Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 29th November 2006, 23:53
rojozak rojozak is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Quote:
Originally posted by FarrisGoldstein:

the -d flag for cut is expecting a single character, but the code as displayed in rojozak's post shows multiple spaces for the delimiter. Is this just a formatting error for the forum, and if so what is the actual code I should use for the delimiter on those two lines?
Those are tabs. (The first separator in the table is a tab). Must be the HTML formatting.

Last edited by rojozak; 29th November 2006 at 23:57.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #12  
Old 29th November 2006, 23:56
FarrisGoldstein FarrisGoldstein is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So I should replace the whitespace in those two lines with a \t ?
Reply With Quote
  #13  
Old 30th November 2006, 01:35
FarrisGoldstein FarrisGoldstein is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I checked the man page for cut and it appears that the default delimited is tab, so I just got rid of the -d on those two lines. Now, my userdb file appears to be in the right format, but whenever I attempt to auth against it, syslog says "entry not found" when it attempts to read userdb. Any clues?

I'm on debian 3.1 and I followed the "perfect server" howto.
Reply With Quote
  #14  
Old 30th November 2006, 02:45
rojozak rojozak is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Did you edit authdaemonrc as called for in the opening post and did you execute your script to convert userdb to an actual database? Other than that and retracing the steps from the posts, I wouldn't know what else to suggest.

I did use a lot of echo commands to debug the script and be sure the final userdb met the requirement for the table's format. Otherwise, the origial post is all I used to get it working. - Good luck.
Reply With Quote
  #15  
Old 30th November 2006, 07:06
FarrisGoldstein FarrisGoldstein is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I figured it out. Incidentally, the problem I was having this time was similar to the problem I was having with "cut" and the delimiter. I pasted the code straight from the thread, and what should have been a TAB on the final echo of the script to create the userdb file came through as a space. So the userdb wasn't building properly, and in turn makeuserdb wasn't generating a working .dat file.

I'm planning to go to production with ISPConfig next week, but I now have another small concern. I really like this little bit of trickery here to allow "user@domain" usernames for mail, because it's what my customers are used to. However, won't this create a problem if site owners create a user but specify a "username" that is different from the "email" they specify?
Reply With Quote
  #16  
Old 1st December 2006, 16:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by FarrisGoldstein
I'm planning to go to production with ISPConfig next week, but I now have another small concern. I really like this little bit of trickery here to allow "user@domain" usernames for mail, because it's what my customers are used to. However, won't this create a problem if site owners create a user but specify a "username" that is different from the "email" they specify?
I haven't tried desmondk's patch, but I guess you can use any email address that you allocate to a user. E.g., if you have a user web1_someuser and give him the email addresses info@example.com and someuser@example.com, you can use both email addresses to log in. At least that's the way it works in ISPConfig's Uebimiau webmail package.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #17  
Old 1st December 2006, 16:53
FarrisGoldstein FarrisGoldstein is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
I haven't tried desmondk's patch, but I guess you can use any email address that you allocate to a user. E.g., if you have a user web1_someuser and give him the email addresses info@example.com and someuser@example.com, you can use both email addresses to log in. At least that's the way it works in ISPConfig's Uebimiau webmail package.
Ok, I'm showing my n00b colors here, and I've now looked through the doc but can't find the answer to this one: How would you, through ISPConfig, go about creating a user with more than one email address?

Secondly, even with the answer to that question, I'm pretty sure desmondk's script will not work the way you describe, because of the way it parses the login data to create the userdb.
Reply With Quote
  #18  
Old 2nd December 2006, 16:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by FarrisGoldstein
Ok, I'm showing my n00b colors here, and I've now looked through the doc but can't find the answer to this one: How would you, through ISPConfig, go about creating a user with more than one email address?
Take a look here: http://ispconfig.org/downloads/manua..._src.htm#4_2_2 -> Email Alias
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #19  
Old 3rd December 2006, 02:18
desmondk desmondk is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 2 Posts
Thumbs up

Sorry for the late replyt guys. I have been very busy the last few weeks.
Please not that couriers userdb is very sensitive and that it works with tab's and not spaces. Thanks to all the guys that help out with the tread to help other guys get this sorted. I'n my inviroment i make sure that emails is the same as usernames when added to ispconfig.

I am also busy working on a gui frontend for my isp system. All users, ftp , email , dns and apache virtual hosts are read from mysql.

No users get's add to /etc/passwd , everyting is mysql backend driven.

Software used is as folows: smtp : exim
pop3+imap: courier
ftp: pureftp
dns: bind
virus: clamav
spam: dspam (user has own spam corpus to train so no mail spesified as spam wil ever rich user again)
apache: no virtual hosts entry's per domain. ( uses mod_rewrite) so only directory's needs to be created.

All loging of traffic get written to mysql for easy accounting.


Will let you guys know as soon as finished with it. +- 1 month.
Reply With Quote
  #20  
Old 3rd December 2006, 11:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
 
Default

This looks very similar to the ISPConfig 3 relkease which is developed in SVN.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Telesat (8th September 2007)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot send email from OE through ISPconfig site tomd General 10 12th March 2009 07:05
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 16:16
ISPConfig 2.2.0 problem with email addresses DataJet General 1 29th March 2006 14:29
Debian Sarge, ISPConfig, perfect setup followed, email can't login! Zoon Installation/Configuration 3 12th February 2006 21:58
ISP-Ubuntu breezy ispconfig dns email e-mail working finally yellowjelly HOWTO-Related Questions 0 19th November 2005 21:30


All times are GMT +2. The time now is 14:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.