#1  
Old 9th April 2007, 00:47
alejandrowa alejandrowa is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Debian 4

I just install a new debian 4 linux. And then follow the perfect installation from http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge_p3 and the instsallattion fails because of packages differences.

Can someone post a new howto.

thx
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th April 2007, 17:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Here you go: http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
bitonw (10th April 2007)
  #3  
Old 9th April 2007, 18:23
alejandrowa alejandrowa is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default etch

thanks! fast response..
Reply With Quote
  #4  
Old 9th April 2007, 18:35
bitonw bitonw is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Birmingham, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to bitonw Send a message via Skype™ to bitonw
Default

i just upgraded my system from sarge to etch, result...

no mysql
no apache 2

i'm trying to get every thing up & running again...

mysql -> added old_password = 1

still no apache (web sites down)
__________________
bit4net.com
biton
Reply With Quote
  #5  
Old 9th April 2007, 20:05
mccharlet mccharlet is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 242
Thanks: 54
Thanked 9 Times in 6 Posts
Default

Hi,

Show this post and update mysql database
http://www.howtoforge.com/forums/sho...?t=6186&page=2

That resolve my problem
__________________
Thanks
Cdric

Sorry for my english

Hosting : http://www.jheberge.ch
Reply With Quote
  #6  
Old 9th April 2007, 20:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bitonw
i just upgraded my system from sarge to etch, result...

no mysql
no apache 2

i'm trying to get every thing up & running again...

mysql -> added old_password = 1

still no apache (web sites down)
Please check your logs for error messages and post them here.

The updates ahs most likely overwritten some config files.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
bitonw (9th April 2007)
  #7  
Old 9th April 2007, 21:29
bitonw bitonw is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Birmingham, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to bitonw Send a message via Skype™ to bitonw
Default

i'm trying to get some logs to analis them. it looks like that the configs are messed up. the ipsconfig was running on port 80 & 443... solved that


got this in the web browser when try to connect to ISPConfig

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php on line 77

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php on line 77

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php:77) in /home/admispconfig/ispconfig/web/login/login.php on line 60

this is from apache2 log:
[Mon Apr 09 15:19:18 2007] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Apr 09 15:20:51 2007] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/lib/apache2/suexec)
[Mon Apr 09 15:20:54 2007] [notice] Apache/2.2.3 (Debian) PHP/4.4.4-8+etch1 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_perl/2.0.2 Perl/v5.8.8 configured -- resumi$[Mon Apr 09 15:31:42 2007] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Apr 09 15:33:07 2007] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/lib/apache2/suexec)
[Mon Apr 09 15:33:10 2007] [notice] Apache/2.2.3 (Debian) PHP/4.4.4-8+etch1 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_perl/2.0.2 Perl/v5.8.8 configured -- resumi$[Mon Apr 09 16:56:11 2007] [notice] SIGHUP received. Attempting to restart
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs
unable to start piped log program '/root/ispconfig/cronolog --symlink=/var/log/httpd/ispconfig_access_log /var/log/httpd/ispconfig_access_log_%Y_%m_%d':$Unable to open logs

got ISPConfig running on port 81 but only on http. version message...

SPConfig
Version: 2.2.9
(c) ISPConfig 2007

so that wrong too...
__________________
bit4net.com
biton

Last edited by bitonw; 9th April 2007 at 21:56.
Reply With Quote
  #8  
Old 9th April 2007, 23:40
bitonw bitonw is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Birmingham, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to bitonw Send a message via Skype™ to bitonw
Default

web sites still down...

managed to get cronolog back in /root/ipsconfig... apache2 now running but on default page so no (virtual) web sites...
__________________
bit4net.com
biton
Reply With Quote
  #9  
Old 9th April 2007, 23:44
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Please check that the Vhost_ispconfig.conf file is still included in your apache configuration. The update might have removed it. Check if the updates has made a copy of your apache2.conf file where you might copy the ISPConfig part from.

Quote:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in /home/admispconfig/ispconfig/lib/classes/ispconfig_db_mysql.lib.php on line 77
You installed a new mysql version which is not supported by the php mysql xriver. Install the libmysqlclient15-dev package and the download the latest ISPConfig package and run setp to update ISPConfig and recompile PHP.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #10  
Old 9th April 2007, 23:51
bitonw bitonw is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2006
Location: Birmingham, UK
Posts: 13
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via Yahoo to bitonw Send a message via Skype™ to bitonw
 
Default

can some one pls tell me witch of the 2 httpd.conf i can copy over the httpd.conf?

/root/ispconfig/http/conf

httpd.conf_http
or
httpd.conf_https

thx,
bt
__________________
bit4net.com
biton
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - Debian Woody (3.0)... sending mail from my XP box? ExCIA HOWTO-Related Questions 17 27th June 2007 18:31
Pls Help - Problem installing OpenVZ with Debian Etch. joelee HOWTO-Related Questions 3 14th January 2007 18:37
iptables issue with xen perfect setup - debian alexnz HOWTO-Related Questions 3 25th November 2006 13:49
Debian or Ubuntu for server bruma Technical 3 28th September 2006 21:56
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42


All times are GMT +2. The time now is 05:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.