#1  
Old 24th October 2005, 21:09
ludde ludde is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mail probs

hi
im kinda new with this ispconfig but have used some cps before.
the install went smooth and all seemed to look very nice.
Besides that all mail is getting delivered to one account.

lets say ive got a domain test.com and my hostname is server.test.com.

this is what i get when i try to send mail to test2.com test3.com

Oct 24 21:06:50 localhost postfix/qmgr[24570]: 04CF8C3A65: from=<web2_ludde@server.test.com>, size=379, nrcpt=1 (queue active)
Oct 24 21:06:50 localhost postfix/local[24670]: EB30BC3A50: to=<web2_ludde@server.test.com>, orig_to=<ludde@test2.com>, relay=local, delay=1, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Oct 24 21:06:50 localhost postfix/qmgr[24570]: EB30BC3A50: removed
Oct 24 21:06:50 localhost postfix/local[24609]: 04CF8C3A65: to=<admispconfig@localhost>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Oct 24 21:06:50 localhost postfix/qmgr[24570]: 04CF8C3A65: removed

This happens if i try to send to bogus@test3.com too.
Could this be because i added test.com as a client in my ispconfig?

Regards
Ludde
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th October 2005, 21:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Please check if the domain of the users that receives all emails is the same as the domain $mydomain in /etc/postfix/main.cf. If this is the case, change $mydomain and run

Code:
postfix reload
on the shell.

You should never enter a domain that is used for a virtual site on the server as $mydomain in /etc/postfix/main.cf.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th October 2005, 21:22
ludde ludde is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i dont have any $mydomain in my main.cf? only myhostname and mydestination..how come? something i forgot?
Reply With Quote
  #4  
Old 24th October 2005, 21:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Ok, let me rephrase:

Please check if the domain of the users that receives all emails is the same as the domain in $mydomain or $myhostname in /etc/postfix/main.cf. If this is the case, change $mydomain or $myhostname and run

Code:
postfix reload
on the shell.

You should never enter a domain that is used for a virtual site on the server as $mydomain or $myhostname in /etc/postfix/main.cf.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 24th October 2005, 21:50
ludde ludde is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ah, i see

Well, i dont have test.com as myhostname either, only server.test.com.
This shouldnt have anything to say?
I really dont understand why test.com gets all the mail..heh
Hope you will help me fix this prob

Regards Ludde
Reply With Quote
  #6  
Old 25th October 2005, 17:51
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ludde
Ah, i see

Well, i dont have test.com as myhostname either, only server.test.com.
This shouldnt have anything to say?
I really dont understand why test.com gets all the mail..heh
Hope you will help me fix this prob

Regards Ludde
Can you try and use a completely different domain than test.com in myhostname? Maybe it works then...
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 25th October 2005, 18:39
ludde ludde is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if i change my hostname to ex. mail.test2.com where test2.com is one of my other domains i still get the mail thru web2_ludde account which is ludde@test.com..so i dont understand anything really. maybe this is because antivirus adm and so is set to ludde@test.com ?
Reply With Quote
  #8  
Old 25th October 2005, 19:47
ludde ludde is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

okey so now i think i kinda sorted it out.
I had put catchall on the test.com so when i removed it the mail was delivered to the others. i still have catchall on test2.com and it works.
kinda buggy i guess..but i hope things work fine now
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
internal domain error with mail matehortua Installation/Configuration 5 16th October 2005 18:31
saslauthd problem ... tmwtp Server Operation 11 16th October 2005 16:50
Mail Probs n2s Installation/Configuration 11 16th September 2005 12:46
Mail Configuration mphayesuk General 1 12th September 2005 13:16


All times are GMT +2. The time now is 09:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.