Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th September 2006, 17:38
brian brian is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Missing File & Directories After Install

I just finished installing ispconfig for the second time because my server crashed about a week after I installed it the first time. I noticed the following errors when the installation completed.
Quote:
chown: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/backup': No such file or directory
chmod: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/backup': No such file or directory
chmod: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/tools/tcpserver/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
chown: cannot access `/home/admispconfig/ispconfig/tools/tcpserver/ispconfig_tcpserver': No such file or directory
I'm guessing that the crash was because the ispconfig_tcpserver file and directory was not installed the first time either. I'm not sure because I didn't notice it the first time. I created the backup directory myself and gave it write permmissions. I assume this is for the webserver backups and is an empty folder. I also had to create a temp directory so that I could upload the webmail and phpmyadmin software through ispconfig. My concern is the missing ispconfig_tcpserver file which I assume is placed in the init.d folder and is started from there like ispconfig_server and that the main file should be in /home/admispconfig/ispconfig/tools/tcpserver.

Is there anything that I can do without having to reinstall ispconfig again? Even if I do reinstall, I'm betting that I'll get the same errors.

Any help would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st September 2006, 12:35
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

Do you have proftpd or vsftpd installed?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st September 2006, 14:17
brian brian is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have proftpd installed and it seems to work fine. Is the ispconfig_tcpserver file an ftp server file? Thanks for the response.

Brian

Last edited by brian; 21st September 2006 at 14:20.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st September 2006, 18:31
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,752 Times in 2,582 Posts
Default

ispconfig_tcpserver is needed only for vsftpd, not ProFTPd. Please make sure you selected ProFTPd under Management -> Server -> Settings -> FTP.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 21st September 2006, 19:23
brian brian is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
ispconfig_tcpserver is needed only for vsftpd, not ProFTPd. Please make sure you selected ProFTPd under Management -> Server -> Settings -> FTP.
That's strange. I installed proftpd. ProFtpd was found during the install and I was asked if it was ok to use proftpd which I replied yes. vsftpd was never installed on my server and was not found during the install. I don't understand why I got that error.
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd September 2006, 11:38
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,036
Thanks: 841
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
 
Default

then everything shall work fine.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig on a RaQ2 mattm Installation/Configuration 12 23rd January 2008 19:17
Systemimager (rsync) doesn't copy all comedit HOWTO-Related Questions 11 19th January 2007 18:17
64-bit Debian 3.1 Install Issue naruto Installation/Configuration 14 5th September 2006 05:12
Install Error on Debian 3.1 planet_fox Installation/Configuration 4 25th June 2006 18:03
ISP install problems Debian sarge 3.1 lerra Installation/Configuration 1 5th January 2006 17:37


All times are GMT +2. The time now is 23:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.