#1  
Old 13th November 2007, 02:39
mattias mattias is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default setting group getting removed

everytime i add group "users" to all my users. after a while, it seems like ISPConfig removes the groups i've added them to, and it only contains the webX group.

I need this since im limiting cpu time and such for security in /etc/security/limits.conf

I don't know why ISPConfig removes other groups, but is there a way to prevent this?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 13th November 2007, 07:34
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,488
Thanks: 813
Thanked 5,259 Times in 4,123 Posts
Default

I'am not aware that ISPConfig removes other groups, but you might want to have a look in the file /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, there you will find the user_insert and user_update functions.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 13th November 2007, 08:41
mattias mattias is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

wow nice. i've added some extra stuff already, still looking for group and trying to figure out what all the variables are doing ^.^
I just can't seem to understand where to find the variable for $mod->system->get_user_groups();
Reply With Quote
  #4  
Old 13th November 2007, 08:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,488
Thanks: 813
Thanked 5,259 Times in 4,123 Posts
Default

In /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ there must be a file called system.lib.php (or similar) which contains the function get_user_groups();

$mod is a global bject that works like this:

// Load the system library:
$mod->uses('system');

// call a functon from the system class
$mod->system->anyfunction();

In case of the system class, it is loaded at the beginning but the mechanism can be interesting if you want to load your own custom class.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 13th November 2007, 09:12
mattias mattias is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 7
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

okay, seems i got users group to stay when i update user password and stuff, but not when i change settings on the site. so close to get it to work
basically, the users group gets removed when i save there on site setting. and only webX remains

edit:
i got it to work...
in /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php
line 92:
$group = "web".$doc_id.",users";

i think that would solve it for all changes i did

Last edited by mattias; 13th November 2007 at 09:15.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help. Apache don't start payne Server Operation 3 17th August 2007 15:57
ubuntu ispconfig joomla .htaccess steve1084 General 8 6th January 2007 15:55
SuPHP and ISPconfig planet_fox Installation/Configuration 33 15th December 2006 20:09
ISP general manegement setting dont save new setting adrenalinic Installation/Configuration 13 25th May 2006 14:55
chgrp: invalid group `admispconfig' wwparrish Installation/Configuration 1 8th February 2006 06:23


All times are GMT +2. The time now is 02:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.