Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th September 2006, 07:11
gbaker386 gbaker386 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL

I am trying to follow the configuration tutorial: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL

Now that I have finished the configuration when I try to connect via IMAP and it gives the following error in the logs:

Sep 6 23:09:20 thebakershome imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 6 23:09:20 thebakershome imaplogin: chdir thebakershome.net/geoff/: No such file or directory

Does anyone have anyideas that could help me figure this out.

Thank-you in advance.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th September 2006, 14:08
jjw jjw is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Are you using this one:

http://www.howtoforge.com/howto_post...uth_tls_howto/

Because I wasn't able to get the sources listed, and I therefore didn't get the patch applied (and of course it failed to work). If you used this, what sources did you use? And what patch?

Thanks,

jjw

Last edited by jjw; 7th September 2006 at 14:17.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th September 2006, 14:48
gbaker386 gbaker386 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I did not

I did not even try to add quota support to postfix. I still performed all the configuration as though the support was there I just did not try to get the patch.

And my original problem has went away. I had configured postfix incorrectly so it had my domin several times (in the virtual and main.cf) so it was not able to deliver mail to itself. Once I fixed that it accepted test e-mails and generated the correct directory structure. Now everything is working.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th September 2006, 15:08
jjw jjw is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Glad you got it working.

So, did you use this how to: http://www.howtoforge.com/virtual_po..._quota_courier

(not the one in my previous post)

Thanks jjw
Reply With Quote
  #5  
Old 7th September 2006, 15:26
gbaker386 gbaker386 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default correct

Sorry I did not see that you posted a different link. Yes I used the second how-to.
Reply With Quote
  #6  
Old 8th September 2006, 18:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by gbaker386
Sep 6 23:09:20 thebakershome imaplogin: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Sep 6 23:09:20 thebakershome imaplogin: chdir thebakershome.net/geoff/: No such file or directory
You must send a mail to that account first before you can try to fetch mails. The needed directories are created automatically when the first mail arrives.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 9th September 2006, 01:34
gbaker386 gbaker386 is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
 
Default yeah that was the issue

falko: I knew I had to send an e-mail first in order to create the directories, however postfix was not accepting the e-mails. I did some investigating and it is now working. I think I had the domain different in one spot compared to another. Thanks for the advice though.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Autoreply problem using Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL triak HOWTO-Related Questions 1 19th May 2006 15:25
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL - "apt-get" and Courier burritonator HOWTO-Related Questions 3 15th March 2006 20:11
Problem with Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL Howto fenix Server Operation 4 11th March 2006 02:53
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41


All times are GMT +2. The time now is 12:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.