#1  
Old 2nd November 2006, 19:25
dansaycool dansaycool is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Lightbulb WG311v2 ubuntu edgy eft error

Hi, i've just installed Edgy Eft and now i'm trying to get my Netgear WG311V2 wireless card working too, in dapper drake I got it working but since the new install I cant seem to remember how I did it.
I'm really not sure where to begin?

please help
thanks dan

I just checked the sys log and found this:

Nov 2 09:42:10 Server1 kernel: [42949391.290000] acx: firmware image 'acx/default/tiacx111c16' was not provided. Check your hotplug scripts
Nov 2 09:42:10 Server1 kernel: [42949391.300000] acx: firmware image 'acx/default/tiacx111' was not provided. Check your hotplug scripts
Nov 2 09:42:10 Server1 kernel: [42949391.300000] acx: reset_dev() FAILED

I found this website that might be of some help but not sure really

http://sourceforge.net/forum/forum.p...orum_id=257272

thanks again
dan
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd November 2006, 08:36
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,146
Thanks: 4
Thanked 55 Times in 51 Posts
Default

For *buntu problems I generally recommend going to the IRC channels:

Server: irc.freenode.org
Channel: kubuntu / ubuntu / xubuntu

Because there are quite a few number of people in there and you can "live" test a few things others recommend

Btw, have you tried the ndiswrapper yet?
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd November 2006, 13:05
dansaycool dansaycool is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have tried ndiswrapper and got it working in a sense, Ndiswrapper said it was working but when I tried using "iwconfig, iwlist, ifconfig etc" none of them seemed to be able to configure it for my network.
I'll try them IRC channels anyway, what program would you recommend to be able to chat with?

thanks
dan
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd November 2006, 13:08
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,146
Thanks: 4
Thanked 55 Times in 51 Posts
Default

Well, I don't know what you have installed. I use Kubuntu and Konversation is by default installed there... I got quited used to it... although you could also use different IRC programs.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th November 2006, 05:17
caudata caudata is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default hope this helps

Dansaycool,
This is what I had to do: http://kubuntuforums.net/forums/index.php?topic=10777.0 Only follow the first part of my post and just ignore my replies. Once the network card is up and running (indicated by the blinking lights on your card) what I found is you had to do 2 things in exact order
1. Hopefully by this point your card turns on and you can scan and see networks. Open up wireless assistant find your network and click on it. Then it will probably say "connection failed" leave it open.
2. Start a terminal window and use the command sudo dhclient wlan0 and hit enter

Hopefully that will work and when you look back at the wireless assistant window it should connect in about a minute or less.

I think I read it was a bug in wireless assistant or some such thing, but for now you'll have to use those two steps to connect to the internet. Good luck!
__________________
AMD Athlon 64 3700+
A8N32-SLI Deluxe
N. bridge chipset:NVIDIA nForce SPP 100
S. bridge chipset:NVIDIA nForce4 SLI
1GB Ram 2x512mb
160GB hitachi SATA2 (windows XP)
80GB WD PATA (For Kubuntu 6.10 Edgy, primary)
NEC DVD-RW ND-3550A
Nvidia GeForce 256MB 7800GT dual DVI
Netgear WG311v2 802.11g wireless PCI adapter
Audigy 2 ZS platinum
OCZ OCZ600ADJSLI ATX12V 2.01,EPS12V 600W Power Supply
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
configuring IPTABLES firewall adityavpratap HOWTO-Related Questions 9 27th May 2006 21:42
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 03:38
Fresh Install on Debian cksrealm Installation/Configuration 12 22nd February 2006 16:14
Installation Fails... :( cyberstorm Installation/Configuration 1 15th January 2006 18:07
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53


All times are GMT +2. The time now is 03:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.