Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th May 2007, 09:07
ghostrider.002 ghostrider.002 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Setup - CentOS 4.4

I need a little help.

I followed this tutorial and all went smoothly until I got to step 10
http://www.howtoforge.com/perfect_setup_centos_4.4_p5

10 Postfix With SMTP-AUTH And TLS

I installed:
yum install cyrus-sasl cyrus-sasl-devel cyrus-sasl-gssapi cyrus-sasl-md5 cyrus-sasl-plain postfix dovecot

This went ok.

but when i went to the next step of running these commands listed below it indicated that "bash: postconf: command not found"

postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
postconf -e 'smtpd_sasl_auth_enable = yes'
postconf -e 'smtpd_sasl_security_options = noanonymous'
postconf -e 'broken_sasl_auth_clients = yes'
postconf -e 'smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject _unauth_destination'
postconf -e 'inet_interfaces = all'
postconf -e 'mynetworks = 127.0.0.0/8'

I even tried /sbin/postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
with the same results.

so i stopped here.
Can anyone help me out here?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th May 2007, 16:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

It seems Postfix isn't installed. Did you get any error messages when you ran the yum install... command?
What's the output of
Code:
which postfix
and
Code:
updatedb
locate postconf
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 25th May 2007, 06:53
ghostrider.002 ghostrider.002 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for replying and i apologize for the delay in getting back. I found that I had to run these commands as, 'usr/sbin/xxxxxx'. I wasn't sure why but as i went to postfix home page and was reading the documentation there I believe it indicated that it or part of it was installed there. but after running these commands in this syntax it went ok.

There were also other software that i had to install in this fashion. but since the beginning of the tutorial where it stated to run,' yum update' all install commands had to be started with,'/sbin/xxxx'

Even now. with the exception of yum xxxx and i one or two more.

And when I did get it figured out I went to install IspConfig.
upon running ./setup it indicated that I was running CentOS 4.5 (found out by visiting CentOS home page that by typing yum update the OS gets updated to version 4.5)and it refused to install, so i opened the dist.txt file for IspConfig and copied the CentOS 4.4 section and pasted it below the 4.4 section and adjusted the version to 4.5 and it went well.

It is up and runng fine. It isn't a production server but one that I am using for School and self education. I appreciate your help. But I am wondering why I have to use /sbin/xxx or even /usr/sbin/xxx

Could there be a PATH problem?

Thanks for your time.

Last edited by ghostrider.002; 25th May 2007 at 06:57.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th May 2007, 19:11
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ghostrider.002
It is up and runng fine. It isn't a production server but one that I am using for School and self education. I appreciate your help. But I am wondering why I have to use /sbin/xxx or even /usr/sbin/xxx
Your PATH variable doesn't seem to contain /sbin and /usr/sbin. What's the output of
Code:
echo $PATH
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 26th May 2007, 20:08
ghostrider.002 ghostrider.002 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is the output of 'echo $PATH'

joseph@ghost-10:~> echo $PATH
/opt/kde3/bin:/home/joseph/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/bin:/usr/ games:/opt/gnome/bin:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin:/us r/lib/qt3/bin


Thanks again
Reply With Quote
  #6  
Old 27th May 2007, 16:38
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

That's the output of the user joseph. But you ran the above commands (postconf ,etc.) as root, didn't (you should have)?
So please post the output of
Code:
echo $PATH
for the root user.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 27th May 2007, 22:27
ghostrider.002 ghostrider.002 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here you go.

Didn't realize that, and yes I ran everything as root for the tutorial.

joseph@ghost-10:~> su
Password:
ghost-10:/home/joseph # echo $PATH
/opt/kde3/bin:/home/joseph/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/sbin:/usr/X11R6/bin:/usr/sbin:/bin:/usr/games:/opt/gnome/bin:/usr/lib/jvm/jre/bin:/usr/lib/mit/bin:/usr/lib/mit/sbin:/usr/lib/qt3/bin
Reply With Quote
  #8  
Old 28th May 2007, 17:27
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
 
Default

But /sbin and /usr/sbin are both in root's PATH... Are you absolutely sure you ran the commands as root?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Perfect Setup Centos 4.4 MySQL Error formadmirer Installation/Configuration 2 19th April 2007 01:09
Perfect install centos 4.4 postfix ssl error in install csharp2a Installation/Configuration 3 19th March 2007 13:48
Perfect Setup for Centos 4.4 mlz HOWTO-Related Questions 2 3rd January 2007 18:03
The Perfect Setup - CentOS 4.3 (64-bit) - Flex Missing d3m0nic HOWTO-Related Questions 1 20th April 2006 11:39
CentOS 3.X The Perfect Setup phantomk HOWTO-Related Questions 1 17th January 2006 08:19


All times are GMT +2. The time now is 03:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.