Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th December 2006, 10:25
vNistelrooy vNistelrooy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default CentOS's Perfect Setup...Help!

Greetings all, Im a new member.

I have a problem with my postfix installation. I followed The Perfect Setup CentOS 4.4.

Everything went ok up until the point where i have to "telnet localhost 25", i just hangs there. (Because this is to confirm that postfix can is working)

*****

Here is my scenario:

My server has 2 NICs, eth0 connected to ADSL modem, eth1 is for our private LAN.

I realized that the guide does not show anything about "/etc/hosts" or "/etc/sysconfig/networks" i think i have to put some entries here but i dont know how. And how to configure iptables (for the 2 NICs to communicate with each other) for my users to fetch their mail from the server using outlook.

Can anyone help me out since ive been trying to set it up for 2 week but to no avail...

Thanks in advance..
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th December 2006, 10:30
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,475
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Telnet is not hanging, its waiting for your input. Type:

ehlo localhost

as described in the howto.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th December 2006, 03:00
vNistelrooy vNistelrooy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i think its hanging coz i alredi input "ehlo localhost" but nothing came out..

also after telnet localhost 25, the output is only until "Escape character is '^]'."

there is no "220 server1.example.com ESMTP Postfix" which in my case should be "220 mydomain.com ESMTP Postfix"
Reply With Quote
  #4  
Old 12th December 2006, 11:14
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,475
Thanks: 813
Thanked 5,255 Times in 4,121 Posts
Default

Please check if you get any errors in the mail logfile in /var/log/
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 13th December 2006, 02:22
vNistelrooy vNistelrooy is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi till, now my server has no probs..thanks..i manage to troubleshoot it by referring to the errors in /var/log/maillog..now its receiving mails normally..

now i want my users to use outlook to fetch their mails from the server..the server has 2 nic..is this the way to do it?

www.howtoforge.com/nat_iptables

and can i add postfixadmin to this setup? how about squirrelmail?

Last edited by vNistelrooy; 13th December 2006 at 04:54.
Reply With Quote
  #6  
Old 13th December 2006, 13:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by vNistelrooy
now i want my users to use outlook to fetch their mails from the server..the server has 2 nic..is this the way to do it?

www.howtoforge.com/nat_iptables
Just use an IP address or FQDN in your email client that is pointing to your server.

Quote:
Originally Posted by vNistelrooy
and can i add postfixadmin to this setup?
No. Postfixadmin is for virtual Postfix users, but the tutorial you used uses system users.
Quote:
Originally Posted by vNistelrooy
how about squirrelmail?
That should work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - SuSE 10.1 (32-bit) - Qouta Issues ? ezfilez HOWTO-Related Questions 3 26th September 2006 18:09
SNORT and BASE on a CLEAN "The Perfect Setup - Debian Sarge (3.1)" edge Suggest HOWTO 5 10th September 2006 00:07
The Perfect Setup: SuSE 9.3 ct2193 HOWTO-Related Questions 12 29th April 2006 13:57
Debian perfect setup network problem reddogg Installation/Configuration 2 18th January 2006 22:04
Attempting The Perfect Setup (To Some Extent) PsyVision HOWTO-Related Questions 3 3rd November 2005 11:50


All times are GMT +2. The time now is 20:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.