#1  
Old 24th October 2006, 11:59
kwinnuxbie kwinnuxbie is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Virtual Users etc etc...

okay I thought I was doing great... However, I still having issues... I got ver few errors this time around. However I still have these few things thus I can not be authenticated. here is the maillog file..
I see severa warning but have no clue where to go fix them. The error config fail... I thought I had it... I check mysql to login from command prompt..
mysql -h localhost -umail_admin -p ( I was able to login ).

Oh by the way this is a new install...
Oct 24 02:46:17 ridersnet postfix/postfix-script: starting the Postfix mail system
Oct 24 02:46:17 ridersnet postfix/master[2428]: daemon started -- version 2.2.8, configuration /etc/postfix
Oct 24 02:46:17 ridersnet postfix/qmgr[2436]: 8D49A1004C: from=<root@ridersnet.com>, size=869, nrcpt=4 (queue active)
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/proxymap[2441]: warning: connect to mysql server 127.0.0.1: Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: do not list domain ridersnet.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: transport_maps lookup failure
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/qmgr[2436]: 8D49A1004C: to=<clamav@ridersnet.com>, orig_to=<clamav>, relay=none, delay=9977, status=deferred (delivery temporarily suspended: address resolver failure)
Oct 24 02:46:18 ridersnet spamd[2438]: logger: removing stderr method
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: do not list domain ridersnet.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: transport_maps lookup failure
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/qmgr[2436]: 8D49A1004C: to=<postmaster@ridersnet.com>, orig_to=<postmaster>, relay=none, delay=9977, status=deferred (delivery temporarily suspended: address resolver failure)
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: do not list domain ridersnet.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: transport_maps lookup failure
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/qmgr[2436]: 8D49A1004C: to=<root@ridersnet.com>, orig_to=<root>, relay=none, delay=9977, status=deferred (delivery temporarily suspended: address resolver failure)
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: do not list domain ridersnet.com in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/trivial-rewrite[2440]: warning: transport_maps lookup failure
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/qmgr[2436]: 8D49A1004C: to=<webmaster@ridersnet.com>, orig_to=<webmaster>, relay=none, delay=9977, status=deferred (delivery temporarily suspended: address resolver failure)
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: use_dcc 1
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_path /usr/local/bin/dccproc
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_add_header 1
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_dccifd_path /usr/local/bin/dccifd
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: pyzor_add_header 1
Oct 24 02:46:27 ridersnet spamd[2448]: spamd: server started on port 783/tcp (running version 3.1.3)
Oct 24 02:46:27 ridersnet spamd[2448]: spamd: server pid: 2448
Oct 24 02:46:27 ridersnet spamd[2448]: spamd: server successfully spawned child process, pid 2585
Oct 24 02:46:27 ridersnet spamd[2448]: spamd: server successfully spawned child process, pid 2586
Oct 24 02:46:27 ridersnet spamd[2448]: prefork: child states: II
Oct 24 02:50:26 ridersnet imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Oct 24 02:50:26 ridersnet imapd: LOGIN FAILED, user=kerwin, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Oct 24 02:50:31 ridersnet imapd: LOGOUT, ip=[::ffff:127.0.0.1], rcvd=45, sent=332
Oct 24 02:51:33 ridersnet pop3d: Connection, ip=[::ffff:192.168.0.8]
Oct 24 02:51:33 ridersnet pop3d: LOGIN FAILED, user=kerwin, ip=[::ffff:192.168.0.8]
Oct 24 02:52:02 ridersnet last message repeated 3 times
Oct 24 02:52:09 ridersnet pop3d: LOGOUT, ip=[::ffff:192.168.0.8]
Oct 24 02:52:09 ridersnet pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:192.168.0.8]

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th October 2006, 15:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kwinnuxbie
Oct 24 02:46:18 ridersnet postfix/proxymap[2441]: warning: connect to mysql server 127.0.0.1: Access denied for user 'mail_admin'@'localhost' (using password: YES)
Please check your database settings again in all of your /etc/postfix/mysql-*.cf files. Also make sure there are entries for mail_admin with localhost and localhost.localdomain in the mysql.users table.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 25th October 2006, 19:22
kwinnuxbie kwinnuxbie is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Will do.

Thanks.. I think this morning as I was ridig to work it darned on me.. that I used the same password for both root and mail_admin. I think that might be a problem.... I will check that as soon as I get home... The one that has me stumpped for now is the lines :::
config: failed to parse line, skipping: use_dcc 1
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_path /usr/local/bin/dccproc
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_add_header 1
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_dccifd_path /usr/local/bin/dccifd
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: pyzor_add_header 1


Or is this related to access issues?

