Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th November 2006, 21:23
bwells bwells is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Can't change keyboard in VMWare Ubuntu 6.10 Perfect setup - help!

I've been screwing with this for an hour now. I can barely do anything at the console because the keyboard is apparently not US. I've figured out how to type a / and - but just about everything else I need to use to reconfigure the keyboard shows up as a foreign language character.

Anyone know a quick and easy way to fix this?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th November 2006, 17:55
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by bwells
Anyone know a quick and easy way to fix this?
Yes, connect to the system with an SSH client like PuTTY (if you use windows on your host system). PuTTY uses your host system's default keymap.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 19th November 2006, 19:07
bwells bwells is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It's a little difficult to do that without a working network on the virtual machine. And since the keyboard is fubar I can't get the network working either. Nevermind, I was trying to save a little time by using a prebuilt system but ended up making one manually in less time than I spent trying to get this one working.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th November 2006, 13:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Maybe one of these links would have worked?
http://ubuntuforums.org/showpost.php...9&postcount=10
http://ubuntuforums.org/showpost.php...7&postcount=13
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 20th November 2006, 18:02
bwells bwells is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Since X isn't installed on that server I doubt setxkbmap is available. But, I'll fire it up again later today and see if it is.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server Question n74jw HOWTO-Related Questions 5 27th January 2008 12:14
How stable/secure is the server after the Perfect Setup (Ubuntu 6.06) install? carloscastaneda HOWTO-Related Questions 6 3rd February 2007 18:34
Perfect Setup Ubuntu 6.06 Server Damnation HOWTO-Related Questions 1 19th August 2006 13:49
VMWare Server Howto and Ubuntu Questions crudolphy HOWTO-Related Questions 11 25th July 2006 20:11
Ubuntu "the perfect setup with RAID 1" Hans Installation/Configuration 1 16th January 2006 17:50


All times are GMT +2. The time now is 05:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.