Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd January 2007, 17:05
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default ISPConfig not available but websites are fine

This is an interesting one, I cant connect to my server via the portal or via putty however all the web sites are still working. Cant check the mail or ftp access.

I know how to fix this its called a reboot, but is there any reason why its done this, its been happy for around 60days now without any problems and I was connected to it this morning to check a couple of things but I made no changes.

Is there anything I can check after the reboot to see why this happened. Are there any log files I can check....

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd January 2007, 17:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

Do a reboot and then check your logfiles afterwards. Without having access to SSH, its hard to say what happened. Maybe a partition run full or there was a hack attempt on your server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd January 2007, 17:56
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

The one thing I have noticed is that my backup has not completed, I should get an email at 4am with stats in, but no email. So I think that something might have gone wrong with the tmp drive.... just thought I would check to see if anything else might have gone wrong with ISPConfig....

Thanks, if its anything I cant understand I will post entries of my log files.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th January 2007, 10:05
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Ok I restarted the server last night and then everything worked fine, but this morning its down again, the web pages are still being sent, but no access to the ISPConfig control panel, ftp and mail are still working.

So I am thinking that its something to do with my backup script or I am being hacked, are there any tools to check if I am being hacked.

Tonight I am going to take the backup script off line and restart the server again, if anything else happens I will post it here.

Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 4th January 2007, 10:35
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

Have you activated a firewall recently? It looks like the ISPConfig webserver process is not starting/running. Can you post the output of netstat -tap?
Reply With Quote
  #6  
Old 4th January 2007, 11:55
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
 
Default

Hold on a minute, my office started blocking ssh and port 81.... I cant believe no one mentioned it to me.... after all I am in the IT department... sorry for wasting anyones time on this.

Thanks
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig - Trouble editing Websites HCS Installation/Configuration 2 13th November 2006 22:54
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
Recreating ISPConfig database retran Installation/Configuration 2 15th April 2006 23:22
websites outside ISPConfig guidovanh Installation/Configuration 13 7th March 2006 22:56
Great software with small probs for beginners -- fine bLuTm8 Feature Requests 7 4th February 2006 13:27


All times are GMT +2. The time now is 04:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.