Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th September 2006, 15:15
erik erik is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default .htaccess

After upgrading to 2.2.6 (fedora core 4) I've experienced some problems.

I'm unable to protect files/directories through web-ftp (if I do this i get the following error: Failed to open /home/admispconfig/ispconfig/temp/hta_35QuJp), php.ini isn't incuded anymore (i've copied php.ini to php.d and now it is included) and set_ini() isn't working.

Has someone simular problems and more important does some know how to solve these problems?

Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th September 2006, 21:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

I've never had such a problem...
Is SELinux disabled on your system?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 29th September 2006, 19:02
erik erik is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yep, SELinux is disabled.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st October 2006, 00:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
ls -la /root/ispconfig/php
? Are there any errors in /root/ispconfig/httpd/logs/error_log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd October 2006, 09:41
erik erik is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

the out come of ls -la /root/ispconfig/php is
Quote:
total 64
drwxr-xr-x 6 root root 4096 sep 12 16:50 .
drwxr-xr-x 9 root root 4096 sep 28 12:38 ..
drwxr-xr-x 2 root root 4096 sep 1 11:23 bin
drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 1 11:23 include
drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 1 11:23 lib
drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 1 11:23 man
lrwxrwxrwx 1 root root 27 sep 1 11:26 php -> /root/ispconfig/php/bin/php
-rw-r--r-- 1 root root 38531 sep 12 16:50 php.ini
I have a lot of errors from /root/ispconfig/httpd/logs/error_log but I think these are relevant
Quote:
df: `/var/named/chroot/proc': Access denied
df: `/var/named/chroot/proc': Access denied
The rest of the errors are phpmyadmin related
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd October 2006, 12:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,046
Thanks: 826
Thanked 5,385 Times in 4,231 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by erik
I'm unable to protect files/directories through web-ftp (if I do this i get the following error: Failed to open /home/admispconfig/ispconfig/temp/hta_35QuJp), php.ini isn't incuded anymore (i've copied php.ini to php.d and now it is included) and set_ini() isn't working.
Have you changed anything manually in the php.ini file in /root/ispconfig/php/php.ini e.g. enabling safemode?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd October 2006, 10:21
erik erik is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

safemode is disabled for /root/ispconfig/php/php.ini and /etc/php.d/php.ini, and there are no changes made in /root/ispconfig/php/php.ini

The funny thing is that I can protect folders in some other websites.

PS. I forgot to mention the following, when I updated tho version 2.2.6 the diskspace ran out and the installation was aborted. ISPConfig was completly unusable. I cleaned up my disk and reinstalled ISPConfig again.
Reply With Quote
  #8  
Old 3rd October 2006, 10:39
erik erik is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Okay, I solved one problem. In the folder was a .htpasswd file present. when I removed this file I could reset the username and password through web-ftp.

Now the set_init() (for site created with ISPConfig) issue... I have absolutly no idea where to start with this problem.
Reply With Quote
  #9  
Old 3rd October 2006, 17:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by erik
Now the set_init() (for site created with ISPConfig) issue... I have absolutly no idea where to start with this problem.
Where exactly are you using this function? In a web site run by the main Apache? Anything in Apache's error log? What does the disable_functions line look like in your php.ini?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 4th October 2006, 11:06
erik erik is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

I'm using the function in the main Apache on ISPConfig created domains.

disable_functions is undefined ('disable_functions =') in the php.ini

The output of /etc/httpd/logs/error_log is numerous of the following error/notice
Quote:
[Wed Oct 04 10:53:12 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:53:12 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:53:12 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:01 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:01 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:01 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:01 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:20 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:20 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:41 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Wed Oct 04 10:55:41 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
wordpress MU and ISPconfig .htaccess isues palkat General 4 18th October 2006 11:57
.htaccess login challenge broken with mod_rewrite ozonblue Installation/Configuration 2 13th September 2006 10:09
.htaccess never executed galmiche Server Operation 2 4th June 2006 21:44
No .htaccess in automatic backup? tron Installation/Configuration 3 22nd March 2006 18:03
.htaccess and php_flag register_globals on edge Installation/Configuration 6 9th March 2006 20:05


All times are GMT +2. The time now is 22:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.