Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd December 2006, 03:51
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default Seeking advice on completing application for fixed IP

Hi folks,

I'm now completing following form for applying broadband installation with fixed IP address. (I haven't registered a domain yet. I'll register it later).
Code:
Private IP address [ ] have Private IP	[ ] 10.__.__.__   to  10.__.__.__
					[ ] 172.__.__.__  to  172.__.__.__
					[ ] 192.168.__.__ to  192.168.__.__
					[ ] 192.168.0.10 to 192.168.0.60 (default)

		   [ ] have no Private IP address



Gateway IP:[ ] defaul: 192.168.0.1  [ ] different from default range:(range:__.__.__.__)


Subnet Mask: [ ] default: 255.255.255.192  [ ] different from default range:(range:__.__.__.__)


NAT	[ ] NAT applied		[ ] no NAT applied (default)


DHCP	[ ] DHCP applied (default for BBB Xtra and SBB Xtra	
	[ ] no DHCP applied (default for BBB X2, LL, MBB, NBB, SBB and LBS)
	[ ] range: 192.168.0.10-60 (default)
	[ ] different from default range: (range:__.__.__.__)


Internet IP address [ ] self owned Internet IP address	  IP address: ______
		    [ ] ISP owned Internet IP address	  IP address: ______
		    [ ] have no Internet IP address (default)


Firewall or proxy   [ ] have firewall or proxy separate network from Internet
		    [ ] no firewall or proxy (default)
The above information is for ISP to preset the router which will be supplied free of charge.


Could you please giving me some advice on completing the said form. TIA


Merry X'mas and Happy New Year.


I'm going to register a domain with 'goddady'
https://www.godaddy.com/gdshop/regis...?se=%2B&ci=414

Any comment and suggestion? TIA


B.R.
satimis

Last edited by satimis; 23rd December 2006 at 04:12.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th December 2006, 11:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

You're applying for a fixed public IP address, and your ISP is asking you for details about your local network? Can't you configure the LAN settings through the router's web interface? (I'm really interested now in the name of your ISP...)

Anyway, which IP addresses are you currently using in your LAN?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th December 2006, 15:34
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hi falko,

Quote:
You're applying for a fixed public IP address, and your ISP is asking you for details about your local network? Can't you configure the LAN settings through the router's web interface?
I don't know. I'll ask my ISP to confirm whether I can set the router myself after Holiday. If YES, I'll ask ISP to preset all items default.

I recalled at time on contacting ISP, they told me that they can remote access the router to set it preventing other workstations on my LAN downloading spam messages. They do know that I have only a server without LAN setup. This is only a test for me.

I tried to register a domain with "godaddy.com". They need my email address not with Yahoo, Google, etc. Therefore I have to setup my broadband connection first before I can proceed further.

Quote:
Anyway, which IP addresses are you currently using in your LAN?
Sorry I don't follow. There is no LAN at present.

Merry X'mas and Happy New Year


B.R.
satimis
Reply With Quote
  #4  
Old 25th December 2006, 13:09
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by satimis
Sorry I don't follow. There is no LAN at present.
Then I suggest that you answer a part of the questions as follows:

Code:
Private IP address [ ] have Private IP	[ ] 10.__.__.__   to  10.__.__.__
					[ ] 172.__.__.__  to  172.__.__.__
					[ ] 192.168.__.__ to  192.168.__.__
					[x] 192.168.0.10 to 192.168.0.60 (default)

		   [ ] have no Private IP address



Gateway IP:[x] defaul: 192.168.0.1  [ ] different from default range:(range:__.__.__.__)


Subnet Mask: [ ] default: 255.255.255.192  [x] different from default range:(range:255.255.255.0)


NAT	[x] NAT applied		[ ] no NAT applied (default)


DHCP	[ ] DHCP applied (default for BBB Xtra and SBB Xtra	
	[ ] no DHCP applied (default for BBB X2, LL, MBB, NBB, SBB and LBS)
	[x] range: 192.168.0.10-60 (default)
	[ ] different from default range: (range:__.__.__.__)
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 25th December 2006, 16:58
satimis satimis is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 533
Thanks: 4
Thanked 2 Times in 2 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Then I suggest that you answer a part of the questions as follows:

Code:
Private IP address [ ] have Private IP	[ ] 10.__.__.__   to  10.__.__.__
					[ ] 172.__.__.__  to  172.__.__.__
					[ ] 192.168.__.__ to  192.168.__.__
					[x] 192.168.0.10 to 192.168.0.60 (default)

		   [ ] have no Private IP address



Gateway IP:[x] defaul: 192.168.0.1  [ ] different from default range:(range:__.__.__.__)


Subnet Mask: [ ] default: 255.255.255.192  [x] different from default range:(range:255.255.255.0)


NAT	[x] NAT applied		[ ] no NAT applied (default)


DHCP	[ ] DHCP applied (default for BBB Xtra and SBB Xtra	
	[ ] no DHCP applied (default for BBB X2, LL, MBB, NBB, SBB and LBS)
	[x] range: 192.168.0.10-60 (default)
	[ ] different from default range: (range:__.__.__.__)
Noted with tks.


B.R.
satimis
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Seeking advice on building server satimis Server Operation 1 16th November 2006 14:46


All times are GMT +2. The time now is 21:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.