Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th October 2006, 12:39
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Exclamation BUG: 2.2.7 - Editing Web as Admin - Domain is empty!

After upgrading to 2.2.7 (from 2.2.6) I wanted to change the options of a web (adding safe_mode). After clicking to save it told me to enter the domain. I took a look to all webs, everywhere the field domain is emtpy!
To not mess up the things I'd like to know if sb. else has the same problem.

EDIT: The Problem is much bigger, even the user has no web, so ALL options are empty and I can do nothing!

EDIT2: Ok it looks like the DB export was not imported after the upgrade, so can I savely load the old dump or will I mess up anything new?

Last edited by Ben; 18th October 2006 at 12:44.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th October 2006, 13:10
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

Importing the old dump does not help, flushing, importing the dbstructure from svn, importing the data from the old dump results in not finding any nodes in the interface... so anyhow I have to merge the old data to the new structure... any ideas?
Reply With Quote
  #3  
Old 18th October 2006, 13:15
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 147 Times in 128 Posts
Default

Ben,

I've had a look at my system(s) (also updated from 2.2.6 > 2.2.7), but it does not look that I have that problem!

Can you explain a bit more on what you did, so I can have an other go at it on my system, and see if I have the problem also.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th October 2006, 13:21
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

I just upgraded from 2.2.6 to 2.2.7 without any errors on the console....

now I wanted to change the options in the web of one customer, but the thing is empty. Domain is missing as well as all other options.
The same thing with all customers in the db.
When I took a look in the DB itself, tables like isp_isp_user etc. are just empty so I guess some data is missing.
So I tried to merge the old content to the DB (from the old dumps) but I got importerrors.
So I created a fresh DB imported the structure from the ispconfig installzip, imported the dump from the upgrade backup. But then I could not really move in the admininterface because it told me some nodes etc. were not found.

EDIT: Maybe sth. special in my structure, I put everything below the folder "customer". That means I create a folder "customername" below "customer". Inside customername there is the webentry as well as the basic customerentry... did this make a problem?

EDIT2: One error e.g. when merging, if I flush all isp_isp tables and import their content from the backup from the upgrade, I get the error "nknown column 'user_emailweiterleitung_no_scan' in 'field list'"...

Last edited by Ben; 18th October 2006 at 13:39.
Reply With Quote
  #5  
Old 18th October 2006, 13:37
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 261
Thanked 147 Times in 128 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ben
I just upgraded from 2.2.6 to 2.2.7 without any errors on the console....

now I wanted to change the options in the web of one customer, but the thing is empty. Domain is missing as well as all other options.
The same thing with all customers in the db.
I'm not having any problems like this with any of my updated server.

Quote:
When I took a look in the DB itself, tables like isp_isp_user etc. are just empty so I guess some data is missing.
My isp_isp_user:

Quote:
1 1014 web1_info -1 1 0 info 0 -1 0 0 0 info 1 accept 5.0 1 ***SPAM*** 1 0
2 1014 web2_info -1 1 0 info NULL NULL -1 0 NULL NULL info 1 accept 5.0 1 ***SPAM*** 1 NULL NULL 0
All the way down to:
Quote:
68 1014 web68_dick -1 1 0 dick NULL NULL -1 0 NULL NULL dick NULL accept 5.0 1 ***SPAM*** 0 NULL NULL 0
All other tables are also still okay.

Quote:
EDIT: Maybe sth. special in my structure, I put everything below the folder "customer". That means I create a folder "customername" below "customer". Inside customername there is the webentry as well as the basic customerentry... did this make a problem?
I do not know. Maybe wait till one of the experts reads this message....
All I can say is that I do not have (thank God) this problem..
OS: Debian Sarge

Good luck!

Last edited by edge; 18th October 2006 at 13:39.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th October 2006, 13:54
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

@edge: thx I'm just happy to have the DB backup, the rest will get fine anyway.... the question is just, how to migrate the old DB (data + structure) to the new one.. then everything would be fine.

EDIT: what's that, email_weiterleitung_noscan is even not defined in the db structure from 2.2.6, so does it remain from 2.2.5???
EDIT2: ftp_user, user_emaildomain is also not in the structure, so can sb. tell me what happened here?

EDIT3: OK I fixed the strcuture from the isp_isp_user dump... the problem is as above mentioned to merge old data with the new structure and taking care of the doctypes, because they are now broken when I merge Structure + Dump (from 2.2.6)

Last edited by Ben; 18th October 2006 at 14:19.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th October 2006, 20:40
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

After some time I solved it.
Installed ISPConfig 2.2.6 freshly in a VMware. Imported the old dump (only the isp_ tables), but had to wipe out some columns that were no more used (like cyrus... or the mentioned above). Then checked if everythin generates fine and looks fine in the adminpage, upgraded to 2.2.7 (this time without errors ) and copied that dump to the productive machine.

I guess the upgrade failed because some tables could not be imported cause of that column mismatch.
=> @ TILL / FALKO: Maybe the dump shuld also dump the structure not only tables or do we get problems elswhere then?
Reply With Quote
  #8  
Old 19th October 2006, 14:41
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Ben
=> @ TILL / FALKO: Maybe the dump shuld also dump the structure not only tables or do we get problems elswhere then?
We only need the data because the structure is included in the SQL dump that comes with the new ISPConfig version.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #9  
Old 19th October 2006, 14:49
Ben Ben is offline
Moderator
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,029
Thanks: 7
Thanked 62 Times in 56 Posts
Default

Well that's right, but I still wonder, why my dump from 2.2.6 contained fields, that did not match the structure of 2.2.7 :-\
Reply With Quote
  #10  
Old 19th October 2006, 15:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
 
Default

Did you see any error messages during the update?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier... USER Web admin? Maquiavelo HOWTO-Related Questions 4 10th June 2006 21:12
SSL related problems senzapaura Installation/Configuration 45 25th March 2006 14:15
ISPConfig - Install/Update deletes hostname from my domain from admin URL Prompt Developers' Forum 4 22nd November 2005 23:01
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs pontifex HOWTO-Related Questions 2 26th October 2005 17:54
make new web as admin jon335 General 1 7th October 2005 03:34


All times are GMT +2. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.