Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 29th December 2006, 17:45
cybereatl cybereatl is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 255
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Yahoo to cybereatl
Default

[root@morticia ~]# dig google.com

; <<>> DiG 9.3.1 <<>> google.com
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 35817
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 4, ADDITIONAL: 3

;; QUESTION SECTION:
;google.com. IN A

;; ANSWER SECTION:
google.com. 300 IN A 64.233.167.99
google.com. 300 IN A 64.233.187.99
google.com. 300 IN A 72.14.207.99

;; AUTHORITY SECTION:
google.com. 169032 IN NS ns4.google.com.
google.com. 169032 IN NS ns1.google.com.
google.com. 169032 IN NS ns2.google.com.
google.com. 169032 IN NS ns3.google.com.

;; ADDITIONAL SECTION:
ns1.google.com. 172800 IN A 216.239.32.10
ns2.google.com. 172800 IN A 216.239.34.10
ns3.google.com. 172800 IN A 216.239.36.10

;; Query time: 778 msec
;; SERVER: 200.89.230.204#53(200.89.230.204)
;; WHEN: Fri Dec 29 11:42:45 2006
;; MSG SIZE rcvd: 196

That's output

Thanks
__________________
Eli Acevedo
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 30th December 2006, 21:29
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

That's good, name resolving is working.

Which distribution are you using? What's in /etc/hosts, and what's the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #13  
Old 2nd January 2007, 15:35
cybereatl cybereatl is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 255
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Yahoo to cybereatl
Default

Hi there,

Here is info requested:
Distro. FC4

Content /etc/host
order hosts,bind

ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0B:6A:71:18:A4
inet addr:200.89.230.204 Bcast:200.89.230.207 Mask:255.255.255.248
inet6 addr: fe80::20b:6aff:fe71:18a4/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:5165898 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:4887673 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:321117556 (306.2 MiB) TX bytes:2102808573 (1.9 GiB)
Interrupt:169 Base address:0xd400

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:252206 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:252206 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:125223779 (119.4 MiB) TX bytes:125223779 (119.4 MiB)

Thank you and happy new year!!!
__________________
Eli Acevedo
Reply With Quote
  #14  
Old 3rd January 2007, 17:57
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,739 Times in 2,574 Posts
Default

What's in /etc/hosts?
Did you disable SELinux?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 31st January 2007, 04:54
cybereatl cybereatl is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 255
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Yahoo to cybereatl
Default

Hi,
Sorry for my delayed reply...

Here is content of /etc/hosts:

# Do not remove the following line, or various programs
# that require network functionality will fail.
127.0.0.1 morticia.educandote.net morticia localhost.localdomain localhost

SELinux, yes is disabled even ISPConfig firewall is off as well!!

Thanks
__________________
Eli Acevedo
Reply With Quote
  #16  
Old 31st January 2007, 16:10
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

You appear to be missing the main domain, without a system name. Don't know why that happened. Normally when you setup a site in ISPConfig, domain.tld (without any prefix) is created. Next you add something like www to it.

I'd suggest to delete the website in ISPConfig and recreate it (remember to empty the recycle bin). As we already proved Bind is running oke.
Reply With Quote
  #17  
Old 22nd February 2007, 02:40
cybereatl cybereatl is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 255
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Yahoo to cybereatl
Default

Hi martinfst,

I've removed sites but still not able to see it on internet, and am able to log in email account but just no wonder why is not showing sites up.

What I need to check on my DNS, I've looked over DNS Manager and I've found domain and also I added MX record, also I run dig command and it's not found!!

I checked named.conf and domain is not listed i.e.:
};


zone "asesoriasit.net" {
type master;
file "pri.asesoriasit.net";
};


What can be the problem, too many sites over that IP address?
System may be failing ?

That system is working for more than 1 year with no problem just suddenly everything is going wrong, sites going offline and having email problems!!!

What do you recommend??

Thanks
__________________
Eli Acevedo

Last edited by cybereatl; 22nd February 2007 at 02:43.
Reply With Quote
  #18  
Old 22nd February 2007, 08:41
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
Default

What's in the file pri.asesoriasit.net?
Reply With Quote
  #19  
Old 22nd February 2007, 13:56
cybereatl cybereatl is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 255
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via Yahoo to cybereatl
Default

Hi,

Am sorry that is a domain that is showing up, is the newers that just can't and I don't wonder why this happens. I`ve tooked that one as example, just no wonder why when adding a new site that normmally takes about 2-3 days I was getting ISPConfig default page and now just is not showing.

Mentioned domain is educandote.mobi I've added about 5 days ago and there is nothing displaying.

Thank you
__________________
Eli Acevedo
Reply With Quote
  #20  
Old 22nd February 2007, 16:57
martinfst martinfst is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Hilversum, The Netherlands
Posts: 880
Thanks: 1
Thanked 18 Times in 17 Posts
Send a message via MSN to martinfst Send a message via Skype™ to martinfst
 
Default

Quote:
Mentioned domain is educandote.mobi I've added about 5 days ago and there is nothing displaying.
Are your nameservers authoritative for this domain? Because there doesn't seem to a name server that knows this domain. Forgot which distro you run, but try to find the startup log of 'named'. On Debian/Ubuntu it's /var/log/daemon.log and you should see lines like
Code:
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: starting BIND 9.3.2 -u bind -t /var/lib/named
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: found 1 CPU, using 1 worker thread
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: loading configuration from '/etc/bind/named.conf'
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: no IPv6 interfaces found
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: listening on IPv4 interface lo, 127.0.0.1#53
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: listening on IPv4 interface eth0, 172.16.3.80#53
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: command channel listening on 127.0.0.1#953
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone 0.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone 127.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone 255.in-addr.arpa/IN: loaded serial 1
Feb 17 21:18:51 tiempou02 named[11623]: zone localhost/IN: loaded serial 1
Look for a line with pri.educandote.mobi. It should start with no errors.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
fastcgi and php with ispconfig tosser Tips/Tricks/Mods 3 25th June 2006 21:01
Strange behavior Postfix - ISPConfig adocom General 4 14th June 2006 00:53
ISPConfig 2.3.1-dev released till General 0 8th May 2006 22:18
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
Starting the ISPConfig and strange behavior MyLinux General 1 6th September 2005 14:20


All times are GMT +2. The time now is 02:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.