#1  
Old 10th January 2007, 22:23
MathieuMa MathieuMa is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Openssl compile fails

Hi,

I'm trying to install ISPConfig on a new server running Debian Etch.
I followed the perfect setup with some adaptation and started the last step to get ISPConfig running.
But installation fails during openssl compilation :
Code:
gcc -DMONOLITH -I.. -I../include  -DOPENSSL_THREADS -D_REENTRANT -DDSO_DLFCN -DHAVE_DLFCN_H -m64 -DL_ENDIAN -DTERMIO -O3 -Wall -DMD32_REG_T=int -DMD5_ASM   -c -o s_server.o s_server.c
/tmp/ccdPsAaw.s: Assembler messages:
/tmp/ccdPsAaw.s:437: Error: Incorrect register `%rax' used with `l' suffix
/tmp/ccdPsAaw.s:445: Error: Incorrect register `%rbx' used with `l' suffix
/tmp/ccdPsAaw.s:465: Error: Incorrect register `%rdx' used with `l' suffix
/tmp/ccdPsAaw.s:466: Error: Incorrect register `%rbx' used with `l' suffix
make[1]: *** [s_server.o] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/install_ispconfig/compile_aps/openssl-0.9.8d/apps'
make: *** [build_apps] Error 1
ERROR: Could not make OpenSSL
cd: error retrieving current directory: getcwd: cannot access parent directories: No such file or directory
mv: cannot stat `binaries/aps.tar.gz': No such file or directory
I tried openssl debian patch from the previous version (which is the last one available under debian) - took me some time but this doesn't change anything.

If anyone got a clue - or if additional infos are required - feel free to answer

Thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 10th January 2007, 22:37
vogelor vogelor is offline
ISPConfig Developer
 
Join Date: Jan 2007
Location: Wernau, Germany
Posts: 219
Thanks: 42
Thanked 34 Times in 24 Posts
Default

Sorry - i can't help you with your problem, but i can tell you that this is not a problem with installing ISPConfig under Debian Etch, because i have done this today and at my system it works.

i followed the perfect sage 3.1 setup and it works fine (i only have to change two packages, etch doesn't know, but after
Code:
dpkg -l <name>*
i found out, that there are only new version numbers. after installing these packages in the new version, everything works fine for me!
__________________
Der neue Luxus heißt Zeit, nicht Geld!

Firma : http://www.muv.com, http://www.computerandservice.de
Privat : http://www.vogelor.de
Reply With Quote
  #3  
Old 10th January 2007, 23:15
MathieuMa MathieuMa is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Actually as the error seems asm related, it could be related to the 64bit kernel I'm using ...

The system is a core2 duo in an hosting company, the system was installed by them under Sarge, and I upgraded it to Etch and used a 2.6.18 64bit kernel (provided by the hosting company).

Could you post a list of dpkg -l somewhere so I can do a diff and try to check for a change ?

UPDATE : Ok, found a thead about openssl and 64bit arch - checking that out :
http://www.howtoforge.com/forums/sho...hlight=openssl

UPDATE : ... not ok after all :
Code:
Operating system: x86_64-whatever-linux2
Configuring for linux-x86_64
target already defined - linux-x86_64 (offending arg: linux-generic64)
ERROR: Could not configure OpenSSL
UPDATE : Rebooted on the same kernel built for 32bit, everything works as expected.
Well, that was a strange stuff - will reboot to the 64bit kernel after install.

Last edited by MathieuMa; 10th January 2007 at 23:50.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenSSL compile error "register" when building ISPconfig on X86_64 (solution) SoleSystems Installation/Configuration 2 14th May 2007 22:54
Ubuntu Dapper, PHP5, with openssl support betdjibouti Installation/Configuration 4 7th November 2006 22:50
Unbearably slow access speeds CombatGod Installation/Configuration 5 30th May 2006 16:31
YUM Install of OpenSSL does NOT have CA.pl CrimsonSkyZS Server Operation 1 28th May 2006 20:47
setup fails on debian 3.1 dtrumbower Installation/Configuration 7 7th March 2006 13:42


All times are GMT +2. The time now is 00:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.