Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th January 2007, 16:56
statiic statiic is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Backup not all files included??

I made an backup with ispconfig, but now are my uploads dirs empty?? I uploaded some pictures to the folders by using an CMS. But these pictures arent in the backup. Does anyone know why?
Does it make an backup of the recent status?? Or an few days ago or something like that?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th January 2007, 22:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,083
Thanks: 826
Thanked 5,397 Times in 4,241 Posts
Default

The backup function under tools runs as user admispconfig, in case your CMS system creates files which are not readable for admispconfig, these files are not included in the backup.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th January 2007, 00:08
statiic statiic is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

LoL ok I knew that already. But how to solve the problem. Cause else its pointless making backups. If you cant backup everything
Reply With Quote
  #4  
Old 19th January 2007, 22:22
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

You must make the files readable by admispconfig.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 19th January 2007, 23:36
statiic statiic is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

mm ok, but how do I do that?

Do I need to login on ftp and change every file by hand?

Or is their an way I can do it all at once for every website?
Reply With Quote
  #6  
Old 19th January 2007, 23:54
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

If you have SSH access you could CHOWN all the files / folders in one go!
Make sure you do not CHOWN the wrong files!
Quote:
To CHOWN all files and folders in current working directory: chown username:group *
To CHOWN all files and folders in current working directory and each subsequent sub-directory and file: chown -R username:group *
Reply With Quote
  #7  
Old 20th January 2007, 00:12
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,146
Thanks: 4
Thanked 55 Times in 51 Posts
Default

edge, well if the files belong to admispconfig he can't chown them to his user... root or admispconfig would have to do that...
Reply With Quote
  #8  
Old 20th January 2007, 00:28
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,034
Thanks: 265
Thanked 152 Times in 132 Posts
Default

LOL.. Must be the way I think.. I'm always root on my system..
So let's rephrase...

If you have root SSH access you could CHOWN all the files / folders in one go!
Make sure you do not CHOWN the wrong files!

Quote:
To CHOWN all files and folders in current working directory: chown username:group *
To CHOWN all files and folders in current working directory and each subsequent sub-directory and file: chown -R username:group *
Reply With Quote
  #9  
Old 20th January 2007, 17:22
statiic statiic is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

UHHH. NOw I get an bit confused.

When I upload my files as an website client. I can backup those, but when I login to the CMS and upload some files by using the scripts. They cant be backupped. So only the files which are inserted into the upload folder cant get backupped.

Even with this chown stuff I have to do it for each client seperatly. There should be an much easier way to backup all the websites with all the files.
Reply With Quote
  #10  
Old 20th January 2007, 19:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by statiic
Even with this chown stuff I have to do it for each client seperatly. There should be an much easier way to backup all the websites with all the files.
Yes, set $go_info["server"]["do_automated_backups"] to 1 in /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php. This backup is run as root, so it doesn't matter who owns your files.

Or take a look at the tutorials in the Backup category: http://www.howtoforge.com/taxonomy_menu/1/34
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network questions regarding Ubuntu Server lubod Installation/Configuration 7 3rd January 2007 18:53
Backup missed files adamluz General 1 31st October 2006 09:49
Backup zip dot files. derfy General 1 5th September 2006 10:42
ispconfig and mambo shajazzi Installation/Configuration 70 28th March 2006 19:29
Backup files windows <-> linux namit Server Operation 3 5th January 2006 18:30


All times are GMT +2. The time now is 19:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.