#1  
Old 20th October 2005, 00:53
Critical Critical is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Server Settings won't save

I have the same problem: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=515

The settings under "Server > Settings" won't save. It's a fresh install of ISPConfig and everything else seems to be working... Any ideas?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th October 2005, 12:03
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,045
Thanks: 826
Thanked 5,384 Times in 4,231 Posts
Default

Have alook in the database table with e.g PHPMyAdmin. Is there arecord in the tbale isp_server?
Reply With Quote
  #3  
Old 21st October 2005, 02:31
Critical Critical is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by till
Have alook in the database table with e.g PHPMyAdmin. Is there arecord in the tbale isp_server?
The table exists, and I can see the information I saved perviously, here's what's in it:

doc_id doctype_id server_host server_domain server_ip server_netzmaske server_sprache server_db_type server_db_user server_db_passwort server_path_httpd_conf server_path_httpd_root server_httpd_user server_httpd_group server_path_frontpage server_path_httpd_error server_name server_mta server_sendmail_virtuser_datei server_sendmail_cw server_ftp_typ server_proftpd_conf_datei server_proftpd_log server_bind_user server_bind_group server_bind_named_conf server_bind_zonefile_dir userid_von groupid_von passwd_datei group_datei server_ipliste shadow_datei server_bind_ns1_default server_bind_ns2_default server_path_httpd_log server_soap_ip server_soap_port server_soap_encoding server_admin_email server_bind_standard_mx server_bind_adminmail_default server_mail_log_save server_ftp_log_save server_httpd_suexec dist dist_init_scripts dist_runlevel dist_smrsh dist_shells dist_bind_init_script dist_bind_pidfile dist_bind_hintfile dist_bind_localfile dist_cron_daemon dist_cron_tab dist_mysql_group dist_httpd_daemon dist_pop3 dist_pop3_version dist_ftp_version dist_httpd_conf dist_mail_log use_maildir virusadmin spamfilter_enable server_enable_frontpage client_salutatory_email_sender_email client_salutatory_email_sender_name client_salutatory_email_bcc client_salutatory_email_subject client_salutatory_email_message res_salutatory_email_sender_email res_salutatory_email_sender_name res_salutatory_email_bcc res_salutatory_email_subject res_salutatory_email_message standard_index user_standard_index traffic_suspension_sender_email traffic_suspension_sender_name traffic_suspension_email_bcc traffic_suspension_email_subject traffic_suspension_email_message traffic_notification_sender_email traffic_notification_sender_name traffic_notification_email_bcc traffic_notification_email_subject traffic_notification_email_message res_traffic_suspension_sender_email res_traffic_suspension_sender_name res_traffic_suspension_email_bcc res_traffic_suspension_email_subject res_traffic_suspension_email_message res_traffic_notification_sender_email res_traffic_notification_sender_name res_traffic_notification_email_bcc res_traffic_notification_email_subject res_traffic_notification_email_message

So the information was stored in the table, but I guess ISPConfig doesn't show it when I go back to settings. Aparently it did save to the database, but it doesn't retrieve it (display it) when I go back to the settings page.

Any ideas?
Reply With Quote
  #4  
Old 21st October 2005, 09:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Critical
doc_id doctype_id server_host server_domain server_ip server_netzmaske server_sprache server_db_type server_db_user server_db_passwort server_path_httpd_conf server_path_httpd_root server_httpd_user server_httpd_group server_path_frontpage server_path_httpd_error server_name server_mta server_sendmail_virtuser_datei server_sendmail_cw server_ftp_typ server_proftpd_conf_datei server_proftpd_log server_bind_user server_bind_group server_bind_named_conf server_bind_zonefile_dir userid_von groupid_von passwd_datei group_datei server_ipliste shadow_datei server_bind_ns1_default server_bind_ns2_default server_path_httpd_log server_soap_ip server_soap_port server_soap_encoding server_admin_email server_bind_standard_mx server_bind_adminmail_default server_mail_log_save server_ftp_log_save server_httpd_suexec dist dist_init_scripts dist_runlevel dist_smrsh dist_shells dist_bind_init_script dist_bind_pidfile dist_bind_hintfile dist_bind_localfile dist_cron_daemon dist_cron_tab dist_mysql_group dist_httpd_daemon dist_pop3 dist_pop3_version dist_ftp_version dist_httpd_conf dist_mail_log use_maildir virusadmin spamfilter_enable server_enable_frontpage client_salutatory_email_sender_email client_salutatory_email_sender_name client_salutatory_email_bcc client_salutatory_email_subject client_salutatory_email_message res_salutatory_email_sender_email res_salutatory_email_sender_name res_salutatory_email_bcc res_salutatory_email_subject res_salutatory_email_message standard_index user_standard_index traffic_suspension_sender_email traffic_suspension_sender_name traffic_suspension_email_bcc traffic_suspension_email_subject traffic_suspension_email_message traffic_notification_sender_email traffic_notification_sender_name traffic_notification_email_bcc traffic_notification_email_subject traffic_notification_email_message res_traffic_suspension_sender_email res_traffic_suspension_sender_name res_traffic_suspension_email_bcc res_traffic_suspension_email_subject res_traffic_suspension_email_message res_traffic_notification_sender_email res_traffic_notification_sender_name res_traffic_notification_email_bcc res_traffic_notification_email_subject res_traffic_notification_email_message
These are only the names of the columns of the table. Can you make sure that there's really something in the table, i.e. that it's not empty?

You didn't create the ISPConfig database manually, did you?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 21st October 2005, 23:15
Critical Critical is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes I know they are, There is information stored in the table, the information I tried to save origionally...I just didn't post it because it's sort of personal or I don't want it public.

No I did not create the ISPConfig database manually.
Reply With Quote
  #6  
Old 21st October 2005, 23:17
Critical Critical is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Actually come to think of it, I did reinstall ISPConfig a number of times, so It probably installed over the database and it was already there... The uninstall script doesn't work so I suppose when I manually deleted the admispconfig in the home directory and what was in the root directory it didn't delete the database. Should I try a reinstallation and make sure the database is deleted first?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Critical For This Useful Post:
AbannyvabVask (15th December 2013)
  #7  
Old 21st October 2005, 23:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,045
Thanks: 826
Thanked 5,384 Times in 4,231 Posts
 
Default

Yes please uninstall and reinstall.

Uninstall:

rm -rf /root/ispconfig
rm -rf /home/admispconfig

Then delete the database. It is nescessary that you delete the complete database, not only empty it! The installer will create the database and the tables inside and then fill the server table with the correct values for your setup.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server Hostname and IPSConfig Lil'Brudder Installation/Configuration 2 14th October 2005 12:46
ISPConfig and separate machines pfm.smits Installation/Configuration 1 11th October 2005 15:09
Save in Management/Server/Settings doesn't work jmroth Installation/Configuration 3 9th September 2005 16:05
Server can't "see" the internet Luciano Installation/Configuration 8 22nd August 2005 23:22
Maildir / Server Settings m u r Installation/Configuration 3 18th August 2005 10:53


All times are GMT +2. The time now is 14:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.