Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12th January 2006, 00:21
mantasman mantasman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default something wrong with mail & hostname

if i send message myself, i see such error in /var/log/maillog:
Code:
B7A094F2043F: to=<web11_me@localhost.localhost>, orig_to=<postmaster@thehostman.net>, relay=none, delay=1, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=localhost.localhost type=A: Host not found)
i'm 100% sure, email exists. and web11_me exists too. and if ping localhost.localhost, 127.0.0.1 (so my server) replies.
ftp, www, sending emails work. the only one which doesnt is receiving emails :/
i'm under fedora core 4, setuped by "the perfect setup"
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 12th January 2006, 01:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's in /etc/resolv.conf and /etc/hosts?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 12th January 2006, 05:55
mantasman mantasman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Code:
cat /etc/resolv.conf
nameserver 127.0.0.1
nameserver 203.141.128.34
nameserver 203.141.128.33
and
Code:
cat /etc/hosts

# 'hosts' file configuration.

127.0.0.1       indre.local     localhost
219.117.228.243 indre   indre
Reply With Quote
  #4  
Old 12th January 2006, 11:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,011
Thanks: 826
Thanked 5,378 Times in 4,225 Posts
Default

Try to change your /etc/hosts file to this:

Code:
# 'hosts' file configuration.

127.0.0.1       indre.local     localhost     localhost.localhost
219.117.228.243 indre   indre
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 12th January 2006, 17:44
mantasman mantasman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

tried. didnt helped.

and i tried to set mydomain/hostname to my real domain.tld. this gets me "looppbacking to myself" error.

a part of a log:
Code:
Jan 13 01:18:39 spider-webhosting postfix/smtp[20921]: 7CEA54F20427: to=<web11_me@mail.thehostman.net>, orig_to=<postmaster@thehostman.net>, relay=none, delay=1, status=bounced (mail for mail.thehostman.net loops back to myself)
as i see from logs, it's received to postmaster@thehostman.net succesfully. but it fails to forward it to local mailbox. which seems to be working too

what should i enter into mydomain and myhostname in /etc/psotfix/main.cf ?

so, summary:
if myhostname and/or mydomain set to any local name - fail with "cant find A entry" error

if these two set to my domain - fail with "loops back to myself"
Reply With Quote
  #6  
Old 12th January 2006, 18:59
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mantasman
Code:
Jan 13 01:18:39 spider-webhosting postfix/smtp[20921]: 7CEA54F20427: to=<web11_me@mail.thehostman.net>, orig_to=<postmaster@thehostman.net>, relay=none, delay=1, status=bounced (mail for mail.thehostman.net loops back to myself)

if these two set to my domain - fail with "loops back to myself"
This is easy to solve: put mail.thehostman.net at the bottom of /etc/postfix/local-host-names (where it says that you're allowed to make manual entries) and restart Postfix:
Code:
/etc/init.d/postfix restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 12th January 2006, 20:45
mantasman mantasman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

argh, i just removed ispconfig as i was sooooooooo angry :/

anyway, thanks for suggestion.
i will try this tomorrow.

or, and one more question... how can end-user create subdomain?

and can end-client login into ftp with it's main password from ISPconfig?
Reply With Quote
  #8  
Old 12th January 2006, 21:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mantasman
argh, i just removed ispconfig as i was sooooooooo angry :/
So close to the solution...

Quote:
Originally Posted by mantasman
or, and one more question... how can end-user create subdomain?
Under Co-Domains. However, the subdomain must be set up in DNS first.
Quote:
Originally Posted by mantasman
and can end-client login into ftp with it's main password from ISPconfig?
No, clients can login only to ISPConfig. Client are ISPConfig users, but not system users.
The users you create under "User & Email" can use FTP.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 13th January 2006, 00:58
mantasman mantasman is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i installed all the stuff again but i'm getting stupud cant login error, because authdaemond error because it tries to lookup something in postgreSQL

i dont want to run all the setup again :/
which step did i miss?
Reply With Quote
  #10  
Old 13th January 2006, 03:23
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Did you follow the Fedora 4 "Perfect Setup"? I don't mention PostgreSQL there so I guess you did something wrong (maybe a typo...). You should try to use PuTTY on your Windows machine and simply copy and paste the commands from the tutorial to the shell to avoid typos.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant get mail after applying the update 2.1.2 mphayesuk Installation/Configuration 2 31st December 2008 14:48
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Mail being delivered to wrong user Sinisfun Installation/Configuration 19 14th May 2007 16:45
Mail server jas_esp Server Operation 1 7th December 2005 18:17
Can't get MX for external mail server to work semmelbroesel Installation/Configuration 4 25th November 2005 17:48


All times are GMT +2. The time now is 12:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.