Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th January 2007, 16:54
bss bss is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation Mail problem-Relay access denied-maybe saslauth???

I have a problem with mail server....
When i try to send mail with webmail it all works fine, but when i send it via
Outlook i get error:
Code:
Your message did not reach some or all of the intended recipients.

      Subject:	xcscyxc
      Sent:	9.1.2007 16:30

The following recipient(s) could not be reached:

      'abak@sgn.net' on 9.1.2007 16:30
            554 5.7.1 <abak@sgn.net>: Relay access denied
If i set "my outgoing server needs authentication" i need to enter password from my user but that doesnt work. Do i need some other password?

my postfix configuration is:
Code:
# See /usr/share/postfix/main.cf.dist for a commented, more complete version


# Debian specific:  Specifying a file name will cause the first
# line of that file to be used as the name.  The Debian default
# is /etc/mailname.
#myorigin = /etc/mailname

smtpd_banner = $myhostname ESMTP $mail_name (Ubuntu)
biff = no

# appending .domain is the MUA's job.
append_dot_mydomain = no

# Uncomment the next line to generate "delayed mail" warnings
#delay_warning_time = 4h

# TLS parameters
smtpd_tls_cert_file=/etc/ssl/certs/ssl-cert-snakeoil.pem
smtpd_tls_key_file=/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key
smtpd_use_tls=yes
smtpd_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtpd_scache
smtp_tls_session_cache_database = btree:${queue_directory}/smtp_scache

# See /usr/share/doc/postfix/TLS_README.gz in the postfix-doc package for
# information on enabling SSL in the smtp client.

myhostname = server
alias_maps = hash:/etc/aliases
alias_database = hash:/etc/aliases
#mydestination = server, localhost.localdomain, , localhost
relayhost = 
mynetworks = 127.0.0.0/8
mailbox_command = procmail -a "$EXTENSION"
mailbox_size_limit = 0
recipient_delimiter = +
inet_interfaces = all
inet_protocols = all
smtpd_sasl_local_domain = 
smtpd_sasl_auth_enable = yes
smtpd_sasl_security_options = noanonymous
broken_sasl_auth_clients = yes
smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination

virtual_maps = hash:/etc/postfix/virtusertable

mydestination = /etc/postfix/local-host-names
my sasl/smptd.conf is:
Code:
pwcheck_method: saslauthd
mech_list: plain login
I think that my sasl auth is not configured for users of my ISPconfig...
.and one more problem...

For admin@oblika.si user I stoped reciving mail and I can't send mail from that(using webmail- when i send a mail to myself it just says: Mail sent seccesfully. but when i check mail I dont get nothing)..


Thx for help!!!

Last edited by bss; 9th January 2007 at 17:03.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th January 2007, 14:19
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

Did you use a howto to setup your server? Looks like your postfix configuration is missing a some key information:
Code:
#myorigin = /etc/mailname
myhostname = server
#mydestination = server, localhost.localdomain, , localhost
relayhost = 
smtpd_sasl_local_domain =
Did you configure saslauthd?
Reply With Quote
  #3  
Old 10th January 2007, 17:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,727 Times in 2,565 Posts
Default

Also, what's the output of
Code:
telnet localhost 25
ehlo localhost
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 10th January 2007, 17:31
bss bss is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Exclamation

Quote:
Originally Posted by martinfst
Did you use a howto to setup your server?
Did you configure saslauthd?
I used the prerfect setup (ubuntu 6.10 adm64)
and installed ISPconfig.. And I didnt configure saslauth...I dont know how ...

The output of
Code:
telnet localhost 25
ehlo localhost
is:
Code:
250-server
250-PIPELINING
250-SIZE 10240000
250-VRFY
250-ETRN
250-STARTTLS
250-AUTH LOGIN PLAIN
250-AUTH=LOGIN PLAIN
250-ENHANCEDSTATUSCODES
250-8BITMIME
250 DSN
Please help...
Reply With Quote
  #5  
Old 10th January 2007, 17:46
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

Quote:
Originally Posted by bss
And I didnt configure saslauth...I dont know how
In http://www.howtoforge.com/perfect_setup_ubuntu_6.10_p5 you'll find the essentials you need to do for saslauthd. Done those?
Reply With Quote
  #6  
Old 10th January 2007, 17:52
bss bss is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by martinfst
In http://www.howtoforge.com/perfect_setup_ubuntu_6.10_p5 you'll find the essentials you need to do for saslauthd. Done those?
yes. every step (but not the one for TLS - i dont use tls)

oh and with what username and password must I login for the sasl (ex. in Outlook)??

Last edited by bss; 10th January 2007 at 18:04.
Reply With Quote
  #7  
Old 10th January 2007, 19:32
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

Well, one minor you have absolutely missed:
Code:
postconf -e 'myhostname = server1.example.com'
But that's not responsible for the problem you have...
Reply With Quote
  #8  
Old 10th January 2007, 20:30
bss bss is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I did again that how-to and the sasl now works...

But i have another problem!!! I got an error..
Part of my mail.log
Code:
Jan 10 20:15:15 server postfix/smtp[22860]: DF5AC24CC53: to=<kantta@gmail.com>, relay=none, delay=7494, delays=7474/0.02/20/0, dsn=4.4.3, status=deferred (Host or domain name not found. Name service error for name=gmail.com type=MX: Host not found, try again)
??? any ideas??
Reply With Quote
  #9  
Old 10th January 2007, 20:38
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

Looks like you DNS is not configured correctly. What's in the file /etc/resolv.conf ?
Reply With Quote
  #10  
Old 10th January 2007, 21:22
bss bss is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

/etc/resolv.conf:
Code:
nameserver 192.168.11.1
how it should be?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Can Send Mail, But Not Recieve: Relay Access Denied googlah Installation/Configuration 1 6th August 2006 19:05
Can not recieve mail with de virtual mail adress Mounir Installation/Configuration 9 24th July 2006 23:16
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 17:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.