Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th December 2006, 00:09
bobsta63 bobsta63 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with name server (IP recently changed)

Hi all,

Last week I installed ISPConfig (v. 2.2.3) as I had problems with the latest version, I followed the Perfect Setup tutorial on the HowToForge site and all seemed to work fine - Thanks Falko

However today, I got a company (Cybernetic-Servers) to colocate my server in Telehouse (london) and I seem to have problems with pointing my other domains to the server.

I have sorted out the primary domain 'www.urbanapp.com' to point to the server and am using ns1.urbanapp.com and ns2.urbanapp.com as my name servers for other domains that I want to point to the server.

Heres the problem...

www.urbanapp.com works fine and points to the server perfectly. Now when I try to point other domains I own for example bnasystems.co.uk it does not want to know, If I ping bnasystems.co.uk it pings on the servers IP address which is right, However if I try to type: http://www.bnasystems.co.uk into the browser nothing happens it trys to load data from the servers IP address but does not display the website, I have added the site and have Created DNS Records and DNS-MX records in the DNS Manager but nothing seems to work.

Obviously the IP Address of the server has been changed in:

/etc/network/interfaces and I have added the host name in /etc/hosts

But is still isn't working.

I have also ammended the IP address list in the 'Server Settings' in ISPConfig but no luck!

edit: I have also checked the VHOST's configuration and the sites have been successfully added to: /etc/apache2/vhosts/vhosts_ispconfig.conf. So I suppose the problem must lie within the DNS Server settings or ISPConfig configuration settings??

Anyone have any ideas??

Please help... My server is useless at the moment

Thanks in advance,

Bobby

Last edited by bobsta63; 4th December 2006 at 01:09.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th December 2006, 10:41
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,743
Thanks: 840
Thanked 5,597 Times in 4,408 Posts
Default

Did you create a promary DNS record for bnasystems.co.uk in the ISPConfig DNS manager with a A-Record for www pointing to your server IP ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th December 2006, 11:52
bobsta63 bobsta63 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
Did you create a promary DNS record for bnasystems.co.uk in the ISPConfig DNS manager with a A-Record for www pointing to your server IP ?
Yes mate, I believe so!

If you want I could give you the admin password (will send it in a PM) and your welcome to have a look??

I would be really greatful!

If not, Do you reckon it would be best if I just reinstalled ISPConfig? If so what is the command?

Thanks Till,

Bobby
Reply With Quote
  #4  
Old 5th December 2006, 18:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
Default

Your domain doesn't look too good:

Code:
mh1:~# dig bnasystems.co.uk

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> bnasystems.co.uk
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 58118
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;bnasystems.co.uk.              IN      A

;; Query time: 440 msec
;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
;; WHEN: Tue Dec  5 17:23:54 2006
;; MSG SIZE  rcvd: 34

mh1:~# dig www.bnasystems.co.uk

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> www.bnasystems.co.uk
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 6876
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;www.bnasystems.co.uk.          IN      A

;; Query time: 161 msec
;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
;; WHEN: Tue Dec  5 17:23:59 2006
;; MSG SIZE  rcvd: 38

mh1:~# dig ns bnasystems.co.uk

; <<>> DiG 9.2.1 <<>> ns bnasystems.co.uk
;; global options:  printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 4937
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;bnasystems.co.uk.              IN      NS

;; Query time: 148 msec
;; SERVER: 81.169.163.104#53(81.169.163.104)
;; WHEN: Tue Dec  5 17:24:08 2006
;; MSG SIZE  rcvd: 34
No A records, no NS records,...
Did you take a look at this tutorial? http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy

Apart from the Godaddy stuff it shows you how to create records in ISPConfig.

It's not necessary to reinstall ISPConfig. What's the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig
? Which distribution do you use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 5th December 2006, 20:12
bobsta63 bobsta63 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi Falko,

Thanks for your reply, here is what I get:

Code:
root@server1:~# ls -la /root/ispconfig
total 100
drwxr-xr-x  9 root root  4096 2006-12-05 14:30 .
drwxr-xr-x  4 root root  4096 2006-12-04 21:50 ..
-rwxr-xr-x  1 root root 33482 2006-12-04 21:53 cronolog
-rwxr-xr-x  1 root root  9673 2006-12-04 21:53 cronosplit
drwxr-xr-x 12 root root  4096 2006-12-04 21:30 httpd
drwxr-xr-x 12 root root  4096 2006-12-04 21:53 isp
-rw-r--r--  1 root root     8 2006-12-05 14:30 .old_path_httpd_root
drwxr-xr-x  6 root root  4096 2006-12-04 21:26 openssl
drwxr-xr-x  6 root root  4096 2006-12-04 21:44 php
drwxr-xr-x  4 root root  4096 2006-12-05 08:54 scripts
drwxr-xr-x  4 root root  4096 2006-12-04 21:53 standard_cgis
drwxr-xr-x  2 root root  4096 2006-12-04 21:53 sv
-rwx------  1 root root  9389 2006-12-04 21:53 uninstall
root@server1:~#
I use Ubuntu 6.06 as my linux distro.

I hope you can help.

Thank you!
Reply With Quote
  #6  
Old 6th December 2006, 18:45
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,747 Times in 2,578 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by bobsta63
Hi Falko,

Thanks for your reply, here is what I get:

Code:
root@server1:~# ls -la /root/ispconfig
total 100
drwxr-xr-x  9 root root  4096 2006-12-05 14:30 .
drwxr-xr-x  4 root root  4096 2006-12-04 21:50 ..
-rwxr-xr-x  1 root root 33482 2006-12-04 21:53 cronolog
-rwxr-xr-x  1 root root  9673 2006-12-04 21:53 cronosplit
drwxr-xr-x 12 root root  4096 2006-12-04 21:30 httpd
drwxr-xr-x 12 root root  4096 2006-12-04 21:53 isp
-rw-r--r--  1 root root     8 2006-12-05 14:30 .old_path_httpd_root
drwxr-xr-x  6 root root  4096 2006-12-04 21:26 openssl
drwxr-xr-x  6 root root  4096 2006-12-04 21:44 php
drwxr-xr-x  4 root root  4096 2006-12-05 08:54 scripts
drwxr-xr-x  4 root root  4096 2006-12-04 21:53 standard_cgis
drwxr-xr-x  2 root root  4096 2006-12-04 21:53 sv
-rwx------  1 root root  9389 2006-12-04 21:53 uninstall
root@server1:~#
The output is ok.

Did you take a look at this tutorial? http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
postfix problems with smtp linkdeb Server Operation 13 15th March 2014 18:58
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 06:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 13:19
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 11:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 03:30


All times are GMT +2. The time now is 10:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.