#1  
Old 18th August 2005, 15:04
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Unable to receive emails?!!!

Initially I had problems sending emails, then it was identified that my ISP's SMTP was interfering, now that is sorted, I can send out emails and it reaches the intended recipient within few minutes (less than a minute in all the cases I've tried).

But when they send me a reply to my email or when they compose a new email I'm not receiving then and they are getting bounce back message like the following:-

Your message did not reach some or all of the intended recipients.

Subject: Hi
Sent: 18/08/2005 12:58

The following recipient(s) could not be reached:

xyz@example.com on 18/08/2005 12:58
There was a SMTP communication problem with the recipient's email server. Please contact your system administrator.
<smtp1.smtp.dlt.com #5.5.0 smtp;554 <xyz@example.com>: Relay access denied>

[P.S: xyz@example.com was used just to hide the actual email id ]

What can I do to prevent this happening?

Many thanks to all your help.

[Falko/Timme, please note I've not yet tested the Outlook, will update those forum messages shortly]

- Nanda.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th August 2005, 20:50
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please find the /var/log/maillog extract from postfix when i tried to send an email from hotmail to my xyz@example.com id.


Quote:
Aug 18 18:43:59 aasai postfix/smtpd[26441]: connect from bay109-f2.bay109.hotmail.com[64.4.19.12]
Aug 18 18:43:59 aasai postfix/smtpd[26441]: NOQUEUE: reject: RCPT from bay109-f2.bay109.hotmail.com[64.4.19.12]: 554 <xyz@example.com>: Relay access denied; from=<xyzxyz@hotmail.co.uk> to=<xyz@example.com> proto=ESMTP helo=<hotmail.com>
Aug 18 18:44:00 aasai postfix/smtpd[26441]: disconnect from bay109-f2.bay109.hotmail.com[64.4.19.12]
Aug 18 18:47:20 aasai postfix/anvil[26444]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:64.4.19.12) at Aug 18 18:43:59
Aug 18 18:47:20 aasai postfix/anvil[26444]: statistics: max connection count 1 for (smtp:64.4.19.12) at Aug 18 18:43:59
Aug 18 18:47:20 aasai postfix/anvil[26444]: statistics: max cache size 1 at Aug 18 18:43:59
Thanks.

- Nanda.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th August 2005, 20:53
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ah! interestingly I'm able to receive emails for other email ids with other domains that I'm hosting on my server. Its only for a specific domain it is causing the problems. I'll double check my settings by comparing that one with others and see if that helps.

Thanks

Nanda.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th August 2005, 23:07
nandhu nandhu is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi All,

Since I was hosting 3 domains and its emails. I tried emailing to my other domains and then emails to those domains worked straightaway.

so, i deleted the problematic domain in ispconfig and recreated them, which set everything right and my emails to that domain started working.

Thanks for your time.

- Nanda.
Reply With Quote
  #5  
Old 29th September 2005, 17:53
cartdev cartdev is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have a similar problem with several domains. It all was working, then stopped for only a few domains. All the settings are identical. SOmehow I think ISP Config didn't clean something up. I hate to have to delete and recreate a bunch of domains to clean things up manually. Any other ideas for this? Note that the domains are entered in /etc/postfix/local-host-names. I'm using * as a wildcard for hostnames in the co-domains settings.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th September 2005, 18:29
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,794
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
Default

Any errors in the maillogs?
Reply With Quote
  #7  
Old 24th October 2005, 00:45
phamels phamels is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Belgium
Posts: 63
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

i have the some problems with some domains, the error i get is:

Code:
postfix/smtpd[10766]: NOQUEUE: reject: RCPT from relay.someisp.tld[xxx.xxx.xxx.xxx]: 554 <user@domain.tld>: Relay access denied; from=<user@domain.tld> to=<user@domain.tld> proto=ESMTP helo=<relay.someisp.tld>
Reply With Quote
  #8  
Old 24th October 2005, 00:49
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,794
Thanks: 840
Thanked 5,612 Times in 4,423 Posts
 
Default

Are the domains hosted on your server? If not, you have to enable smtp-auth in your email client.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Unable to connect MS Outlook to pop3 nandhu HOWTO-Related Questions 1 12th August 2005 19:06
Send emails with inline images claudio Programming/Scripts 2 25th April 2005 12:42


All times are GMT +2. The time now is 14:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.