1.1.0 Error: Installation stops

Discussion in 'General' started by toffie, Sep 23, 2006.

  1. toffie

    toffie New Member

    Hey all..
    registered today, but I've been using your forums and howtos like crazy before :p

    I love them all and they are really handy when needed!

    however.. now I have a problem with MyDNS..
    http://swemod.com/mydns_error_060923.png

    I cant get out what may be wrong from that, but I guessed maybe it was
    mySQL devel libs and stuff that wasnt installed.. I tried to install those but
    it said I already got those..

    running Fedora Core 5..

    Hope you have some help for me!
    Thank you in advance!
     
  2. falko

    falko Super Moderator

    I don't see any errors in the screenshot so I guess everything's fine (although I don't understand what "Inget ..." means ;) ).
     
  3. toffie

    toffie New Member

    hehe yeah thats the hard part.. I need to choose english next time I reinstall my server so it would be easier to get help when I sometimes need it..

    Inget means nothing..

    (Inget behöver göras för 'all-am')
    means, Nothing needs to be done with 'all-am'..

    if its correctly translated to Swedish..

    no errors.. =/
    but.. I cant do make and make install..

    not like normal "install" for other programs where it says completed when finished..
    or maybe this install doesnt say its completed??


    EDIT
    I get this when I run ./configure
    so it doesnt look like any problems here..? ;)

    Code:
      ###
      ###  MyDNS 1.1.0 configured.  Using MySQL database.
      ###
      ###  Type "make" to build, then "make install" to install.
      ###
    

    after running make
    Code:
    make[3]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0/src/util'
    make[3]: Entering directory `/tmp/mydns-1.1.0/src'
    make[3]: Inget behöver göras för "all-am".
    make[3]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0/src'
    make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0/src'
    make[2]: Entering directory `/tmp/mydns-1.1.0'
    make[2]: Inget behöver göras för "all-am".
    make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0'
    make[1]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0'
    
     
    Last edited: Sep 24, 2006
  4. toffie

    toffie New Member

    oh man.. when I runned it like.. what is it now.. like the fourth time with ./configure, make and make install it finally works .. :eek:

    you made my puter work falko!! ;)

    thank you for the help so far.. I guess I'll stick around in the forums.. I think I'll get some more problems soon.. when testing something new, thats always how it goes ;)
     
  5. Traffic

    Traffic New Member

    Help...

    Hello...

    I am having the same problem...

    after untarring the file in the /tmp/ directory - I run ./configure it seems to work just fine...

    I run 'make' - and get some errors at the end:

    Code:
    cache.c: In function âcache_free_nodeâ:
    cache.c:336: error: invalid lvalue in assignment
    cache.c:340: error: invalid lvalue in assignment
    make[3]: *** [cache.o] Error 1
    make[3]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src/mydns'
    make[2]: *** [all-recursive] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src'
    make[1]: *** [all-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0'
    make: *** [all] Error 2
    I run 'make install' - and get some more errors:

    Code:
    cache.c: In function âcache_free_nodeâ:
    cache.c:336: error: invalid lvalue in assignment
    cache.c:340: error: invalid lvalue in assignment
    make[2]: *** [cache.o] Error 1
    make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src/mydns'
    make[1]: *** [install-recursive] Error 1
    make[1]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src'
    make: *** [install-recursive] Error 1
    The reason this came up - is when I go to:

    'make conf'

    I get the following error:

    Code:
      ###
      ###  MyDNS binary not found - please compile MyDNS first
      ###  by running "make".
      ###
    Any ideas...?

    Thank you for your help...


    ...
     
  6. falko

    falko Super Moderator

    Which distribution do you use? What's the ouput of
    Code:
    uname -a
    ?
     
  7. Traffic

    Traffic New Member

    That is a good question and point... I was following the guide found here at howtoforge:

    http://www.howtoforge.com/mydns_name_server

    and, I did not even check for the latest version... I downloaded 1.0.0... and, see there is a 1.1.0 out now...

    So, I decided to try to install it... And, of course when I do a:

    wget http://mydns.bboy.net/download/mydns-1.1.0.tar.gz

    I get the following response:

    Code:
    root@ANDE-SERVER:/tmp# wget http://mydns.bboy.net/download/mydns-1.1.0.tar.gz
    --09:01:21--  http://mydns.bboy.net/download/mydns-1.1.0.tar.gz
               => `mydns-1.1.0.tar.gz'
    Resolving mydns.bboy.net... 204.251.8.100
    Connecting to mydns.bboy.net|204.251.8.100|:80... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
    Length: 726,052 (709K) [application/x-tar]
    mydns-1.1.0.tar.gz: Read-only file system
    
    Cannot write to `mydns-1.1.0.tar.gz' (Read-only file system).
    I am pretty new to installing and setting things up in Linux - but, not too new when it comes to programming... heh... and, I can't figure this one out... Still looking though - but, if you have any suggestions for me on that - they would be greatly appreciated...


    ...
     
    Last edited: Nov 13, 2006
  8. Traffic

    Traffic New Member

    Oh...

    Code:
    Linux ANDE-SERVER 2.6.17-10-generic #2 SMP Fri Oct 13 18:45:35 UTC 2006 i686 GNU/Linux
    is the result for uname -a...


    ...
     
  9. Traffic

    Traffic New Member

    Ok...

    I was able to run:

    Code:
    mount -t ext3 -o remount rw /
    and, install the mydns-1.1.0 instead...

    Everything worked good...

    Thank you again for your help...


    ...
     

Share This Page