Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th January 2007, 13:25
bahadircolak bahadircolak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy SMTP Auth. error (relay) - frustrating

Hi,

Whatever I did, I wasn't able to send mail over Postfix via a user created by ISPConfig (email>new user). Its already impossible to send without auth (outlook exp). There is no DNS problem. I can telnet and connect but cannot send to any domain thats not hosted here.

What should I do? Below is my main.cf file...

BTW: I've read the post at http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=4795&page=1

Nothing worked... I don't use the name "info" btw.

I'll be very happy if you help me, thanks again for this powerful tool.


--------------- main.cf -----------------------

queue_directory = /var/spool/postfix
command_directory = /usr/sbin
daemon_directory = /usr/libexec/postfix
mail_owner = postfix
unknown_local_recipient_reject_code = 550
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated, permit_mynetworks, check_relay_domains
alias_maps = hash:/etc/aliases, nis:mail.aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
debug_peer_level = 2
debugger_command =
PATH=/bin:/usr/bin:/usr/local/bin:/usr/X11R6/bin
xxgdb $daemon_directory/$process_name $process_id & sleep 5
sendmail_path = /usr/sbin/sendmail.postfix
newaliases_path = /usr/bin/newaliases.postfix
mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix
setgid_group = postdrop
html_directory = no
manpage_directory = /usr/share/man
sample_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.8/samples
readme_directory = /usr/share/doc/postfix-2.2.8/README_FILES
smtpd_sasl_local_domain =
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination
smtpd_tls_auth_only = no
smtp_use_tls = yes
smtpd_use_tls = yes
smtp_tls_note_starttls_offer = yes
smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key
smtpd_tls_cert_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.crt
smtpd_tls_CAfile = /etc/postfix/ssl/cacert.pem
smtpd_tls_loglevel = 1
smtpd_tls_received_header = yes
smtpd_tls_session_cache_timeout = 3600s
tls_random_source = dev:/dev/urandom
home_mailbox = Maildir/
mailbox_command =
virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable
mydestination = /etc/postfix/local-host-names
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th January 2007, 20:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

What do you mean "Sending without auth"? You must enable SMTP authentication in outlook to send emails to domains that are not hosted on your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 17th January 2007, 08:52
bahadircolak bahadircolak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I know, it's enabled. But username/password is not accepted... It keeps asking and asking...

BTW: I've tried username/password created in ISPConfig new user panel, also tried user@ mydomain.com, mail@ mydomain.com...

Nothing is accepted...

I can send to local domains... But only to them...

Last edited by bahadircolak; 17th January 2007 at 08:56.
Reply With Quote
  #4  
Old 17th January 2007, 18:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

What's the exact error message you get? What's in your mail log?

The username you must use in Outlook should look like this: web1_someuser, not an email address.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th January 2007, 09:50
bahadircolak bahadircolak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face

Hi,

I've removed the prefix for hosts (I don't use webx_user syntax, just "user"). Of couse I'm entering this user and password values into outlook's window. But ik keeps asking and asking. There is no error until I cancel...

BTW: Same user can log into FTP using same password. It looks like user data does not update in SMTP or somehow Postfix does not accept user logins at all. My setup is Fedora 5 (+ perfect setup ISPConfig).

I have no idea where to look for mail log...

Could you please offer me some check I can do them sequantially so we could speed up this process. For example, if I know where postfix looks for users (SMTP), I could check that file and see if the user exists. Weird thing is, I can recieve emails but cannot send! Kinda SMTP login error... :S

BTW, thanx a lot!..

Last edited by bahadircolak; 18th January 2007 at 09:56.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th January 2007, 11:21
Dy0nisus Dy0nisus is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hmm ... saslauthd regulates smtp auth ... did u control every step in the Perfect setup guide containing settings for saslauthd?
Reply With Quote
  #7  
Old 18th January 2007, 12:03
bahadircolak bahadircolak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes I did actually.

I've even done the installation again 15 mins ago...

nope...
Reply With Quote
  #8  
Old 18th January 2007, 19:50
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

What's the output of
Code:
uname -m
?
What's in /usr/lib64/sasl2/smtpd.conf and /usr/lib/sasl2/smtpd.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 18th January 2007, 22:14
bahadircolak bahadircolak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool

The output is i686

The server runs fedora core 5 and its an AMD 2600 (32 bit not 64).

/usr/lib/sasl2/smtpd.conf is (there is no lib64 folder):

pwcheck_method: saslauthd
mech_list: plain login

I think this is a very common problem (I've searched through the forum). But I couldn't find any solutions.

Thanks
B.
Reply With Quote
  #10  
Old 19th January 2007, 08:50
bahadircolak bahadircolak is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Cool

Is there any way to test SMTP auth. via telnet? I can send to local domains using HELO/MAIL FROM/RCPT TO/DATA sequence but I have no idea how to test loging mechanism using manual commands (don't know what to do after EHLO)...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sending e-mail using mail() function linuxuser1 HOWTO-Related Questions 38 21st April 2009 12:20
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
deb 3.1 smtp auth with vhcs2 adam HOWTO-Related Questions 9 31st August 2006 23:52
postfix smtp sasl auth problem hammer Installation/Configuration 1 13th July 2006 18:19
Can't seem to get SMTP AUTH working.. ralexpdx HOWTO-Related Questions 3 3rd June 2006 14:20


All times are GMT +2. The time now is 00:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.