Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st September 2006, 03:24
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default I can't send Mails with my emailclient

I can send and receive Mails within the webmailclient. But I can't send mails with my personal-emailclient. I can't log in.

I've tried emailadress and username for the login but no succes.

Maybe it's to late?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st September 2006, 05:57
Rocky Rocky is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 553
Thanks: 14
Thanked 49 Times in 48 Posts
Default

What email client are you using?

Did you select the 'My Server Requires Authentication' option?

What's in your mail log?
Reply With Quote
  #3  
Old 21st September 2006, 11:44
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Rocky
What email client are you using?
Thunderbird 1.5.07
Quote:
Originally Posted by Rocky
Did you select the 'My Server Requires Authentication' option?
Yes, I've tried with and without 'Server Requires Authentication' option', with and without TLS and I've tried the emailaddress and the isp-username as "username". Which is right, can I use both emailaddress and isp-username? I think so.
What's in your mail log?[/QUOTE]
That is quite strange. I've got that message but just 5 Minuts ago I've tried it again but there is nothing new than this:
Code:
Sep 18 19:15:03 server01  imaplogin: DISCONNECTED, user=web1_admin, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, time=0
Sep 20 19:05:09 server01  postfix/sendmail[19219]: fatal: usage: mailq [options]
Sep 20 19:24:37 server01  courierpop3login: TIMEOUT, user=web1_admin, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=0, retr=0, time=518
Sep 20 23:31:54 server01 courierpop3login: TIMEOUT, user=web1_admin, ip=[::ffff:127.0.0.1], top=0, retr=0, time=352
Sep 20 23:46:45 server01 postfix/postmap[4243]: fatal: usage: postmap [-Nfinorvw] [-c config_dir] [-d key] [-q key] [map_type:]file...
Sep 21 00:40:57 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 21 00:41:17 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 21 00:42:21 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 21 00:42:21 server01 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=5
Sep 21 00:42:28 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 21 00:44:23 server01 imaplogin: DISCONNECTED, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Sep 21 00:48:58 server01 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:88.73.124.13]
Sep 21 00:49:42 server01 imaplogin: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 21 00:51:50 server01 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:88.73.124.13]
Sep 21 00:53:42 server01 courierpop3login: LOGIN FAILED, ip=[::ffff:88.73.124.13]
Now it's 10:40 am and there are no entries nothing in mail.log, mail.err or mail.info but I've tried to login several times and I could'nt get in.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st September 2006, 12:42
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,022
Thanks: 840
Thanked 5,655 Times in 4,464 Posts
Default

Quote:
can I use both emailaddress and isp-username
no, only the username that has the form like "web[ID]_username".

Quote:
Now it's 10:40 am and there are no entries nothing in mail.log, mail.err or mail.info but I've tried to login several times and I could'nt get in.
Please try to use the IP address of your server as smtp and pop3 server in thunderbird.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st September 2006, 13:48
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till
no, only the username that has the form like "web[ID]_username".



Please try to use the IP address of your server as smtp and pop3 server in thunderbird.
No sucsess even whith the IP and username.

Reply With Quote
  #6  
Old 21st September 2006, 17:33
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default

Now I've changed the password, I've tried to login with different mailclients but still I can't send mail with Home-mailclients.
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd September 2006, 00:22
tom tom is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 492
Thanks: 8
Thanked 8 Times in 7 Posts
 
Default

SASL LOGIN authentication failed

that's the reasen, therefore I will start another thread. Thatone:
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=7015

Last edited by tom; 22nd September 2006 at 11:19.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't send email with attachments to another email nysprite Installation/Configuration 2 29th June 2006 19:09
can not send mail provell Installation/Configuration 7 27th April 2006 18:23
Sending mails to remote domains is not working. nandhu HOWTO-Related Questions 17 20th February 2006 21:27
How to send mails using php mail function outside domain pankaj Technical 1 19th December 2005 23:09
Can't SEND eMails. DanceNgine Installation/Configuration 21 6th October 2005 19:12


All times are GMT +2. The time now is 04:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.