#1  
Old 11th February 2007, 02:31
webbaccess webbaccess is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Own NS server?

Hi!

Im wondering if i could stand as a NameServer, like all the other webhotells?

example.
Ive got a domain can i point that domain to my servers or i must use a DNS record.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th February 2007, 12:49
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,373
Thanks: 833
Thanked 5,478 Times in 4,313 Posts
Default

You can use your own server(s) as DNS server. Please have a look here for a howto that explains this for domains registered at godaddy:

http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 11th February 2007, 15:29
webbaccess webbaccess is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
You can use your own server(s) as DNS server. Please have a look here for a howto that explains this for domains registered at godaddy:

http://www.howtoforge.com/ispconfig_dns_godaddy
Hi!

I know that i could use the servers as a DNS server but my question was if i could point the NameServers from "WhoIS" databases s insted it says ns3.myoldnameserver.com it says ns1.myowndomain.com.

Like if i have my own webhotel

I Hope you understand what i mean
Reply With Quote
  #4  
Old 12th February 2007, 14:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by webbaccess
I know that i could use the servers as a DNS server but my question was if i could point the NameServers from "WhoIS" databases s insted it says ns3.myoldnameserver.com it says ns1.myowndomain.com.
You must tell your domain registrar which name servers you want to use (normally they have a web interface where you can specify it). Your domain registrar will then update the Whois record.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 12th February 2007, 17:26
webbaccess webbaccess is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko
You must tell your domain registrar which name servers you want to use (normally they have a web interface where you can specify it). Your domain registrar will then update the Whois record.
Hi!

I saw there was more pages and i understand it now how im going to do
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Setting up a backup mail server setup with two installations of ISPConfig zitch Tips/Tricks/Mods 7 30th December 2006 10:07
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 10:01
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 12:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.