Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th October 2005, 22:46
aolex aolex is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: NL
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to aolex Send a message via Yahoo to aolex
Default double apache installation (with php)

i have a problem . hope i can get an answer here . i am developing a control panel for hosting providers , in php ! this means a lot of problems with permissions so i decided to run the panel on a separate minimal apache installation with php and mysql , under user aolex that has permissions on system . advantages :

- you may use any apache/mysql/php version you want , panel is independent !
- you don't have to disable safe_mode and other security measures
- you don't need extra tools and modules for the panel to work
- panel runs under user aolex , permissions can be easely managed
etc. ...

however , i have a few questions ! i will use port 2484 on apache (so the 2 installations will not interfer with each other) . i will use another port for mysql (so the panel sql server is different than the "local" one) and i will use php 4.3.11 . the problem is here :

if i have 2 php installations (separate) , can i have 2 php.ini files ? how will php know wich is the good php.ini ?

please clear my mind
thank you

screenshots of panel :P :

Admin:


Client:


there will be a reseller level too , under dev . and the modules are a little changed (few modules more) because the screens are alpha versions :P
__________________
Firefox, the browser that works!
http://img337.imageshack.us/img337/1584/firefox5ew.gif
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th October 2005, 08:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by aolex
if i have 2 php installations (separate) , can i have 2 php.ini files ? how will php know wich is the good php.ini ?
You compile the location of the php.ini into PHP. Run
Code:
./configure --help
in the PHP source directory to find out about all the configuration options.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th October 2005, 14:47
aolex aolex is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: NL
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to aolex Send a message via Yahoo to aolex
Default

so if i compile php from sources using that flag , and i set the php.ini in $php_dir/php.ini , than , if i copy that php installation it will always search for php.ini in the $php_dir , right ? so i can have 2 php.ini's
__________________
Firefox, the browser that works!
http://img337.imageshack.us/img337/1584/firefox5ew.gif
Reply With Quote
  #4  
Old 19th October 2005, 17:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by aolex
so if i compile php from sources using that flag , and i set the php.ini in $php_dir/php.ini , than , if i copy that php installation it will always search for php.ini in the $php_dir , right ? so i can have 2 php.ini's
I don't think you can use a variable like $php_dir. You should use a static path.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHP not working jefash General 10 28th May 2006 08:48
Php with Apache rights, not vhost rights BenDaDon Installation/Configuration 3 8th January 2006 18:24
apache , mysql and php aolex Server Operation 4 15th October 2005 20:19
Installation problem: PHP problem? hgoor Installation/Configuration 7 21st August 2005 22:15
Apache + PHP lola Server Operation 1 25th April 2005 13:41


All times are GMT +2. The time now is 20:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.