Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > MyDNSConfig > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 23rd September 2006, 20:34
toffie toffie is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 1.1.0 Error: Installation stops

Hey all..
registered today, but I've been using your forums and howtos like crazy before

I love them all and they are really handy when needed!

however.. now I have a problem with MyDNS..
http://swemod.com/mydns_error_060923.png

I cant get out what may be wrong from that, but I guessed maybe it was
mySQL devel libs and stuff that wasnt installed.. I tried to install those but
it said I already got those..

running Fedora Core 5..

Hope you have some help for me!
Thank you in advance!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 24th September 2006, 14:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

I don't see any errors in the screenshot so I guess everything's fine (although I don't understand what "Inget ..." means ).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 24th September 2006, 14:58
toffie toffie is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hehe yeah thats the hard part.. I need to choose english next time I reinstall my server so it would be easier to get help when I sometimes need it..

Inget means nothing..

(Inget behver gras fr 'all-am')
means, Nothing needs to be done with 'all-am'..

if its correctly translated to Swedish..

no errors.. =/
but.. I cant do make and make install..

not like normal "install" for other programs where it says completed when finished..
or maybe this install doesnt say its completed??


EDIT
I get this when I run ./configure
so it doesnt look like any problems here..?

Code:
  ###
  ###  MyDNS 1.1.0 configured.  Using MySQL database.
  ###
  ###  Type "make" to build, then "make install" to install.
  ###

after running make
Code:
make[3]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0/src/util'
make[3]: Entering directory `/tmp/mydns-1.1.0/src'
make[3]: Inget behver gras fr "all-am".
make[3]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0/src'
make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0/src'
make[2]: Entering directory `/tmp/mydns-1.1.0'
make[2]: Inget behver gras fr "all-am".
make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0'
make[1]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.1.0'

Last edited by toffie; 24th September 2006 at 15:05.
Reply With Quote
  #4  
Old 24th September 2006, 15:07
toffie toffie is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

oh man.. when I runned it like.. what is it now.. like the fourth time with ./configure, make and make install it finally works ..

you made my puter work falko!!

thank you for the help so far.. I guess I'll stick around in the forums.. I think I'll get some more problems soon.. when testing something new, thats always how it goes
Reply With Quote
  #5  
Old 13th November 2006, 03:59
Traffic Traffic is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help...

Hello...

I am having the same problem...

after untarring the file in the /tmp/ directory - I run ./configure it seems to work just fine...

I run 'make' - and get some errors at the end:

Code:
cache.c: In function cache_free_node:
cache.c:336: error: invalid lvalue in assignment
cache.c:340: error: invalid lvalue in assignment
make[3]: *** [cache.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src/mydns'
make[2]: *** [all-recursive] Error 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src'
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0'
make: *** [all] Error 2
I run 'make install' - and get some more errors:

Code:
cache.c: In function cache_free_node:
cache.c:336: error: invalid lvalue in assignment
cache.c:340: error: invalid lvalue in assignment
make[2]: *** [cache.o] Error 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src/mydns'
make[1]: *** [install-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/tmp/mydns-1.0.0/src'
make: *** [install-recursive] Error 1
The reason this came up - is when I go to:

'make conf'

I get the following error:

Code:
  ###
  ###  MyDNS binary not found - please compile MyDNS first
  ###  by running "make".
  ###
Any ideas...?

Thank you for your help...


...
Reply With Quote
  #6  
Old 13th November 2006, 16:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Which distribution do you use? What's the ouput of
Code:
uname -a
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 13th November 2006, 17:08
Traffic Traffic is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That is a good question and point... I was following the guide found here at howtoforge:

http://www.howtoforge.com/mydns_name_server

and, I did not even check for the latest version... I downloaded 1.0.0... and, see there is a 1.1.0 out now...

So, I decided to try to install it... And, of course when I do a:

wget http://mydns.bboy.net/download/mydns-1.1.0.tar.gz

I get the following response:

Code:
root@ANDE-SERVER:/tmp# wget http://mydns.bboy.net/download/mydns-1.1.0.tar.gz
--09:01:21--  http://mydns.bboy.net/download/mydns-1.1.0.tar.gz
           => `mydns-1.1.0.tar.gz'
Resolving mydns.bboy.net... 204.251.8.100
Connecting to mydns.bboy.net|204.251.8.100|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 726,052 (709K) [application/x-tar]
mydns-1.1.0.tar.gz: Read-only file system

Cannot write to `mydns-1.1.0.tar.gz' (Read-only file system).
I am pretty new to installing and setting things up in Linux - but, not too new when it comes to programming... heh... and, I can't figure this one out... Still looking though - but, if you have any suggestions for me on that - they would be greatly appreciated...


...

Last edited by Traffic; 13th November 2006 at 17:13.
Reply With Quote
  #8  
Old 13th November 2006, 17:12
Traffic Traffic is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Oh...

Code:
Linux ANDE-SERVER 2.6.17-10-generic #2 SMP Fri Oct 13 18:45:35 UTC 2006 i686 GNU/Linux
is the result for uname -a...


...
Reply With Quote
  #9  
Old 13th November 2006, 17:42
Traffic Traffic is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Ok...

I was able to run:

Code:
mount -t ext3 -o remount rw /
and, install the mydns-1.1.0 instead...

Everything worked good...

Thank you again for your help...


...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installation stops :( henkit Installation/Configuration 1 29th June 2006 00:44
Installation stops in SpamAssassin aarocha Installation/Configuration 5 28th April 2006 00:37
ISPC install stops str2etboy Installation/Configuration 19 28th January 2006 07:18
Install stops after license agreement jlaughy Installation/Configuration 3 4th September 2005 14:22
Bind stops and cannot be restarted after a slave domain is added jason Installation/Configuration 20 19th August 2005 08:16


All times are GMT +2. The time now is 04:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.