adding a new nic card

Discussion in 'Technical' started by kwickcut, Jul 18, 2015.

  1. kwickcut

    kwickcut Member

    long story short we were in a brown out i lost my modem router and on board network card..

    i have installed a new nic and i am having some issues getting the new card to work..

    i am running ubuntu 10.4 server and the new nic card is a dlink dfe-530tx+
    this is what i have done so far
    when i look at
    Code:
    /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
    
    it is empty

    so i removed it anyway
    Code:
    rm /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules
    
    i reboot and still no connection how to i configure the new nic to be eth0
    this is the rest of what i know to look up but i dont know what i need to do to fix the issue
    ip addr
    Code:
    1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 16436 qdisc noqueue state UNKNOWN
    link/lookback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
    inet 127.0.0.1/8 scope host lo
    inet6 ::1/128 scope host
    valid_lft forever preferred_lft forever
    2: eth1: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN qlen 1000
    link/ether fc:75:15:e3:4c;c2: brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
    
    /etc/network/interfaces
    Code:
    # The loopback network interfaces
    auto lo
    iface lo inet loopback
    
    # the primary network interface
    auto eth0
    iface eth0 inet static
    address 192.168.1.xxx
    netmask 255.255.255.0
    network 192.168.1.0
    broadcast 192.168.x.xxx
    gateway 192.168.1.1
    thanks

    kwick
     
  2. conductive

    conductive Member

    Try ifup eth0 and then check it with ifconfig.
    If that does not work you will need to verify your chipset and load the firmware for it
     

Share This Page