Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th August 2007, 15:34
mnzava mnzava is offline
Member
 
Join Date: Aug 2007
Location: Dar es Salaam, Tanzania
Posts: 48
Thanks: 8
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Resolving name with ip and intranet setup

Hi all,
I managed to install ISPConfig in my CentOs 5 machine based on "CentOs 5 perfect setup".
NB: I installed centOs using text mode and not GUI
However i'm facing two problems
  1. How do i resolve IP address with computer Name. I can only access my machine remotely through ip address and not computer name.
    Here is how i've set it up.
    Computer name: wserver
    Domain: dsm.or.tz

    but when i write http://wserver.dsm.or.tz page cannot be displayed. If i use its IP address http://192.168.0.20 things goes perfect.

    my /etc/hosts looks like this
    Code:
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1       localhost.localdomain localhost
    192.168.0.20    wserver.dsm.or.tz wserver
    ::1     localhost6.localdomain6 localhost6
    my resolv.conf looks like this...where .3 is my primary AD(windows 2003 Server) and .6 is my secondary AD(2003 server)
    Code:
    search dsm.or.tz
    nameserver 192.168.0.3
    nameserver 192.168.0.6
    my host.conf
    Code:
    order hosts,bind
    My /etc/sysconfig/network looks like this

    Code:
    NETWORKING=yes
    HOSTNAME=wserver
    The only problem is resolving name with IP.
    I am within my company network and am trying to test ISPCONFIG inside my company before i move any further. My network uses static IP.
  1. Second problem is how do i use the same ip address of the machine that i've installed ISPCONFIG to host my website. The problem am facing now is that i get this message "Shared IP Address" when i try to access using its ip address after site setup.

Thanks in advance for any help from you?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st August 2007, 17:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

The problem is that the hostname doesn't exist in DNS:

Code:
server1:~# dig wserver.dsm.or.tz

; <<>> DiG 9.3.4 <<>> wserver.dsm.or.tz
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NXDOMAIN, id: 46519
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;wserver.dsm.or.tz.             IN      A

;; AUTHORITY SECTION:
or.tz.                  10800   IN      SOA     nic.co.tz. bsangiwa.nic.co.tz. 2007080601 3600 3600 2592000 14400

;; Query time: 340 msec
;; SERVER: 213.191.92.84#53(213.191.92.84)
;; WHEN: Tue Aug 21 15:52:52 2007
;; MSG SIZE  rcvd: 87

server1:~#
If you want to use this hostname in your LAN only, then you must create an A record (or CNAME) for it on your internal DNS server(s), and your clients must use this DNS server.

Quote:
Second problem is how do i use the same ip address of the machine that i've installed ISPCONFIG to host my website. The problem am facing now is that i get this message "Shared IP Address" when i try to access using its ip address after site setup.
What's in Vhosts_ispconfig.conf, and what's the output of
Code:
ifconfig
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.