Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th September 2006, 13:14
sedat1903 sedat1903 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem on Perfect Setup SUSE10.1 : Maildir can not be created

Hi to all, I follow the Perfect Setup SUSE10.1 guide, I didnt install ispconfig, I havent much time, and actually I have no idea about ispconfig, but I use webmin, maybe they are same role, anyway my problem is when I add a user from command line and to activate the user I send an email to the user, in redhat when I send a test message to the new user, Maildir occured autımatically, but unfourtunately in SUSE ,it couldnt be created automaticalyy, I will use postfix and webmin, webmin shows user's mail directory is /home/user/Maildir but there is no Maildir, cyruss-sasl and related things I install by the following the perfect setup suse guide,
can you help me, pls, I couldnt figure out that problem
thanks in advance

Last edited by sedat1903; 16th September 2006 at 16:41.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th September 2006, 16:00
jjw jjw is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

When you do a useradd, can you use the flag to add the contents of /etc/skel? This way, whenever you add a user with useradd, if /etc/skel/Maildir exists, it will be created in the new user's home directory.

<edit>
mkdir /etc/skel/Maildir
useradd -m newUser
</edit>

Hope that helps.

Last edited by jjw; 8th September 2006 at 16:02.
Reply With Quote
  #3  
Old 8th September 2006, 16:31
sedat1903 sedat1903 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes it occured ,but stilll the emails are not occured in that.how can it be I dont know, is it not complete in the HOWTO, has anybody saw that problem before , when install suse 10.1
Reply With Quote
  #4  
Old 8th September 2006, 17:22
jjw jjw is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you check the box in Ispconfig for 'Maildir' in Server settings?
Restart ispcofig_server?
Who owns the Maildir directory?

Sorry if you've thought of this: I'm a noob.
Reply With Quote
  #5  
Old 8th September 2006, 17:41
sedat1903 sedat1903 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you jjw for trying to help me, I didnt install ispconfig because I use webmin, I dunno maybe they cannot work together, I have no idea about ispcconfig, if I install ispconfig , will I able to use webmin and Maildir services, mycompany uses them and new mail server should have these things, as a result of this I wonder, there will be any problem about using webmin and Maildir , I want to get emails in the directory Maildir and reach them from webmin,
thank you again
Reply With Quote
  #6  
Old 8th September 2006, 18:06
jjw jjw is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

So, are you using:
Code:
home_mailbox = Maildir/
in main.cf?
Reply With Quote
  #7  
Old 8th September 2006, 18:57
sedat1903 sedat1903 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yes I use that
Reply With Quote
  #8  
Old 8th September 2006, 20:15
jjw jjw is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you reload Postrfix or restart the server?

Sorry if you've thought of that: I don't know anything about Suse, and I'm a noob anyway...
Reply With Quote
  #9  
Old 9th September 2006, 14:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

What's the output of
Code:
netstat -tap
? What's in /etc/postfix/main.cf (please strip out the comments)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #10  
Old 10th September 2006, 08:19
sedat1903 sedat1903 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default

unfourtunatel I am not at work, I cant look the server , but monday I will immediately look for netstat command,
I wonder something, I didnt get emails to the Maildir, then I install ISPconfig,I thought maybe I can receive emails by using ISPconfiguration, but when I install by using all things on perfect setup howto, when I try to connect the 192.168.0.200:81 from another computer in lan, I couldnt enter the site, I use the https, when I enter http ,, isp warns me by hint to use https , I thought that yes the configuration ok, because it can warn me, but I changed url to the https, now it said there is no page, what can be the problem, I will look the other things then write tomorrow from work again, bye
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Xen 3.0 Setup For Debian - NAT problem amussa HOWTO-Related Questions 9 28th September 2006 21:27
Apache Setup Issue Using Perfect Setup Suse10.1 E.L. Hibee HOWTO-Related Questions 8 12th June 2006 15:45
Perfect setup SuSe 10.0 - php problem Victor Skoropupob Installation/Configuration 3 19th May 2006 15:07
Problem Installing Courier (The Perfect Setup) regan Installation/Configuration 1 22nd April 2006 22:49
tlsmgr webmail problem, suse 9.3 perfect setup dschmid Installation/Configuration 44 2nd April 2006 18:55


All times are GMT +2. The time now is 19:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.