Once again, Thanks...
Reply With Quote
  #4  
Old 26th October 2006, 13:01
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by kwinnuxbie
The one that has me stumpped for now is the lines :::
config: failed to parse line, skipping: use_dcc 1
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_path /usr/local/bin/dccproc
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_add_header 1
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: dcc_dccifd_path /usr/local/bin/dccifd
Oct 24 02:46:19 ridersnet spamd[2448]: config: failed to parse line, skipping: pyzor_add_header 1
I don't know where that comes from... What's in /etc/spamassassin/local.cf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 26th October 2006, 19:23
kwinnuxbie kwinnuxbie is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Okay

When I looked at the file, those lines are in there just as I pasted them. But, there are also some other lines. As soon as I get home I will post the entire file here... Please look at my last Thread.. Seems like I got most of the errors ironed out with the exception of the mentioned here.. I am really stumpped on that one... I can't log on either web or pop...

Thanks...
Reply With Quote
  #6  
Old 27th October 2006, 06:43
kwinnuxbie kwinnuxbie is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Okay here is my local.cf and other complex issues

this is my local.cf I have figured out why I can't be authenticated. Posted here as well so if you know the answer let me know..

# These values can be overridden by editing ~/.spamassassin/user_prefs.cf
# (see spamassassin(1) for details)

# These should be safe assumptions and allow for simple visual sifting
# without risking lost emails.

#required_hits 5
#report_safe 0
#rewrite_header Subject [SPAM]

# dcc
use_dcc 1
dcc_path /usr/local/bin/dccproc
dcc_add_header 1
dcc_dccifd_path /usr/local/bin/dccifd

#pyzor
use_pyzor 1
pyzor_path /usr/bin/pyzor
pyzor_add_header 1

#razor
use_razor2 1
razor_config /var/spool/amavisd/razor-agent.conf

#bayes
use_bayes 1
use_bayes_rules 1
bayes_auto_learn 1


********************************
Situation..

INSERT INTO `users` (`email`, `password`, `quota`) VALUES ('nyuser@mydomainname.com', password('12345'), 10485760);

If I do this query ( I did this just to test I actually used both to see what hap

QUERY ::::
select * from users where users.password = password('12345');

RESULT :::::
+----------------------+------------------+----------+
| email | password | quota |
+----------------------+------------------+----------+
| nyuser@mydomainn.com | 15cxxxxxx4e53513| 10485760 |
+----------------------+------------------+----------+
1 row in set (0.00 sec)




So I did this..Notice the passwords are the same..
INSERT INTO `users` (email, password, quota) VALUES ('anyuser@mydomainname.com', encrypt('12345'), 10485760);
INSERT INTO `users` (email, password, quota) VALUES ('XXXXX@mydomainname.com', encrypt('12345'), 10485760);

mysql> select * from users ;
+-----------------------+------------------+----------+
| email | password | quota |
+-----------------------+------------------+----------+
| anyuser@mydomainn.com | iXnfjT8a6SkmI | 10485760 | NOTICE THE PASSWORD ENCRYPTIONS ARE DIFFERENT WHEN THEY SHOULD BE THE SAME...
| XXXXXXX@mydomainn.com | rZRbojx/bXQ7o | 10485760 | Is this a bug.
+-----------------------+------------------+----------+
So then I run this::::

mysql> select * from users where password= encrypt('12345');

AND I GET THIS :::: Empty set (0.00 sec)

mysql>
Reply With Quote
  #7  
Old 27th October 2006, 15:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by kwinnuxbie
Situation..

INSERT INTO `users` (`email`, `password`, `quota`) VALUES ('nyuser@mydomainname.com', password('12345'), 10485760);

If I do this query ( I did this just to test I actually used both to see what hap

QUERY ::::
select * from users where users.password = password('12345');

RESULT :::::
+----------------------+------------------+----------+
| email | password | quota |
+----------------------+------------------+----------+
| nyuser@mydomainn.com | 15cxxxxxx4e53513| 10485760 |
+----------------------+------------------+----------+
1 row in set (0.00 sec)




So I did this..Notice the passwords are the same..
INSERT INTO `users` (email, password, quota) VALUES ('anyuser@mydomainname.com', encrypt('12345'), 10485760);
INSERT INTO `users` (email, password, quota) VALUES ('XXXXX@mydomainname.com', encrypt('12345'), 10485760);

mysql> select * from users ;
+-----------------------+------------------+----------+
| email | password | quota |
+-----------------------+------------------+----------+
| anyuser@mydomainn.com | iXnfjT8a6SkmI | 10485760 | NOTICE THE PASSWORD ENCRYPTIONS ARE DIFFERENT WHEN THEY SHOULD BE THE SAME...
| XXXXXXX@mydomainn.com | rZRbojx/bXQ7o | 10485760 | Is this a bug.
+-----------------------+------------------+----------+
So then I run this::::

mysql> select * from users where password= encrypt('12345');

AND I GET THIS :::: Empty set (0.00 sec)

mysql>
The encrypt function generates different strings from the same password, that's why you never get the same string when you run encrypt on the same password twice.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL [+ procmail ?] immobilia HOWTO-Related Questions 5 29th June 2006 23:20
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41
Virtual Users gfts General 3 10th February 2006 08:35
System users, or virtual users gfts Installation/Configuration 1 20th December 2005 10:28


All times are GMT +2. The time now is 15:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.