#1  
Old 15th October 2005, 20:55
abselect abselect is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig SuSE 9.2

Ok all went well at first ;-)
made a few changes to compile as recomended

./compile changes as recomended

--with-mysql=/usr/local/lib/mysql --disable-libxml --with-zlib-dir=/usr/lib64

and did the bug fix for mysql libs

got right through to make php then this...

t -lz -lssl -lcrypto -lresolv -lm -ldl -lnsl -lcrypt -lcrypt -o libphp5.la
/usr/lib64/gcc-lib/x86_64-suse-linux/3.3.4/../../../../x86_64-suse-linux/bin/ld: /root/ispconfig/openssl/lib/libssl.a(s2_srvr.o): relocation R_X86_64_32S against `ssl2_accept' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/root/ispconfig/openssl/lib/libssl.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [libphp5.la] Error 1
ERROR: Could not make PHP

So near but so far I can find no posts about this on

Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th October 2005, 21:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

You must install the openSSL devel packages from SuSe and compile PHP against them.

Maybe this thread helps you:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...&highlight=php
Reply With Quote
  #3  
Old 15th October 2005, 23:12
abselect abselect is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
You must install the openSSL devel packages from SuSe and compile PHP against them.

Maybe this thread helps you:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...&highlight=php
hmm I think I see my mistake I am going to try this ./configure
./configure --with-apxs=${INSTALL_ROOT}/httpd/bin/apxs --enable-track-vars --enable-sockets --with-config-file-path=${INSTALL_ROOT}/php --enable-ftp --prefix=${INSTALL_ROOT}/php --with-openss --with-mysql=/usr/local/lib/mysql --disable-libxml --with-zlib-dir=/usr/lib64 || error "Could not configure PHP"

Last edited by abselect; 15th October 2005 at 23:20.
Reply With Quote
  #4  
Old 15th October 2005, 23:28
abselect abselect is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

configure: error: The installed zlib version may contain a security bug. Please upgrade to 1.2.2 or later: http://www.zlib.net. You can omit this check with --disable-zlib-vcheck but DO NOT REPORT any stability issues then!
ERROR: Could not configure ClamAV
resolved the zlib with v 1.2.3 but....

/usr/lib64/gcc-lib/x86_64-suse-linux/3.3.4/../../../../x86_64-suse-linux/bin/ld: /usr/local/lib/libz.a(gzio.o): relocation R_X86_64_32 against `a local symbol' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/local/lib/libz.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [libclamav.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/Desktop/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87/libclamav'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/Desktop/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87'
make: *** [all] Error 2
ERROR: Could not make ClamAV

err umm what do I do about this?

Last edited by abselect; 15th October 2005 at 23:46.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th October 2005, 23:37
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Have a look here: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=302
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=147
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 15th October 2005, 23:51
abselect abselect is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I edited post above above does this change things?
Reply With Quote
  #7  
Old 16th October 2005, 01:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

So you have a 64bit system... Maybe this thread helps you: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=127
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #8  
Old 16th October 2005, 12:04
abselect abselect is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ok things are getting a bit confusing now so to recap, I have got past numerous errors resolved buy following other posts (much appreciated) so I am now very near the end but I can not get past clamav

make[1]: Entering directory `/root/Desktop/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87'
Making all in libclamav

.
. removed to reduce post size next comes the error I am having
.
make[1]:/usr/lib64/gcc-lib/x86_64-suse-linux/3.3.4/../../../../x86_64-suse-linux/bin/ld: /usr/local/lib/libz.a(gzio.o): relocation R_X86_64_32 against `a local symbol' can not be used when making a shared object; recompile with -fPIC
/usr/local/lib/libz.a: could not read symbols: Bad value
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [libclamav.la] Error 1
make[2]: Leaving directory `/root/Desktop/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87/libclamav'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/root/Desktop/install_ispconfig/compile_aps/clamav-0.87'
make: *** [all] Error 2
ERROR: Could not make ClamAV


I installed zlib-1.2.3 but still I get the error

OK so this seems like a solution

run

apt-get install zlib zlib-devel

and start ISPconfig setup again ./setup
then it will work.


Pulled most of my hair out

Last edited by abselect; 17th October 2005 at 00:47.
Reply With Quote
  #9  
Old 16th October 2005, 22:27
abselect abselect is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ok I got it all going now, thanks to all of you who have helped especially till and falko, your post hints were invaluable.
x86_64 issues are a major headake

Last edited by abselect; 17th October 2005 at 00:48.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig system stoped johnking Installation/Configuration 7 27th October 2005 02:37
Suse 9.3 - Setting up the basics (File and Print Services) creativehook Suggest HOWTO 1 16th October 2005 20:50
Server Hostname and IPSConfig Lil'Brudder Installation/Configuration 2 14th October 2005 12:46
Suse 9.3 And ModReWrite marketingmaven Server Operation 13 18th August 2005 10:40
suse 92 and apache for ispconfig mrh Server Operation 2 15th August 2005 21:25


All times are GMT +2. The time now is 05:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.