1 Small issue

Discussion in 'Installation/Configuration' started by rackerwill, Mar 25, 2012.

  1. rackerwill

    rackerwill New Member

    Hello All,

    So I am working on a 3 way cluster setup of ispconfig.

    ns1 public xxx.xxx.xxx private backend 10.xxx.xxx.xxx
    ns2 public xxx.xxx.xxx private backend 10.xxx.xxx.xxx
    web public xxx.xxx.xxx private backend 10.xxx.xxx.xxx

    Now i have web as the "master" and ns1 and ns2 as "mirrors" to web.
    when i add a dns to web it populates to ns2 no problem but it fails to go to ns1.

    Now here is what i found odd when i go to monitor I see this:
    Server: ns1.linuxunrated.com

    State: ok (0 unknown, 0 info, 0 warning, 0 critical, 0 error)
    More information...
    Server: ns2.linuxunrated.com (Redhat Unknown)
    ISPConfig 3.0.4.3
    State: ok (0 unknown, 0 info, 0 warning, 0 critical, 0 error)
    More information...
    Server: web.linuxunrated.com (Redhat Unknown)
    ISPConfig 3.0.4.3
    State: ok (0 unknown, 0 info, 0 warning, 0 critical, 0 error)
    More information...


    Now you see how ns1 fails to get the ispconfig information. this tells me that its failing to talk to ns1 but talking ok to ns2.

    What are some directions to see what is going on here.
     
  2. till

    till Super Moderator Staff Member ISPConfig Developer

    Thats most likely a mysql connection problem. Instructions on how to debug server problems can be found in the ispconfig faq.

    The moitor overview has a bug in 3.0.4.3 as described in the bugtracker, so the monitor information is no indication for the reason of your problem.
     

Share This Page