12:11:33 ubuntu-7 postfix/smtpd[21257]: disconnect from[]
    xtrahost is the company that set up my VPS... dont understand why they appear as a recipient.....

    anyone could help?

    thanks and regards
  3. mmistroni

    mmistroni New Member

    false alarm!
    i tworked.. probably i forgot to launch this two commands

    postmap /etc/postfix/virtusertable
    /etc/init.d/postfix restar

    look everythingi s fine now

    sorry for bothering


Share This Page