Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 29th November 2006, 09:29
gallen gallen is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig - receivng mails from external not working

Hi All,

I have just setup an ISPConfig server, and everything is working fine except inbound email.

I used the Debian Perfect setup (http://www.projektfarm.com/en/suppor...rge/index.html ) , then a standard ISPConfig install.

The problem is that emails sent from outside to usernames in a hosted domain (in my case "thecubby.com.au"), are relayed back to our other mailserver for no apparent reason. Eg: mail is sent from an external system to "gallen@thecubby.com.au", the email is forwarded to the ISPConfig server "hosting01" by our other mailserver "mail.mytelecom.com.au", all looking good. Then, the recipient is expanded to be the ISPConfig created username "myweb3_gallen" (correct I think), but, the domain is changed to "mail.mytelecom.net.au" (this seems wrong), such that the final destination is "myweb3_gallen@mail.mytelecom.net.au", which is then relayed back to our other email server and is later rejected, copy of log file from ISPConfig server below:

Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/smtpd[2249]: connect from mail.mytelecom.com.au[203.153.192.6]
Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/smtpd[2249]: 469203FA402: client=mail.mytelecom.com.au[203.153.192.6]
Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/cleanup[2252]: 469203FA402: message-id=<008b01c7138d$aafd1e20$33050a0a@gallent17gp>
Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/qmgr[2242]: 469203FA402: from=<gallen@mytelecom.com.au>, size=1690, nrcpt=1 (queue active)
Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/smtpd[2249]: disconnect from mail.mytelecom.com.au[203.153.192.6]
Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/smtp[2254]: 469203FA402: to=<myweb3_gallen@mail.mytelecom.net.au>, orig_to=<gallen@thecubby.com.au>, relay=mail.mytelecom.net.au[203.153.192.6], delay=0, status=sent (250 2.0.0 Message received OK)
Nov 29 19:08:53 hosting01 postfix/qmgr[2242]: 469203FA402: removed

Can anyone give me some pointers as to why this is happening and how to solve it.

I did accidentally enter these two commands during the perfect setup:
postconf -e 'home_mailbox = Maildir/'
postconf -e 'mailbox_command ='
But removed them from /etc/postfix/main.cf later and restarted postfix (could this be an issue)?

Regards,
Graeme.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th November 2006, 09:17
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
 
Default

Is the domain that shall receive the mails listed in /etc/postfix/local-host-names ?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to use an external mailserver within ISPConfig? Hans General 8 3rd September 2009 19:37
ISPConfig stop working after i add a new site xTiNcTion Installation/Configuration 4 5th January 2007 23:55
ispconfig and external primary DNS FredZ Installation/Configuration 4 9th October 2006 14:50
ISPConfig creates virtual domain even when the mail server is external mxc General 1 25th July 2006 12:32
ISP-Ubuntu breezy ispconfig dns email e-mail working finally yellowjelly HOWTO-Related Questions 0 19th November 2005 20:30


All times are GMT +2. The time now is 13:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.