403 error when accesing site withouth www prefix

Discussion in 'General' started by helly88, Nov 24, 2014.

  1. helly88

    helly88 Member

    I've set up my VPS with Ubuntu 14.04 and ISPconfig 3. I used mydomain.com when i followed your tutorial and not server1.mydomain.com. Is this a problem?

    I can access my site at www.mydomain.com. If I try to access it withouth the www prefix, I get 403 Forbidden. This is not a DNS prorblem, because I can see the "hit" in the log. And mydomain.com/webmail works.
    What have I done wrong ?

    x.x.x.x- - [24/Nov/2014:03:54:46 -0500] "GET / HTTP/1.1" 403 500 "-" "Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:33.0) Gecko/20100101 Firefox/33.0"

    You don't have permission to access / on this server.

    Thanks for a great software.
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Yes, thats a problem as you will not be able to use mydomain.com as website and you will not be able to use mydomain.com for email addresses now. You should ajust your server to use a subdomain like server1.mydomain.com.

    Chnage the name in the following files wherever it occurs:

    /etc/mailname (if exists)

    and restart your server.
  3. helly88

    helly88 Member

    Super fast reply! And on a Monday too. Wow.

    E-mail works great.
    I'll change the name in the files you mentioned.
    I guess I don't have to do anything else than edit the files. DNS i set up to *.mydomain.com -> server IP.

    Thanks till.

Share This Page