Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th December 2006, 09:10
gklinux gklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Subversion access thru the LDAP

HI guys,

I have installed the subversion and wanna to give the access to comp user thru the LDAP ,here is my following httpd.conf location tag ,in return to access the url of repositories as follows gives me the following error....


<Location /svn>
DAV svn
SVNParentPath /repos
Require valid-user
AuthBasicProvider ldap
AuthType Basic
AuthName "Development Server"
AuthLDAPUrl ldap://ind.company.com:3268?uid?sub?(objectClass=*)
AuthLDAPBindDN "CN=Gunakar ,OU=IND42,OU=Dev,OU=compUsers,DC=ind,DC=comp,DC=co m"
AuthLDAPBindPassword **********
</Location>

URL: to access
http://ip-addr/svn/repos

the ERROR

[Wed Dec 06 12:07:57 2006] [warn] [client 127.0.0.1] [31482] auth_ldap authenticate: user gp24799 authentication failed; URI /svn/pms [APR LDAP: Unable to initialize the LDAP connection][Can't contact LDAP server]


can anyone help me out or atleast get me to trace the error reason,,,

help wud be gr8ly appreciable......
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th December 2006, 15:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Is your LDAP server running?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 8th December 2006, 06:05
gklinux gklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey,

I dont have the LDAP server running anywhere exclusively.....
Like I suse server 10.0 on running on my BOX,

and I have just configured the thing I have mentioned earlier......

and can you tell me how to start the ldap server if it has to exclusively start on my BOX...
Reply With Quote
  #4  
Old 8th December 2006, 07:23
gklinux gklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey ,

DO i need to start the server of the LDAP in /etc/rc.d/ ./ldap start .....

as I bocz dont think so ,,but even I tried ..........

it is given failed...........
Reply With Quote
  #5  
Old 9th December 2006, 14:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

There must be an init script for ldap in /etc/init.d (for example ldap or similar). You'd then start LDAP by running
Code:
/etc/init.d/ldap start
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 11th December 2006, 05:20
gklinux gklinux is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I did that......
but its of no use.....
as BCOZ im not configuring the LDAP server...so releatively no need of that......

So, now can U suggest me any other issue......IM wrong with...??????
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig on a RaQ2 mattm Installation/Configuration 12 23rd January 2008 18:17
Installation Problem irpr Installation/Configuration 21 13th December 2006 11:55
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26
setup fails on debian 3.1 dtrumbower Installation/Configuration 7 7th March 2006 13:42
Update to 2.2.0 question brianetilley Installation/Configuration 10 4th March 2006 17:02


All times are GMT +2. The time now is 17:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.