Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th August 2006, 14:05
ubekhet ubekhet is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default php script not working

Hello,

I just have installed ISPConfig, all that's right. But I could'nt working php script in website. I did enable php script in the website configuration i don't understand why not working right.

Anybody can I help?

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th August 2006, 15:23
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,146
Thanks: 4
Thanked 55 Times in 51 Posts
Default

What is the error you get when you call the php script in the browser?
Reply With Quote
  #3  
Old 19th August 2006, 16:11
ubekhet ubekhet is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't have or get any error, simply don't interpret php script, it shows php code.
Reply With Quote
  #4  
Old 20th August 2006, 13:53
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,072
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Did you follow one of the perfect setup guides? Have you installed mod_php?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 20th August 2006, 15:17
ubekhet ubekhet is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes, I followed the perfect setup guides. Before of install ISPConfig I could exec php script. Now only I can exec phpmyadmin in my domain. I can understand what happen!
Reply With Quote
  #6  
Old 20th August 2006, 17:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Does this help you? http://www.howtoforge.com/forums/sho...sable+globally
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 20th August 2006, 18:51
ubekhet ubekhet is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just had seen this thread and either solved my problem.

Before of installed ISPConfig php script is working at all in my domain, but after that don't working only in phpmyadmin, that why???


Is possible install the ISPConfig enables PHP globally???
Reply With Quote
  #8  
Old 20th August 2006, 18:58
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,072
Thanks: 826
Thanked 5,396 Times in 4,240 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ubekhet
Before of installed ISPConfig php script is working at all in my domain, but after that don't working only in phpmyadmin, that why???
This has nothing to do with ISPConfig. I guess you followed one of the perfect setup howtos and these howtos disable PHP beacuse this is nescessary for ISPConfig to work properly.

Quote:
Is possible install the ISPConfig enables PHP globally???
Yes, But then you will not be able to control PHP anymore in the ISPConfig generated website.

The correct solution is:

1) Leave PHP disbvaled globally.
2) Create the websites in ISPConfig and check the "PHP" checkbox in the website settings.
3) Copy your PHP scripts in the webroot directory(s) of the websites that you created in ISPConfig.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #9  
Old 20th August 2006, 19:27
ubekhet ubekhet is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just have tried the correct soluction and the problem continue having, it not working php script.

How I have to do enable php globally?

Thanks
Reply With Quote
  #10  
Old 21st August 2006, 16:34
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
 
Default

Quote:
Originally Posted by ubekhet
I just have tried the correct soluction and the problem continue having, it not working php script.
You created a web site in ISPConfig, enabled PHP for it, copied your PHP scripts to that web site, and PHP isn't working?
What's in Vhosts_ispconfig.conf?

Quote:
How I have to do enable php globally?
I don't recommend to do this because then you won't have control over PHP from ISPconfig. However, if you still want to do it: go to the "Perfect Setup" tutorial you followed, to the Apache section, and undo the steps where PHP is disabled.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PHP & MySQL working, but AREN'T WORKING???? lipp9000 Installation/Configuration 4 21st July 2006 17:01
2 domains, 1 site wadims Installation/Configuration 13 31st May 2006 00:21
PHP not working jefash General 10 28th May 2006 08:48
Downgrade php5 to php4.4.2 llizards Installation/Configuration 4 13th March 2006 23:58
all my site go to /var/www/ Absolusteph Installation/Configuration 14 11th March 2006 21:27


All times are GMT +2. The time now is 08:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.