Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th September 2006, 17:00
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Cannot contect to mail server

Hi all

I've been following this link for some time now and I've findly got it going.
http://www.howtoforge.com/virtual_po..._quota_courier

how ever if I use outlook express to contect to the mail server I get error after error.

sending mail from outlook express to an account on the mail server works.
replying back to outlook from mail server works

email an outside account like hotmail works and replying works as well

I'm using mutt

but for the life of me I cant get Outlook setting to work to be able to use it as a mail client.

any idea please.

TT

Last edited by tommytomato; 25th September 2006 at 17:02.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th September 2006, 01:48
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is the error I'm getting, can any one help me out please.

I'm unsure were to look to correct the prolbem

TT

P.S opps can some move this topic to the right area, I've only just notice it was in the wrong area, sorry

Name:  out_look_error.jpg
Views: 319
Size:  15.1 KB

Last edited by tommytomato; 26th September 2006 at 01:52.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th September 2006, 11:27
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,126
Thanks: 4
Thanked 43 Times in 40 Posts
Default

What are your connection settings?
What user do you try to login as username?
Reply With Quote
  #4  
Old 26th September 2006, 12:24
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sjau
What are your connection settings?
What user do you try to login as username?
can you explain what you mean by connection settings please

I'm using the user I added via the command line, Or should I add a user uing mysql

TT
Reply With Quote
  #5  
Old 26th September 2006, 17:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

In your email client, do you use the server's IP address or a FQDN? Try the IP address for now to rule out DNS problems.
What's the output of
Code:
netstat -tap
on your server? Is port 110 open in the firewall?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 27th September 2006, 01:49
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
In your email client, do you use the server's IP address or a FQDN? Try the IP address for now to rule out DNS problems.
What's the output of
Code:
netstat -tap
on your server? Is port 110 open in the firewall?
Yes I have tried the IP address of the PC box in question, I'm unsure about the firewall, I was wondering the same thing weather the box was allowing me in to check mail. I know I have the ports open on my router which are ( 25, 100 )


netstat -tap give's me

Code:
netstat -tap
Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address           Foreign Address         State                                                     PID/Program name
tcp        0      0 *:imaps                 *:*                     LISTEN     1                                              121/couriertcpd
tcp        0      0 *:pop3s                 *:*                     LISTEN     1                                              144/couriertcpd
tcp        0      0 *:743                   *:*                     LISTEN     1                                              409/rpc.statd
tcp        0      0 localhost.localdo:10024 *:*                     LISTEN     1                                              040/amavisd (maste
tcp        0      0 localhost.localdo:10025 *:*                     LISTEN     1                                              352/master
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql *:*                     LISTEN     1                                              216/mysqld
tcp        0      0 *:pop3                  *:*                     LISTEN     1                                              130/couriertcpd
tcp        0      0 *:imap2                 *:*                     LISTEN     1                                              107/couriertcpd
tcp        0      0 *:sunrpc                *:*                     LISTEN     8                                              56/portmap
tcp        0      0 *:www                   *:*                     LISTEN     1                                              428/apache
tcp        0      0 *:auth                  *:*                     LISTEN     1                                              160/inetd
tcp        0      0 *:ssh                   *:*                     LISTEN     1                                              404/sshd
tcp        0      0 *:smtp                  *:*                     LISTEN     1                                              352/master
tcp        0      0 rockinghamgateway.c:ssh 192.168.1.7:3605        ESTABLISHED1                                              457/sshd: root@not
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql localhost.localdom:1034 ESTABLISHED1                                              216/mysqld
tcp        0      0 localhost.localdo:mysql localhost.localdom:1035 ESTABLISHED1                                              216/mysqld
tcp        0      0 rockinghamgateway.c:ssh 192.168.1.7:3659        ESTABLISHED1                                              475/0
tcp        0      0 localhost.localdom:1034 localhost.localdo:mysql ESTABLISHED1                                              425/amavisd (child
tcp        0      0 localhost.localdom:1035 localhost.localdo:mysql ESTABLISHED1                                              424/amavisd (child
tcp        0      0 localhost.localdom:1052 localhost.localdo:mysql TIME_WAIT  -                                              
tcp        0      0 localhost.localdom:1053 localhost.localdo:mysql TIME_WAIT  -                                              
rockinghamgateway:~#
TT
Reply With Quote
  #7  
Old 27th September 2006, 11:16
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

this has me foxed big time right now

I'm reinstalling the server using a netinstall CD

here is one of the errors I get

some times i get the login box, username and password

as if I have the wrong details in, if you get my drift



these two are from my Linux FC5



Reply With Quote
  #8  
Old 27th September 2006, 18:03
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I've redone this and I get the same problem

able to send and recive mail from local and remote using PuTTY to PC using mutt only

unable to use email cleints from XP or FC5

can any one help me work this out please.

TT
Reply With Quote
  #9  
Old 27th September 2006, 20:00
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

I get timeouts when I try to connect to your server:

Code:
mh1:~# telnet rockinghamgateway.com 25
Trying 58.7.0.171...

mh1:~# telnet rockinghamgateway.com 110
Trying 58.7.0.171...
Is 58.7.0.171 the correct IP address? Please check the firewall and your router to make sure ports 25 and 110 are allowed.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 28th September 2006, 01:24
tommytomato tommytomato is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by falko
I get timeouts when I try to connect to your server:

Code:
mh1:~# telnet rockinghamgateway.com 25
Trying 58.7.0.171...

mh1:~# telnet rockinghamgateway.com 110
Trying 58.7.0.171...
Is 58.7.0.171 the correct IP address? Please check the firewall and your router to make sure ports 25 and 110 are allowed.
Yes thats the correct IP address, I shut down the box while I go off for a sleep.

TT
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16
Can not recieve mail with de virtual mail adress Mounir Installation/Configuration 9 24th July 2006 23:16
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 10:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.