Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Tips/Tricks/Mods

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #221  
Old 7th September 2009, 22:32
Burge Burge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ah, there is no dir sounds like awstats under /etc/

thats explain the errors from test.

So i have to install awstats by apt ?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #222  
Old 7th September 2009, 22:49
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
Default

No,
Code:
mkdir /etc/awstats && cd /etc/awstats && wget http://www.jnsc.ch/downloads/awstats.shared.conf
should be enough.

I will have a look at the installer, but at the first look, it should have created the directory.
Reply With Quote
  #223  
Old 7th September 2009, 22:54
Burge Burge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

ok, done.

now i have returned the input from the post befor.

Code:
vvv-net:/etc/awstats# /root/ispconfig/php/php /root/ispconfig/scripts/shell/awstats.php
Main HTML page is 'awstats.www.vvv-net.de.2009-09.html'.
And now i have stats wenn use the url www.client.tld/awstats

Wow i thank you for help. So know i can read about to install geo location db and the other nice thinks for awstats.

Last edited by Burge; 7th September 2009 at 22:58.
Reply With Quote
  #224  
Old 7th September 2009, 23:04
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
Default

Ok, I found the problem, the dir was only created on new install,not on upgrades. I corrected it.

you can also use www.client.tld/stats which should point to AWStats if you choose AWStats as statistics program.
Reply With Quote
  #225  
Old 7th September 2009, 23:12
Burge Burge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

yes is works to.

Thanks a lot. Adtional if know some links for me to "read in" plugins for awstats i will thanks to.
Reply With Quote
  #226  
Old 7th September 2009, 23:17
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
Default

TobiasTM worte a Howto some time ago, it's maybe not the newest info, but it's at least a good starting point http://howtoforge.com/awstats_ispconfig
Reply With Quote
  #227  
Old 8th September 2009, 19:00
Burge Burge is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 16
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

hi, its me again

one problem is keeping

I can see the stats but all links to images are wrong. How can i adjust the link for awstats to show his grafics correctly.

Code:
URL (44)Fehlerhafte ZugriffeVerweise /icon/other/awstats_logo6.png5http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/browser/opera.png4http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/clock/hr10.png4http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /stats4- /robots.txt3- /icon/flags/ip.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/he.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/hh.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/hk.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/browser/firefox.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/hp.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/mime/image.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/os/win.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/clock/hr6.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/mime/php.png3http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/vp.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/hx.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/other/vu.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/mime/jscript.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/clock/hr8.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /stats/index.html2- /icon/clock/hr4.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/clock/hr2.png2http://www.client.tld/stats/awstats.www.client.tld.2009-09.html /icon/os/unknown.png
Reply With Quote
  #228  
Old 8th September 2009, 22:21
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
Default

Add this to your apache configuration file
Code:
### AWStats Section ###
Alias /icon "/home/admispconfig/ispconfig/tools/awstats/wwwroot/icon/"
### End of AWStats Section ###
Reply With Quote
  #229  
Old 15th May 2010, 11:16
psychop psychop is offline
Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well since this thing is going on from 2006 some of us still have problems

When upgraded awstats to latest verion and ISPConfig is 2.35, awstats worked only once. Nothing happened since 15.april.

cron job is created, when running it manualy no errors but also nothing happenes.

6 domains are hosting and all worked only once. Conf files are created and even first time it created all .html files in webX dir. So old statistics for 04 can be seen but nothing new.

Tnx for help all
Reply With Quote
  #230  
Old 15th May 2010, 13:51
jnsc jnsc is offline
rotaredoM
 
Join Date: Mar 2006
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 525
Thanks: 10
Thanked 170 Times in 77 Posts
 
Default

what do you mean by
Quote:
When upgraded awstats to latest verion
. Don't you use the bundled version of awstats?

Does the stats work for this websites with webalizer? do you have some hits in the web.log?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Configuring Awstats for ispconfig feanor Installation/Configuration 26 23rd February 2009 19:14
AWStats as .pkg-AddOn-package TobiasTM Feature Requests 8 13th October 2006 17:27
Suse Ispconfig and AWstats shajazzi Installation/Configuration 4 15th May 2006 23:04
php-nuke installer... how to do it? danf.1979 General 8 20th December 2005 19:23
Help config Awstats domino Programming/Scripts 4 6th September 2005 06:47


All times are GMT +2. The time now is 02:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.