Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th November 2006, 18:21
PaulTomblin PaulTomblin is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems with "The Perfect Xen 3.0.3 Setup For Debian Sarge"

At first, I tried doing the binary install.

The first problem is that it tells you to do a "depmod 2.6.16.29-xen". When you do, it says "depmod: QM_MODULES: Function not implemented".

The major problem there is that when I start up the domU, it warns you that it's mounting the ext3 file system as ext2. I already lost one domU in the past because it wasn't ext3 and the file system corrupted when it didn't shut down properly, so I want ext3.

Is there a way to make a ramdisk to get ext3? I tried using the same ramdisk that I'd made for the dom0, and it doesn't boot. Would it work if I copied my /lib/modules/2.6.16.29-xen to the domU?

Ok, now I'm trying the source installation instead. And the first problem I'm encountering is that the list of packages to install says "gcc-3.3", but if you do that you don't actually get the "gcc" binary. You have to install "gcc" as well or instead.

I'll let you know how that goes.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th November 2006, 05:00
PaulTomblin PaulTomblin is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Second report

I got as far as the part where you build and boot a xen0 kernel, and when it boots it says that it's unable to bring up the eth0 interface. Well, that's not much good to me. Back to the drawing board.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th November 2006, 17:42
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by PaulTomblin
At first, I tried doing the binary install.

The first problem is that it tells you to do a "depmod 2.6.16.29-xen". When you do, it says "depmod: QM_MODULES: Function not implemented".

The major problem there is that when I start up the domU, it warns you that it's mounting the ext3 file system as ext2. I already lost one domU in the past because it wasn't ext3 and the file system corrupted when it didn't shut down properly, so I want ext3.

Is there a way to make a ramdisk to get ext3? I tried using the same ramdisk that I'd made for the dom0, and it doesn't boot. Would it work if I copied my /lib/modules/2.6.16.29-xen to the domU?

Ok, now I'm trying the source installation instead. And the first problem I'm encountering is that the list of packages to install says "gcc-3.3", but if you do that you don't actually get the "gcc" binary. You have to install "gcc" as well or instead.

I'll let you know how that goes.
Which file system do you use on dom0?

Quote:
I got as far as the part where you build and boot a xen0 kernel, and when it boots it says that it's unable to bring up the eth0 interface. Well, that's not much good to me. Back to the drawing board.
Did you select the correct driver for your network card during
Code:
make menuconfig
? It's also possible there's no driver available yet if you're using a very new network card.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 20th November 2006, 00:01
PaulTomblin PaulTomblin is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Which file system do you use on dom0?
ext3.

Quote:
Originally Posted by falko

Did you select the correct driver for your network card during
Code:
make menuconfig
? It's also possible there's no driver available yet if you're using a very new network card.
The instructions don't say anything about selecting network drivers. It worked fine with the -xen kernel installed as per Chapter 4.1.

BTW: I tried to make a initrd for the xen0 kernel, but I get the message
Code:
yaird error: Could not read output for /sbin/modprobe -v -n --show-depends --set-version 2.6.16.29-xen0 evdev (fatal)
Reply With Quote
  #5  
Old 20th November 2006, 12:53
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by PaulTomblin
ext3.
That's ok.

Quote:
Originally Posted by PaulTomblin
The instructions don't say anything about selecting network drivers.
No, they don't, but you should configure the kernel to your needs during
Code:
make menuconfig
Quote:
The first problem is that it tells you to do a "depmod 2.6.16.29-xen". When you do, it says "depmod: QM_MODULES: Function not implemented".
This is what I've found: http://kerneltrap.org/node/3891
http://www.linuxquestions.org/questi...postid=1140501
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 21st November 2006, 22:45
ptomblin ptomblin is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Installing module-init-tools in my domU was all it took to get my binary install working correctly. You might want to make a mention of that in the howto.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Xen 3.0.3 Setup For Debian Sarge the_idol HOWTO-Related Questions 9 10th January 2007 17:43
The Perfect Xen 3.0.3 Setup For Debian Sarge iptables problem on dom0 ren22 HOWTO-Related Questions 21 7th January 2007 19:32
The Perfect Xen 3.0.3 Setup For EDGY petersolson HOWTO-Related Questions 2 4th November 2006 01:37
SNORT and BASE on a CLEAN "The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1)" edge Suggest HOWTO 5 10th September 2006 00:07
The Perfect Xen 3.0 Setup For Debian - IpTables Problem Gurke666 HOWTO-Related Questions 2 21st April 2006 17:21


All times are GMT +2. The time now is 05:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.