Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 14th December 2006, 20:58
Falsig Falsig is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Denmark
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Couldn't just empty the mail-queue hence it's a live server, and some of the custommers mails could be vital.

This should be in the Feature Request forum : Wouldn't it be an Idea to be able to decide what to log and what NOT to log?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 15th December 2006, 09:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Falsig
Couldn't just empty the mail-queue hence it's a live server, and some of the custommers mails could be vital.

This should be in the Feature Request forum : Wouldn't it be an Idea to be able to decide what to log and what NOT to log?
Postfix decides what gets in the mail logfile, not ISPConfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #13  
Old 19th December 2006, 18:14
taylan taylan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default mail problem help please

Hello
How did my problem start ?
I use Centos perfect insallation and isconfig my server was working fine
i had some email delivery problem and i just edited /etc/hosts file
then restarted server everything fine i fix it up problem . But after that
i started to recieve mailsize message this statitics staff if i remove catch all mail
option in ispconfig it was working fine but .I looked at some thread and check
my etc/postfix/local-host-names

i was about the remove a line but i dindt then i just restarted postfix
now i cant even send or recieve email now i dont understand what i have done my maillog
/postconf: /usr/lib/mysql/libmysqlclient.so.14: no version information available (required by /usr/sbin/postconf)
Dec 19 19:08:28 localhost postfix/master[5033]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 5037 exit status 1
Dec 19 19:08:28 localhost postfix/master[5033]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Dec 19 19:08:43 localhost sendmail[5043]: kBJH8hMw005043: from=root, size=44, class=0, nrcpts=1, msgid=<200612191708.kBJH8hMw
005043@localhost.locadomain>, relay=root@localhost
Dec 19 19:08:43 localhost postfix/smtpd[5044]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 19 19:08:43 localhost postfix/smtpd[5044]: setting up TLS connection from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 19 19:08:43 localhost postfix/smtpd[5044]: TLS connection established from localhost.localdomain[127.0.0.1]: TLSv1 with c
ipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
Dec 19 19:08:43 localhost sendmail[5043]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RS
A-AES256-SHA, bits=256/256
Dec 19 19:08:44 localhost postfix/smtpd[5044]: 8B695328574: client=localhost.localdomain[127.0.0.1], sasl_sender=root@localho
st.locadomain
Dec 19 19:08:44 localhost postfix/cleanup[5048]: 8B695328574: message-id=<200612191708.kBJH8hMw005043@localhost.locadoma in>
Dec 19 19:08:54 localhost sendmail[5043]: kBJH8hMw005043: to=tgulmez@gmail.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:11, xdelay=00
:00:11, mailer=relay, pri=30044, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 8B695328574)
Dec 19 19:08:54 localhost postfix/smtpd[5044]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Dec 19 19:09:05 localhost pop3-login: Login: web1_taylan [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:09:28 localhost postfix/qmgr[5060]: fatal: bad numerical configuration: initial_destination_concurrency = /usr/sbin
/postconf: /usr/lib/mysql/libmysqlclient.so.14: no version information available (required by /usr/sbin/postconf)
Dec 19 19:09:29 localhost postfix/master[5033]: warning: process /usr/libexec/postfix/qmgr pid 5060 exit status 1
Dec 19 19:09:29 localhost postfix/master[5033]: warning: /usr/libexec/postfix/qmgr: bad command startup -- throttling
Dec 19 19:09:36 localhost pop3-login: Login: web1_arrange [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:10:06 localhost pop3-login: Login: web1_arrange [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:10:14 localhost postfix/postfix-script: stopping the Postfix mail system
Dec 19 19:10:14 localhost postfix/master[5033]: terminating on signal 15
Dec 19 19:11:30 localhost pop3-login: Login: web1_taylan [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:11:42 localhost pop3-login: Login: web1_mailtoafriend [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:11:44 localhost pop3-login: Login: web1_arrange [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:12:20 localhost pop3-login: Disconnected: Inactivity [::ffff:88.234.14.23]
Dec 19 19:12:29 localhost sendmail[5213]: kBJHCT2C005213: from=root, size=44, class=0, nrcpts=1, msgid=<200612191712.kBJHCT2C
005213@localhost.locadomain>, relay=root@localhost
Dec 19 19:12:29 localhost sendmail[5213]: kBJHCT2C005213: to=tgulmez@gmail.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:00, xdelay=00
:00:00, mailer=relay, pri=30044, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection refused by [127.0.0.1]
Dec 19 19:12:32 localhost pop3-login: Disconnected: Inactivity [::ffff:88.234.14.23]
Reply With Quote
  #14  
Old 20th December 2006, 14:04
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

What's in /etc/hosts? What's the output of
Code:
postconf -n
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #15  
Old 21st December 2006, 18:22
taylan taylan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hello falko

Hello at the moment my mail server working but
if i select catch all mails i recieve large amount of size mails
what is the solution i will appreciate thanks a lot
i tried output of postconf -n i couldnt it says not found this command
some commands i cant use i have got webmin in my system aswell

my etc/hosts

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
192.168.3.245 backup.localdomain backup
82.45.180.213 mail.damdakikedi.com

[root@mail postfix]# more local-host-names
###################################
#
# ISPConfig local-host-names Configuration File
# Version 1.0
#
###################################
localhost
mail.damdakikedi.com
localhost.mail.damdakikedi.com
localhost.damdakikedi.com
www.damdakikedi.com
help.damdakikedi.com
www.flydancelondon.com
blog.damdakikedi.com
flydancelondon.com
damdakikedi.com
#### MAKE MANUAL ENTRIES BELOW THIS LINE! ####





Quote:
Originally Posted by falko
What's in /etc/hosts? What's the output of
Code:
postconf -n
?
Reply With Quote
  #16  
Old 22nd December 2006, 14:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

You don't have postconf installed???
What's the output of
Code:
which postconf
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 22nd December 2006, 19:06
taylan taylan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ı have got postfix

I have got postfix but some of command i cant use through ssh it allows if i use directly from server .i dont know reason i am not sure but maybe webmin isolated some of command i dont know .how can i solve this mailsize problem
i just edited etc/hosts file then problem started the reason i edited because most of my mail was delivered spam box now it is fine but i have got mailsize problem falko do you have any suggestion thanks alot

Quote:
Originally Posted by falko
You don't have postconf installed???
What's the output of
Code:
which postconf
?
Reply With Quote
  #18  
Old 23rd December 2006, 12:15
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,504
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

You must be logged in as root user to use the commands. If you login as other user with SSH, run the command:

su

to become root user.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #19  
Old 24th December 2006, 12:54
taylan taylan is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes i switched to root user but doesnt allow when i use throught the actually server terminal it allows i noticed long time but i didnt know what it is the problem and at the moment i am not near my server and i have got this mailsize problem i dont know how to fix the problem .maybe the reason webmin i dont know because even i cant restart ispconfig server but i can do using webmin


Quote:
Originally Posted by till
You must be logged in as root user to use the commands. If you login as other user with SSH, run the command:

su

to become root user.
Reply With Quote
  #20  
Old 24th December 2006, 14:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

What's the output of
Code:
which postconf
when you're logged in as root?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
How to retrive mails from 2nd server dstme Server Operation 3 1st December 2005 18:28
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 01:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.