Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th October 2006, 14:42
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default Joomla images doesn't show off !

Immages on my site doesn't show off ,check url: http://tor.gabrix.ath.cx/ to be precise images inside $DocumentRoot/images/* .So,no banners,no smilies,no joomla logo nothing from images dir down to the others directories.I tried with all file permissions possible also a straight 777 -R and all files and dirs are owned by apache user.The $DocumentRoot is also apache user homedir.
I run a debian stable kernel 2.6 with apache 1.3.There is a thread started about this on joomla.it http://forum.joomla.it/index.php?topic=10455.0
Unfortunaly it's in italian , but it is nearly a mounth i'm struggling on this and also people from joomla.it gave up on my post.
I just bought my machine it is a cpu intel 2.5ghz , it's a fresh debian installation and i can't figure out what can stop images from showing off !I also tried a test virtual host with a index.html pointig to load first an image from the joomla dir in question and it didn't work but it did from a dedicated document dir for the test virtualhost .
This site was on https in the first place than i got advised to change protocol so i went to http , i also changed cms from joomla1.5 beta(somebody sayd it handles https better ) to the latest mambo.
So the images dir in the joomla documentroot doesn't show but a normal index.html does from a dedicated test document root.
Thanks !
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th October 2006, 15:42
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default

It's not for all images otherways pages would be blank ... images from templates directory does show off. Default joomla images , banners and icons don't.Also there is mambot mos_image that has as number order -10000 .Maybe it 's of some help !

Last edited by gabrix; 27th October 2006 at 16:01.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th October 2006, 18:41
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default

Sorry for my english ... my italian is even worst ... is anything i can explain ????
Reply With Quote
  #4  
Old 28th October 2006, 17:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Can you post the vhost configuration for the Joomla web site here?
Are there any .htaccess files in the Joomla web site? Any error messages in Apache's error log?

BTW, http://tor.gabrix.ath.cx/ doesn't work for me. Is your server down?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd November 2006, 00:40
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default

I was off town so i shutted off my site too,now is up again this is my virtualhost:
Quote:
NameVirtualHost 192.168.1.6:80

<VirtualHost 192.168.1.6:80>
ServerName tor.gabrix.ath.cx
ServerAlias www.tor.gabrix.ath.cx
ServerAdmin gabrix@gabrix.ath.cx
DocumentRoot /var/www/torgab
ErrorLog /var/log/apache/tor_error.log
TransferLog /var/log/apache/tor_access.log
#RewriteEngine On
#Options +FollowSymlinks
#RewriteCond %{SERVER_PORT} !^443$
#RewriteRule /.* https://tor.gabrix.ath.cx/ [R]
#RewriteCond %{REQUEST_METHOD} ^(TRACE|TRACK)
#RewriteRule .* - [F]
</VirtualHost>
Apache logs don't show anything about the images this is the url of a 'not showing up' image:
http://tor.gabrix.ath.cx/images/stories/articles.jpg
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd November 2006, 15:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -l /var/www/torgab/images/stories/articles.jpg
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 2nd November 2006, 15:49
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
Default

Quote:
root@mail:~# ls -l /var/www/torgab/images/stories/articles.jpg
-rw-r--r-- 1 gab gab 4569 Oct 12 2005 /var/www/torgab/images/stories/articles.jpg
default 644
this for the inside/ :
Quote:
root@mail:~# ls -l /var/www/torgab/images/
total 124
drwxr-xr-x 2 gab gab 4096 Jan 13 2006 M_images
-rw-r--r-- 1 gab gab 1352 Oct 12 2005 apply_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1648 Sep 17 2005 archive_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1620 Sep 17 2005 back_f2.png
drwxr-xr-x 2 gab gab 4096 Jan 13 2006 banners
-rw-r--r-- 1 gab gab 151 Oct 12 2005 blank.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 564 Oct 12 2005 cancel.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1457 Oct 12 2005 cancel_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1776 Sep 17 2005 css_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1719 Sep 17 2005 edit_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1150 Jan 15 2006 favicon.ico
-rw-r--r-- 1 gab gab 1744 Sep 17 2005 html_f2.png
drwxr-xr-x 7 gab gab 4096 Oct 28 04:48 immagini_sito
-rw-r--r-- 1 gab gab 44 Oct 12 2005 index.html
-rw-r--r-- 1 gab gab 7200 Oct 12 2005 joomla_logo_black.jpg
-rw-r--r-- 1 gab gab 190 Sep 17 2005 menu_divider.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1655 Sep 17 2005 new_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 2404 Oct 12 2005 powered_by.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1699 Sep 17 2005 preview_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1800 Sep 17 2005 publish_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 437 Dec 23 2005 publish_x.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 698 Oct 12 2005 save.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1822 Oct 12 2005 save_f2.png
drwxr-xr-x 2 gab gab 4096 Jan 13 2006 smilies
drwxr-xr-x 4 gab gab 4096 Jan 13 2006 stories
drwxr-xr-x 4 gab gab 4096 Oct 27 21:45 stories999
-rw-r--r-- 1 gab gab 502 Dec 23 2005 tick.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1525 Sep 17 2005 unarchive_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1679 Sep 17 2005 unpublish_f2.png
-rw-r--r-- 1 gab gab 1658 Sep 17 2005 upload_f2.png
Reply With Quote
  #8  
Old 2nd November 2006, 18:01
gabrix gabrix is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Napoli
Posts: 186
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to gabrix Send a message via Yahoo to gabrix Send a message via Skype™ to gabrix
 
Default

Grazie a Stephan we got over this problem .We were going to give up once the owner of the $DocumentRoot was apache owner and permissions were regular defaults 755 644.We had a look to apache logs and found the b.... :
Quote:
[Thu Nov 2 17:22:07 2006] [error] [client 130.82.151.252] Directory index forbidden by rule: /usr/share/images/
We had just to change the alias /images/ /usr/share/images to alias /img/ /usr/share/images/ so apache could find images and bosh ... images! http://tor.gabrix.ath.cx Thanks a lot you are great !
p.s.
i explained badly , sorry !

Last edited by gabrix; 2nd November 2006 at 18:54.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Joomla & ISPconfig ikaros General 7 3rd October 2006 12:16
joomla remoting framework plugin mxc Developers' Forum 1 21st August 2006 16:49
upload fails with joomla CMS robd Installation/Configuration 7 19th July 2006 01:13
Using Joomla leen Server Operation 2 1st May 2006 15:39
images not showing deflin Installation/Configuration 3 23rd September 2005 14:06


All times are GMT +2. The time now is 03:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.