Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd December 2006, 04:01
alexan alexan is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig Installation complete but Cannot access page with IP (Debian 3.1)

Hi,

I managed to install ISPConfig successfully on Debian 3.1
(using the perfect installation guide by Falko)

The problem is that I do not currently have a domain pointing
to my server.. so i need to use the IP address to access the
software...

so i got:
Please direct your browser to
https://www.xyz.org:81
and log in:
Username: admin
Password: admin

but I cannot access anything with my IP
e.g. https://www.123.243.34.34.org:81

How can I access the page using my IP

Thanks a lot,
Alex
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd December 2006, 11:32
Naeh Naeh is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: FR
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

https://www.123.243.34.34.org:81

https://123.243.34.34:81
Reply With Quote
  #3  
Old 23rd December 2006, 12:27
alexan alexan is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Naeh,

i had used https://123.243.34.34:81 and i still cannot connect (i misspelt the www earlier sorry!)

Any ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 23rd December 2006, 12:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Yes, when you use a IP to connect to a server, use only the numbers as www is part of the domainname
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 23rd December 2006, 12:27
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,421
Thanks: 812
Thanked 5,205 Times in 4,081 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by alexan
Thanks Naeh,

i had used https://123.243.34.34:81 and i still cannot connect (i misspelt the www earlier sorry!)

Any ideas?
What is the output of:

netstat -tap
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 23rd December 2006, 12:34
alexan alexan is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Till,

This is the output of netstat -tap

xyz.org is the domain that i do not have yet (not the real one of course)

Code:
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State                                                                                     PID/Program name
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN     2                                                                              0165/mysqld
tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     6                                                                              289/apache
tcp        0      0 *:auth                  *:*                     LISTEN     1                                                                              756/inetd
tcp        0      0 *:81                    *:*                     LISTEN     1                                                                              7958/ispconfig_htt
tcp        0      0 *:ftp                   *:*                     LISTEN     1                                                                              8111/proftpd: (acc
tcp        0      0 xyz.org:domain      *:*                     LISTEN     1                                                                              8098/named
tcp        0      0 localhost.locald:domain *:*                     LISTEN     1                                                                              8098/named
tcp        0      0 localhost.localdoma:953 *:*                     LISTEN     1                                                                              8098/named
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     1                                                                              8081/master
tcp        0      0 *:https                 *:*                     LISTEN     1                                                                              5586/apache-ssl
tcp        0      0 localhost.localdoma:ftp localhost.localdo:32912 TIME_WAIT  -                                                                              
tcp        0      0 localhost.localdo:32911 localhost.localdoma:www TIME_WAIT  -                                                                              
tcp6       0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     1                                                                              7735/couriertcpd
tcp6       0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     1                                                                              7652/couriertcpd
tcp6       0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     1                                                                              7596/couriertcpd
tcp6       0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     1                                                                              7687/couriertcpd
tcp6       0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     1                                                                              762/sshd
tcp6       0      0 ip6-localhost:953       *:*                     LISTEN     1                                                                              8098/named
tcp6       0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     1                                                                              8081/master
tcp6       0      0 xyz.org:ssh         athedsl-06868.ote:58691 ESTABLISHED2                                                                              7040/sshd: root@no
tcp6       0   2816 xyz.org:ssh         athedsl-06868.ote:58716 ESTABLISHED2                                                                              7082/0
Looks ok? no? but still cannot access the server via IP

Alex

Last edited by alexan; 23rd December 2006 at 13:49.
Reply With Quote
  #7  
Old 23rd December 2006, 15:13
alexan alexan is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

also if go to:
http://123.243.34.34:81

i get this:

Quote:
Bad Request
Your browser sent a request that this server could not understand.
Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.
Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please.


Hint: https://www.xyz.org:81/


--------------------------------------------------------------------------------

Apache/1.3.37 Server at www.xyz.org Port 81
but still https://123.243.34.34:81 does not work

could it be because I have installed apache1.3 and not apache2?
and that i am running both apache and apache-ssl (that is how debian does it)?

and if so how do i correct this?

Last edited by alexan; 23rd December 2006 at 16:04.
Reply With Quote
  #8  
Old 24th December 2006, 11:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

I guess you created an invalid SSL certificate during ISPConfig installation (you should have accepted the default values).

What's the error message you get when you use Firefox to connect to https://123.243.34.34:81?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 24th December 2006, 12:42
alexan alexan is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

my debian 3.1 installation was just like the recommenced perfect set up
except that i used apache 1.3 and there were 2 apache
installations one normal and one for ssl (different folders and
different http.conf using the apt-get apache-ssl package)

and checked the ispconfig installation files
and it seemed to have recognized only
my normal apache (not the ssl).. i think
that is the reason why it did not work..

the error message did not say anything about invalid
certificates.. it could not even connect.. my certificates
were invalid (not from an authority).. but it should have
asked whether i accept to use them no?

so now i have uninstalled everything and i will try to
create ONE apache installation with one
httpd.conf file...

Could this be the right way to go?
Reply With Quote
  #10  
Old 24th December 2006, 13:01
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,256
Thanks: 212
Thanked 648 Times in 294 Posts
Send a message via Skype™ to Hans
 
Default

ISPConfig makes use of its own apache webserver listening to port 81.
The websites you are going to create with ISPConfig are published via http port 80.

If you try to setup ISPConfig using only 1 apache webserver instead of 2, ISPConfig will not work as it should!

I think that FAlko is right, probably something was not going right when you've setup the certificates.

Maybe it is also possible that port 81 is blocked within your router/gateway or whatever.
__________________
Hans

BB-Hosting | Quality Web Hosting since 2005
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
64-bit Debian 3.1 Install Issue naruto Installation/Configuration 14 5th September 2006 04:12
Install Error on Debian 3.1 planet_fox Installation/Configuration 4 25th June 2006 17:03
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
ISP install problems Debian sarge 3.1 lerra Installation/Configuration 1 5th January 2006 16:37
e-mail problem!!! Debian 3.1 maroonworks Installation/Configuration 18 6th December 2005 14:42


All times are GMT +2. The time now is 00:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.