403 Permission error (centOS 7.5)

Discussion in 'General' started by KilioZ, Aug 8, 2019.

  1. KilioZ

    KilioZ New Member

    Hello, I have a problem. I'm installed ISPConfig 3, and, after my website created, I have "Success message". But if a create new file or new folder, I have 403 Error

    I'm verry sorry for my English. I'm French
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Please post the exact error message from error.log of that site.
     
  3. KilioZ

    KilioZ New Member

    Hello,
    I don't have error message. I'm don't have permission for send link :/
    I have default 403 error of ISP
     
  4. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    There must be an error message in the error.log of the website when you see a 403 in the browser. Please check the error.log of the website again, you can find it in the log folder of the website.
     
  5. KilioZ

    KilioZ New Member

    My error.log is:
    Code:
    my IP  - - [08/Aug/2019:11:51:09 +0000] "GET / HTTP/1.1" 200 2208 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:51:13 +0000] "GET / HTTP/1.1" 304 227 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:51:33 +0000] "GET /mariadb HTTP/1.1" 301 569 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:51:33 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:30 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2163 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:31 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:31 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:31 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:31 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:32 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:54 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2163 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:55 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:11:56:55 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:02:48 +0000] "GET / HTTP/1.1" 304 227 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:02:53 +0000] "GET /dd/ HTTP/1.1" 404 2159 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:03:10 +0000] "GET /mariadb/ HTTP/1.1" 404 2160 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:03:13 +0000] "GET /maria HTTP/1.1" 404 2159 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:04:00 +0000] "GET /test HTTP/1.1" 301 563 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:04:00 +0000] "GET /test/ HTTP/1.1" 403 2162 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:04:41 +0000] "GET /test/test.html HTTP/1.1" 200 348 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:06:49 +0000] "GET /test/ HTTP/1.1" 403 2163 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:09:05 +0000] "GET /test/ HTTP/1.1" 403 2163 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    my IP - - [08/Aug/2019:13:09:29 +0000] "GET /test/test.html HTTP/1.1" 304 225 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/75.0.3770.142 Safari/537.36"
    
     
  6. KilioZ

    KilioZ New Member

    After, I have second problem. In Main Config, my PHPMyAdmin URL is: /phpmyadmin, but, {mywebsite.tld/phpmyadmin} send 404 error.
     
  7. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Ok. Run these commands on the shell and post the result:

    ls -la /var/www/yourdomain.tld/web/
    ls -la /var/www/yourdomain.tld/web/mariadb/
    ls -la /var/www/yourdomain.tld/web/test/

    replace yourdoamin.tld with the name of your website domain and post the results.
     
  8. KilioZ

    KilioZ New Member

    My result is:
    Code:
    [[email protected] ~]# ls -la /var/www/clients/client1/web2/web/
    total 36
    drwx--x--x  5 web2 client1 4096 Aug  8 13:03 .
    drwxr-xr-x 10 root root    4096 Aug  8 11:51 ..
    drwxr-xr-x  2 web2 client1 4096 Aug  8 11:51 error
    -rwxr-xr--  1 web2 client1 7358 Aug  8 11:51 favicon.ico
    -rwxr-xr--  1 web2 client1 1861 Aug  8 11:51 index.html
    -rwxr-xr--  1 web2 client1   14 Aug  8 11:51 robots.txt
    drwxr-xr-x  2 web2 client1 4096 Aug  8 11:51 stats
    drwxr-xr-x  2 root root    4096 Aug  8 13:03 test
    [[email protected] ~]# ls -la /var/www/clients/client1/web2/web/test/
    total 12
    drwxr-xr-x 2 root root    4096 Aug  8 13:03 .
    drwx--x--x 5 web2 client1 4096 Aug  8 13:03 ..
    -rw-r--r-- 1 root root       6 Aug  8 13:04 test.html
    [[email protected] ~]# ls -la /var/www/clients/client1/web2/web/test/
    
     
  9. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Files that you create or upload must be owned by the user and group of the website (user web2 and group client1 in this case) and not root. When you upload them by FTP or use a shell user of the website, then the files have the correct owner automatically. and when you access a folder which has no index file, then you get a forbidden error too as directory listing is not active for security reasons.

    Regarding phpmyadmin. When it's installed correctly as shown in the CentOS 7.6 perfect server tutorial, then it is it should be reachable. Go trough the ISPConfig perfect server installation tutorial again and check that you installed it according to the instructions of the guide.
     
  10. KilioZ

    KilioZ New Member

    I'm check, and my server FTP is offline


    Code:
    Statut :    Résolution de l'adresse de resellers.omnihost.tech
    Statut :    Connexion à 137.74.179.17:21...
    Statut :    Échec de la tentative de connexion avec "ECONNREFUSED - Connexion refusée par le serveur".
    Erreur :    Impossible d'établir une connexion au serveur
    Statut :    Attente avant nouvel essai...
    Statut :    Résolution de l'adresse de resellers.omnihost.tech
    Statut :    Connexion à 137.74.179.17:21...
    Statut :    Échec de la tentative de connexion avec "ECONNREFUSED - Connexion refusée par le serveur".
    Erreur :    Impossible d'établir une connexion au serveur
     
    Last edited: Aug 8, 2019
  11. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

  12. KilioZ

    KilioZ New Member

    Re,

    I'm test, and after reboot my vps, my vps is "timeout".
    I'm reinstall ISP, and the FTP is offline :/

    I'm remove iptables before re-install
     

Share This Page