admin login problems.

Discussion in 'Installation/Configuration' started by robd, Jul 31, 2006.

  1. robd

    robd New Member

    I have had several isp_config servers running fine without issue for several months. The perfect setup for FC4 and the installation guide worked first time every time. Great work.

    One of my servers has just developed a problem with the admin login interface. I can no longer login.

    I goto and attempt to login.
    Username admin - and I enter the wrong password on purpose - I get an err101

    Username admin and the RIGHT password - I get redirected to a file that does not exist: /login/login_fehler.php

    (I know that it is the right password as I reset it using mysql)

    I do not have this file on my other ispconfig servers....
    And AFAIK nothing has changed in my environment....

    Nothing of interest in the logs, only the 404.....
  2. robd

    robd New Member

    I thought I would mention that the httpd2 server for my websites is running fine. And that phpmyadmin on apache1.3:81 is also fine.
  3. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Did you encrypt the password with md5 like? passwort = md5('yournewpassword')

    Please check in the /home/admispconfig/ispconfig/ file thate the username and password for the mysql database are correct.

    Please check with 'netstat -tap' that connections to mysql over TCP are enabled.
  4. robd

    robd New Member

    Till, thanks for getting back to me.

    mysql is running and listening for connections:
    tcp 0 0 localhost.localdomain:mysql *:* LISTEN 1506/mysqld

    Password was encrypted using MD5.

    If i enter the WRONG password I get err=101.
    If I enter the right password I get the 404.
  5. robd

    robd New Member

    The file "/home/admispconfig/ispconfig/" is not found on my server - perhaps recent server crash killed this file.

    Will attempt to find one in backups.
  6. robd

    robd New Member

    Hangon....the file is not found on my other server either and on my other server I can login no problems.
  7. robd

    robd New Member

    SQL query:
    UPDATE `sys_user` SET `passwort` = MD5( 'new_password' ) WHERE `doc_id` =1 LIMIT 1 ;
  8. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please check your browser settings, if you accidently denied cookies from this server permanantly.
  9. robd

    robd New Member

    I have cleared my cache and all cookies for this server in two web browsers. I am still unable to login - I am being passed through a login loop.

  10. robd

    robd New Member

    this is me forcing a failed err=101 login

  11. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Are you getting the 101 error now, even if you use the correct password, or did you still get the missing /login/login_fehler.php (which is just an error message page and is missing in the ISPConfig sources at all)?
  12. robd

    robd New Member

    I am still unable to login.

  13. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    The file /login/login_fehler.php is only called if your browser refuses the cookie. Please try another browser to check if your problem is browser related.
  14. robd

    robd New Member

    switched machines....

    I have now switched machines - now using IE on XP rather than FF on OS X.

    Still unable to login with correct username and password - or ANY username password (admin, other customer uid's).

  15. robd

    robd New Member

    decided to upgrade....

    I have not been able to resolve this issue or troubleshoot it any further. I am currently testing upgrading my 2.2.1 installation to 2.2.2 then 2.2.5 before attempting an upgrade on my live server.

    I will post here what happens.

    Thanks for your support Till.

  16. falko

    falko Super Moderator ISPConfig Developer

    The correct location is /home/admispconfig/ispconfig/lib/

    Please check if the ISPConfig database exists, and if there are records in the sys_user table.

Share This Page