Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th December 2006, 16:44
sambsamb sambsamb is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Web-Server: Offline - on new SuseLinux 10.1 installation

Hi
I have setup a new SuseLinux 10.1 server per the setup at http://www.howtoforge.com/perfect_setup_suse_10.1 and installed ISPConfig per the instructions at http://www.ispconfig.org/manual_installation.htm
All seems to work fine, except that when I login to ISPConfig as admin, the Web-Server service is offline. Restarting the server or the service did not help. I setup hosting plans, resellers, clients, and web sites. I modified the 404 error for 1 web site and uploaded a start page (index.html). When I browse to this web site I always get the original Apache 2.2.0 error message for 403 (when browsing to the root of the domain) and 404 errors (when browsing to index.html) - Any clues?
Thanks in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th December 2006, 18:58
sambsamb sambsamb is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default More details

In the file: /var/log/apache2/rcapache2.out I found the following:
Syntax Error on line 22 of /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf:
Invalid command 'SuexecUserGroup', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

Last edited by sambsamb; 27th December 2006 at 14:12.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th December 2006, 12:19
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,671
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

Please disable SuExec in ISPConfig under management > server > settings.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 27th December 2006, 14:12
sambsamb sambsamb is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Invalid command: 'php_admin_flag'

Thanks for your help. Done. I then restarted the HTTPD service from the ISPConfig control panel. I then got this message (in the /var/log/apache2/rcapache2.out file):
Syntax error on line 45 of /etc/apache2/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf:
Invalid command: 'php_admin_flag', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration.
Reply With Quote
  #5  
Old 27th December 2006, 16:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
 
Default

Is the PHP module enabled in your Apache configuration?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
Web Server: Offline Kraethor Installation/Configuration 7 30th November 2005 11:25
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 16:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.