Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th October 2006, 14:29
sajo sajo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default install test IPB forum Problem and ftp problem

I setup debian and ISPConfig using this how to http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge
And I have two big problems for now.
1. FTP server cant connect because I am behind router, I read almost everything before posting here and nothing helped me. FTP server forks perfect inside router. I have linksys befsx41
I put passv ports in proftp.cnf but it seems like didnt do anything ftp is still using the all ports I try with masquerade but seems like not working.
Please help me on that.


2. when I try to instal ipb forum on test account with real domain I gotthis strange error

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 130 bytes) in /var/www/web8/web/ips_kernel/class_xml.php on line 646

Any idea about this???
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th October 2006, 14:49
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sajo
I setup debian and ISPConfig using this how to http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_sarge
And I have two big problems for now.
1. FTP server cant connect because I am behind router, I read almost everything before posting here and nothing helped me. FTP server forks perfect inside router. I have linksys befsx41
I put passv ports in proftp.cnf but it seems like didnt do anything ftp is still using the all ports I try with masquerade but seems like not working.
Please help me on that.
Did you try both active and passive transfers in your FTP client? Does your router forward port 21 to your ISPConfig system?


Quote:
Originally Posted by sajo
2. when I try to instal ipb forum on test account with real domain I gotthis strange error

Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 130 bytes) in /var/www/web8/web/ips_kernel/class_xml.php on line 646

Any idea about this???
Increase memory_limit in /etc/php4/apache2/php.ini and restart Apache.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 7th October 2006, 04:16
sajo sajo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yas I did try both, then I check once again proftp.cn and ispconf_proftp.cnf and there was a little mess I did, with IPs in virtual host and other one so that is why passiv didnt work on server. Then I put thing like it should be and the ports was as should be and server was in passive mode, then I have more problems with router, because somethimes connection was made with no problems and somethimes no way to make connection, then I change router and after port forwarding everything work perfect. The router was Linksys BEFSX41.

I found the php.ini and I modified, so then was no problems with that also.

but now after I already think that the problems was over I try to CHMOD with ftp client and it wont go, then I CHMOD with ftp from ISPConfig.
Is it possible that the cuteftp is problem or problem is somewhere alse? Should I try witn different ftp client?

How can I increase the import value in phpmyadmin to upload beckup mysql tables

Last edited by sajo; 7th October 2006 at 04:21.
Reply With Quote
  #4  
Old 8th October 2006, 15:05
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,722 Times in 2,563 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sajo
but now after I already think that the problems was over I try to CHMOD with ftp client and it wont go, then I CHMOD with ftp from ISPConfig.
Is it possible that the cuteftp is problem or problem is somewhere alse? Should I try witn different ftp client?
Please check /etc/proftpd.conf if you have something like this in it:

Code:
<Limit SITE_CHMOD>
  DenyAll
</Limit>
If you do, comment it out and restart Proftpd.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 9th October 2006, 02:22
sajo sajo is offline
Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 42
Thanks: 4
Thanked 1 Time in 1 Post
 
Default

I have commented out.
It was the client, I try then with wsftp pro and there was no problem CHMOD anything.

Falko THANKS for your help
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FTP very ODD problem (imho) Jivedue Server Operation 7 19th September 2006 23:43
Problem whith client FTP access? Hudi Installation/Configuration 11 7th September 2006 22:03
Ftp Conection problem K_meleonu Installation/Configuration 7 21st May 2006 21:32
FTP very slow in LAN, "fast" from WAN-> Firewall problem? Pasco Server Operation 6 7th March 2006 15:17
FTP access problem... ctroyp General 7 12th October 2005 17:07


All times are GMT +2. The time now is 20:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.