admispconfig invalid user

Discussion in 'Installation/Configuration' started by johann, Apr 16, 2007.

  1. johann

    johann New Member

    Hi guys!

    Running SuSE 10.2-64
    MySQL is up and I can log in under root with my password which is not the default one.

    httpd is up and site on 80 works

    I get almost to the end of the install and I get this...

    --------------------------------------------------------
    All prerequisites are fulfilled.
    Here we go...

    Connected successfully to db db_ispconfig

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 692

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 717

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 767
    mysqldump: Got error: 1044: Access denied for user ''@'genesis.stencil.com' to database 'db_ispconfig' when selecting the database

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 789

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 806

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 811

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 821

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 838
    chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
    chown: `admispconfig:mysql': invalid user

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pte/ISPConfig/install_ispconfig/install.php on line 1144
    chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
    chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
    chown: `admispconfig:admispconfig': invalid user
    Restarting some services...
    which: no apachectl in (/sbin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/root/bin:/usr/local/bin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/libexec)
    ./setup2: line 1115: [: ==: unary operator expected
    Shutting down ISPConfig system...
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl stop: httpd (no pid file) not running
    ISPConfig system stopped!
    Starting ISPConfig system...
    ispconfig_httpd: bad user name admispconfig
    /root/ispconfig/httpd/bin/apachectl startssl: httpd could not be started

    Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /root/ispconfig/scripts/lib/config.inc.php on line 47
    No results found!WARNING: Can't get information about user admispconfig.
    ISPConfig system is now up and running!
    Congratulations! Your ISPConfig system is now installed. If you had to install quota, please take the steps described in the installation manual. Otherwise your system is now available without reboot.


    --------
    I did install the libraries with
    yast2 -i mysql mysql-client mysql-shared perl-DBD-mysql perl-DBI perl-Data-ShowTable mysql-devel

    The instructions say to change the root pw so I did... was that not the right thing to do untill ispconfig was all setup?

    Thanks for the help cause I'm really not knowing what to do right now.

    Joe
     
  2. johann

    johann New Member

    after reading more this is not a mySQL user but a user and group

    so more info is:

    admispconfig group and user are in YaST.. have stuff setup for LDAP auth

    Thank you again
    Joe
     
  3. till

    till Super Moderator Howtoforge Staff HowtoForge Supporter ISPConfig Developer

    LDAP auth is not supported by ISPConfig, you must use a setup that uses /etc/passwd and /etc/shadow for system users.
     
  4. johann

    johann New Member

    Much appreciated Till, I'll adjust and give it another go

    Joe
     
  5. away01

    away01 New Member

    Create new user

    Hi,

    I Have some problem too. I Install ISPConfig 2.2.x in Centos x_86 and get this error.

    I try to add new user admispconfig

    Code:
    useradd admispconfig
    and try to running the services

    Code:
    /etc/init.d/ispconfig_server start
    Thats Correct!

    But when I try to login via http I get some error. Dont worry, this is cause installation not fix. Try to reinstall ISPConfig with extracting source and run setup.
     

Share This Page